за "готвенето" на е-течности
Posted На 7.12.12 г. в 00:20
http://sincemylastci...R_2.50_dark.png
Posted На 7.12.12 г. в 13:05
1. Вкуса и съотношението на компонентите1. Каква е разликата между базите на Inawera VPG Power Smoke , VPG Neutral и VPG Universal.
2.Тук това са 4 шишенца по 25 мл. ?
3. С какъв аромат да го смеся и най-вече как , от кое по колко и колко време трябва да "втаса"?
4. Насочил съм се към горната основа и този аромат Тук .Това което си мисля , че горното е основа а това е аромат и трябва да се смесват изобщо така ли е?
2. Да
3. С какъвто искаш аромат. Овкусяването се прави на база на опит с конкретния овкусител (аромат). Грубо на 10ml можеш да сложиш между 3 и 8 капки. Въпрос на лични предпочитания. Средно може да се пробва с 6-7 капки, но някои аромати при 7 капки стават "отровно"-парфюмирани. Смеските трябва задължително да отлежат, за да втасат. Минимум 24часа, но най-добре поне седмица. Базите на Inawera са бързовтасващи, за разлика от тези на FA, които искат месец.
4. Да
Posted На 21.12.12 г. в 01:59
И друго нещо, как смесвате? Слагате базата до горе, капете аромата, или обратно. Или до половината база, аромат, и до горе базата. Разклащате ли?
Аз слагах аромата на пълно шишенце база, след което разклащах. Едно от шишенцата нарочно не го разклатих, на вторият ден още си стоеше аромата от горе, все едно олио върху вода.
Благодаря.
Posted На 21.12.12 г. в 09:24
67мл база + 32мл VG + 2мл аромат (обичайно) за 70/30 (традиционна рецепта на ФА)Айде и аз да питам....купих инавера пг-36мг база пг 1.2мг и глицерин 0 мг та въпроса ми е с колко пг или съответно вг трябва да сложа на стотте милилитра за да ги докарам до 24мг. За ароматите няма да питам г/д съм наясно вече. Благодаря предварително.
PS: Ако искаш всичките 100мл база да ги разредиш до 24мг/мл, то добави 50мл VG и съотношението пак е ~ 67/33
Edited by Topper, На 21.12.12 г. в 09:36.
BaDaNarka VV, BGGen II mod,T2,Vision Vivi Nova V2,Vision STV Nova, Кайфун 3.1 ES,VMax IMR Efest, SilkS VV, APV Vamo
http://goo.gl/NYLbA
Posted На 21.12.12 г. в 13:14
Колеги, ако забърканата чорба я сложим върху парното на топло дали ще забързаме зреенето?
Ще ускориш всички физикохимични процеси и реакции, включително и нежеланите такива, които водят до стареене.
Аз си оставям новоприготвените течности легнали (проверете шишето за течове) върху гардероб или секция, тоест на височина около 2 метра и нещо, където температурата е малко по-висока (при мен е около 23 градуса). Слагам шишето легнало за да увелича площта на течната повърхност и оттам контакта с въздуха. Така, след 48 часа ги смятам за готови. При по-нататъшно стареене не усещам никаква разлика в аромата.
Posted На 22.12.12 г. в 03:22
67мл база + 32мл VG + 2мл аромат (обичайно) за 70/30 (традиционна рецепта на ФА)
Айде и аз да питам....купих инавера пг-36мг база пг 1.2мг и глицерин 0 мг та въпроса ми е с колко пг или съответно вг трябва да сложа на стотте милилитра за да ги докарам до 24мг. За ароматите няма да питам г/д съм наясно вече. Благодаря предварително.
PS: Ако искаш всичките 100мл база да ги разредиш до 24мг/мл, то добави 50мл VG и съотношението пак е ~ 67/33
Много благодаря за бързият отговор,само,че базата е 38мг
Posted На 22.12.12 г. в 09:30
хахахааа
Колеги, ако забърканата чорба я сложим върху парното на топло дали ще забързаме зреенето?
Ще ускориш всички физикохимични процеси и реакции, включително и нежеланите такива, които водят до стареене.
Аз си оставям новоприготвените течности легнали (проверете шишето за течове) върху гардероб или секция, тоест на височина около 2 метра и нещо, където температурата е малко по-висока (при мен е около 23 градуса). Слагам шишето легнало за да увелича площта на течната повърхност и оттам контакта с въздуха. Така, след 48 часа ги смятам за готови. При по-нататъшно стареене не усещам никаква разлика в аромата.
Posted На 22.12.12 г. в 16:47
П.С.Течност забъркана от самите нас в домашни условия с добавен към нея аромат НЕ ставам за изпаряваме след 48 часа.Аз чакам минимум 20-25 дни
Posted На 23.12.12 г. в 11:41
За да се проведе правилно такъв тест са необходими два напълно еднакви изпарителя с еднакво съпротивление на главите и течността трябва да е приготвена по абсолютно същата рецепта. Също така, не трябва да се вижда цвета на течността. Използва се една батерия, като се сменят изпарителите. Тестващият не знае къде какво има. Прави по няколко дръпки от всеки карт и посочва кое какво е според него. След това картовете се разбъркват и опитът се повтаря, да речем 10 пъти. Ще е интерсно да се види в какъв процент от случаите е посочено вярно коя е отлежалата течност.
Posted На 23.12.12 г. в 15:22
Явно хората имат различни вкусове и начини на приготвяне. Аз съм установил за себе си, че след около 2 дни на 23 градуса течностите са готови, т.е. не намирам никаква по-нататъшна промяна във вкуса. Това е с моите овкусители, бази, рецептури, изпарители и вкусови рецептори. Въпреки това, ще ми е интересно да проведа тест на сляпо за да се установи доколко някой, който вярва, че течностите трябва да отлежават със седмици може да различи течност на два дни от такава на 20.
И аз имам сходни наблюдения. Единствено за Шейда трябва повечко отлежаване, според мен най-вече за цвят.При овкусителите на Инавера,не усещам особена разлика при течности отлежали 2 и 20 дни, ама знам ли, може и рецепторите ми да са загрубели от дългогодишното пушене на аналогови...
Posted На 23.12.12 г. в 15:51
Едва след това контакт с въздуха, температура, джуркане или не и т.н.
BaDaNarka VV, BGGen II mod,T2,Vision Vivi Nova V2,Vision STV Nova, Кайфун 3.1 ES,VMax IMR Efest, SilkS VV, APV Vamo
Posted На 23.12.12 г. в 19:21
За бързото или бавното узряване огромно значение имат базите!
Едва след това контакт с въздуха, температура, джуркане или не и т.н.
И какви са твоите наблюдения в тази насока? Може и да има нещо вярно в това, но би могъл поне да споделиш нещо малко по-конкретно.
Posted На 23.12.12 г. в 22:04
База на Инавера, наистина не знам защо, може само да предполагам, но минимум 20 се искат за автентичен Шейд.
Китайска база... много относително, защото имаше ясно изразен привкус и цвят и така не получих истинско Шейд дори след 20 дни.
Самоземска с 99% никотин - за 2 дни става 1:1 на вкус, след 4-5 дни и на цвят вече е жълто-кехлибарено.
После, с течността от Инаверска база, нещата продължават да се изменят, видимо и осезаемо.
С китайска база също, но към по-лошо и по-лошо. Така и не я довърших тази течност.
Със самозамеската... ами намерих едни изостанали 20-30мл Шейд и Дезърт от преди поне 3 месеца, ами все едно отварям прясна купешка течност.
Така че си правя логичните изводи, че съдържанието на базата, добавки, никотин, пропилен, гликол, всичко си оказва въздействие.
Edited by Topper, На 23.12.12 г. в 22:05.