Jump to content

Photo
- - - - -

Разни въпроси които ме вълнуват

• Please log in to reply
365 replies to this topic

#141 Jenevus

Jenevus

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 331 posts

Posted На 25.07.12 г. в 18:32

Добре ли видя, дали е кантал или NR проводник ?
Защото например Виви-тата имат много фина заварка, лазерна, с проводник. И кантала е точно толкова, колкото трябва - около фитила!
При СЕ4 ако е кантал цялото....еми за това ще грее, всичко което не е напоено в течност, свети в червено :)
Аз заради това ги погребах СЕ4-ките след първия карт.

Чак толкова не съм гледал, но намотките бяха по-малко от колкото на предишния и се задръстваше по-бързо.
Друго тънко място е фитила - сравнително лесно се начупва при почистване, изтънява, почва да наводнява фитила и съответно да протича. Иначе обслужването е просто, а ползването много удобно. А, още един плюс на карта - поне при мен се държи по-добре в жегите от стандартния изпарител на Ц. Опс! Да не пропуснем и кръглия мундщук - може да си връткаш дивайса как ти душа сака :).
Ледът се пука, господа съдебни заседатели!

#142 Topper

Topper

Изпарител-тарикат :)

• Супер потребители
  • PipPipPipPipPip
  • 1,041 posts

Posted На 25.07.12 г. в 21:47

Добре ли видя, дали е кантал или NR проводник ?
Защото например Виви-тата имат много фина заварка, лазерна, с проводник. И кантала е точно толкова, колкото трябва - около фитила!
При СЕ4 ако е кантал цялото....еми за това ще грее, всичко което не е напоено в течност, свети в червено :)
Аз заради това ги погребах СЕ4-ките след първия карт.

Чак толкова не съм гледал, но намотките бяха по-малко от колкото на предишния и се задръстваше по-бързо.
Друго тънко място е фитила - сравнително лесно се начупва при почистване, изтънява, почва да наводнява фитила и съответно да протича. Иначе обслужването е просто, а ползването много удобно. А, още един плюс на карта - поне при мен се държи по-добре в жегите от стандартния изпарител на Ц. Опс! Да не пропуснем и кръглия мундщук - може да си връткаш дивайса как ти душа сака :).

За фитила си има решение - италианския (или беше полския) от пловдивската фирма, но ми е чудно, старият фитил ли ползвате, като пренавивате ? Та има и в Пловдив и във Варна, мисля че и тук вече фитил, защо се тормозите :)
eGO USB 1000mAh/650mAh,eGo atom LR,eGo-T atom,DCT-mod,DCT Tank v1/v2,CE2-mod,Smok Dual coil,OA self made,Genesis self made,CE2 Gigantomizer, KR eGo CC, KR 510 CE2,CE4+,Clear Giant,Smok Skrew,Smok Vivi Tank,R-tank,LavaTube(Sanyo 1800mAh, Samsung 2200mAh),Dream Atomizer,
BaDaNarka VV, BGGen II mod,T2,Vision Vivi Nova V2,Vision STV Nova, Кайфун 3.1 ES,VMax IMR Efest, SilkS VV, APV Vamo :D
http://goo.gl/NYLbA

#143 lex

lex

Участник

• Участници
  • PipPip
  • 38 posts

Posted На 30.07.12 г. в 20:29

Как се избира между PG и VG течности. Въпрос на вкус ли е или има специфика?

#144 pioneer 306c

pioneer 306c

Ветеран

• Участници
  • PipPipPip
  • 406 posts

Posted На 30.07.12 г. в 20:47

Как се избира между PG и VG течности. Въпрос на вкус ли е или има специфика?

Много рядко може да се намери чиста ПГ или ВГ течност
Повечето са смески с преобладаващ Пропилен гликол
Има и с преобладаващо съдържание на Глицерин
Въпрос на вкус общо взето.

Лично на мен ми допадат 50/50% или 40/60% ПГ/ВГ
Повече пара,по-добра плътност и по добро усещане на аромата ЛИЧНО ЗА МЕН

Edited by pioneer 306c, На 30.07.12 г. в 20:47.

#145 lex

lex

Участник

• Участници
  • PipPip
  • 38 posts

Posted На 31.07.12 г. в 19:02

Благодаря.
Продължавам с въпросите/това цяла наука се оказа/.
Карта, който ползвам е СЕ4, с къс фитил, от този магазин е купуван. С времето течността, дори да доливам, потъмнява. Вероятно трябва профилактика, въпросът ми е, от къде да го отворя, че предния, го разглобих, обаче като го сглобих не работеше. :huh:

#146 PepiSuni

PepiSuni

Супер потребител

• Супер потребители
  • PipPipPipPip
  • 880 posts

Posted На 31.07.12 г. в 19:08

chelsea f.c.

#147 lex

lex

Участник

• Участници
  • PipPip
  • 38 posts

Posted На 31.07.12 г. в 19:46

Мерсиии! Получи ми се! Успях да подкарам предния, дето не тръгваше. За този ще търся такъми.
Усещането е невероятно!!!

ПП. Малко е по-шумен, не знам защо.

Edited by lex, На 31.07.12 г. в 19:51.

#148 PepiSuni

PepiSuni

Супер потребител

• Супер потребители
  • PipPipPipPip
  • 880 posts

Posted На 31.07.12 г. в 20:14

Ша са оправи :smiley_emoticons_joint:

chelsea f.c.

#149 lex

lex

Участник

• Участници
  • PipPip
  • 38 posts

Posted На 4.08.12 г. в 08:06

Кое е по-добре за батерията, да се разреди докрай и тогава да зарежда или всеки ден да се зарежда? Нямам предвид нова и първоначално зареждане.

#150 Xiox

Xiox

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 50 posts

Posted На 4.08.12 г. в 08:40

Ако батерията е литиева (което е почти 100% сигурно ако говорим за батерия на електронна цигара) няма никакво значение, действай както ти е по-удобно на теб. Добре е ако няма да се ползва батерията дълго време да се съхранява в заредено състояние на хладно, тъмно и сухо място.

Edited by Xiox, На 4.08.12 г. в 08:45.

#151 Destiny

Destiny

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 197 posts

Posted На 6.08.12 г. в 18:05

Каква може да е причината чисто нов атомайзер (T, ако има значение) да има дъх на изгоряло, но не при всяка дръпка? :smoking-8570:

Edited by Destiny, На 6.08.12 г. в 18:06.

#152 Topper

Topper

Изпарител-тарикат :)

• Супер потребители
  • PipPipPipPipPip
  • 1,041 posts

Posted На 6.08.12 г. в 19:04

Набутан фитил, при "продупчване" на пълнителя.

ПП:Още ли се мъчите с атомайзери :)
eGO USB 1000mAh/650mAh,eGo atom LR,eGo-T atom,DCT-mod,DCT Tank v1/v2,CE2-mod,Smok Dual coil,OA self made,Genesis self made,CE2 Gigantomizer, KR eGo CC, KR 510 CE2,CE4+,Clear Giant,Smok Skrew,Smok Vivi Tank,R-tank,LavaTube(Sanyo 1800mAh, Samsung 2200mAh),Dream Atomizer,
BaDaNarka VV, BGGen II mod,T2,Vision Vivi Nova V2,Vision STV Nova, Кайфун 3.1 ES,VMax IMR Efest, SilkS VV, APV Vamo :D
http://goo.gl/NYLbA

#153 mioki

mioki

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 386 posts

Posted На 6.08.12 г. в 19:27

А с кое казваш да се мъчим?
Препоръчайте ми карт, защото аз вече започвам да се нервирам на тия електронни цигари. Няма нещо което да работи без отказно и да е ок :aggressive: днес съм се изнервила максимално просто. :sSig_censored:

Edited by mioki, На 6.08.12 г. в 19:27.

Който иска - намира начин, който не иска - намира оправдание.

#154 PepiSuni

PepiSuni

Супер потребител

• Супер потребители
  • PipPipPipPip
  • 880 posts

Posted На 6.08.12 г. в 19:56

Препоръчайте ми карт, защото аз вече започвам да се нервирам на тия електронни цигари. Няма нещо което да работи без отказно и да е ок :aggressive: днес съм се изнервила максимално просто. :sSig_censored:

Може би, Кангер " С 2 " ! :drinks:

http://www.healthcab..._image&pID=8082

chelsea f.c.

#155 itsofar

itsofar

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 132 posts

Posted На 6.08.12 г. в 20:15

Няма вариант да купиш нещо и то да работи без да има амортизация и нужда да се поддържа или сменя някой елемент.
Скромният ми опит ми позволява да ти препоръчам или някой карт, който се поддържа (рециклира) лесно - например СЕ4 версия 2 или 3, или карт, който не се рециклира а направо се сменя (и има ниска цена) - такъв съм чувал че е СЕ2, но не съм го опитвал, защото не ми харесва как стой на батерията ми. Лично аз карам с СЕ4 версия 2 вече втори месец. За това време съм го пренавивал може би 4-5 пъти и редовно го отварям за почистване и драйбърн. В началото изглежда трудно, но като му разбереш тънкостите го правиш за нула време без никви мъки. Има и картове със сменяеми глави - ако не ти се отдава пренавиването, просто сменяш само главата.

#156 PepiSuni

PepiSuni

Супер потребител

• Супер потребители
  • PipPipPipPip
  • 880 posts

Posted На 6.08.12 г. в 20:21

Няма вариант да купиш нещо и то да работи без да има амортизация и нужда да се поддържа или сменя някой елемент.
Скромният ми опит ми позволява да ти препоръчам или някой карт, който се поддържа (рециклира) лесно - например СЕ4 версия 2 или 3, или карт, който не се рециклира а направо се сменя (и има ниска цена) - такъв съм чувал че е СЕ2, но не съм го опитвал, защото не ми харесва как стой на батерията ми. Лично аз карам с СЕ4 версия 2 вече втори месец. За това време съм го пренавивал може би 4-5 пъти и редовно го отварям за почистване и драйбърн. В началото изглежда трудно, но като му разбереш тънкостите го правиш за нула време без никви мъки. Има и картове със сменяеми глави - ако не ти се отдава пренавиването, просто сменяш само главата.

От тези със сменяеми глави само това http://www.healthcab..._image&pID=8110 си струва ! Другото е " Миерда " !!!

chelsea f.c.

#157 itsofar

itsofar

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 132 posts

Posted На 6.08.12 г. в 20:27

CE4 v3 не е ли добре? Поне като дизайн на мен ми допада, но като го пробвам ще изкажа и впечатления.

#158 PepiSuni

PepiSuni

Супер потребител

• Супер потребители
  • PipPipPipPip
  • 880 posts

Posted На 6.08.12 г. в 20:34

Ицо,ако имаш възможност,пробвай ВИВИ–то(ще останеш доволен) ! Повече няма да говоря,че пак ще ме обвинят,че говоря без да знам ! :smoking-8570:

chelsea f.c.

#159 mioki

mioki

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 386 posts

Posted На 6.08.12 г. в 20:36

Ясно, че няма нещо което да не иска някаква поддръжка, ама все пак да работи известно време поне както трябва. :(

От начина на работа и необходимостта от поддръжка съм най-доволна от стандартния изпарител еГо-С, обаче вкуса му не ми харесва достатъчно.

Първо си взех Ego Vision - първия ден добре, след това започна много трудно да се дърпа от него, намаля парата и ударът.
След това два броя CE4+ първия ден работеха добре, после започнаха да ми наводняват батериите. Направо си текат отдолу и двата. Първоначално реших, че ги пълня много, но и с по-малко течност - тц...
На единия даже влакната започнаха да се разпадат и да пълнят с власинки течността.
От тъмните течности се затлачват буквално за няколко часа.
Не стига че ми е трудно да си намеря течност която да ми харесва на вкус, ами и все по тъмни си падам...

Отделно, че маалко по-доброто предаване на вкуса не може да компенсира течовете.
Другото което не ми харесва, но е по-скоро козметичен дефект - стоят накриво на батерията. И трите!
Чакам да ми дойде един DCT V2, ама и за него прочетох не кой знае какви суперлативи и вече съм пред отчаяние.
Искам нещо което дори и да се нуждае от поддръжка /ясно е че трябва да се обгрижва/, все пак да е в рамките на разумното.

Извинявам се за емоционалния пост, но наистина съм яхнала метлата. :smoking-8570:

Edited by mioki, На 6.08.12 г. в 20:37.

Който иска - намира начин, който не иска - намира оправдание.

#160 itsofar

itsofar

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 132 posts

Posted На 6.08.12 г. в 20:48

Ясно, че няма нещо което да не иска някаква поддръжка, ама все пак да работи известно време поне както трябва. :(

От начина на работа и необходимостта от поддръжка съм най-доволна от стандартния изпарител еГо-С, обаче вкуса му не ми харесва достатъчно.

Първо си взех Ego Vision - първия ден добре, след това започна много трудно да се дърпа от него, намаля парата и ударът.
След това два броя CE4+ първия ден работеха добре, после започнаха да ми наводняват батериите. Направо си текат отдолу и двата. Първоначално реших, че ги пълня много, но и с по-малко течност - тц...
На единия даже влакната започнаха да се разпадат и да пълнят с власинки течността.
От тъмните течности се затлачват буквално за няколко часа.
Не стига че ми е трудно да си намеря течност която да ми харесва на вкус, ами и все по тъмни си падам...

Отделно, че маалко по-доброто предаване на вкуса не може да компенсира течовете.
Другото което не ми харесва, но е по-скоро козметичен дефект - стоят накриво на батерията. И трите!
Чакам да ми дойде един DCT V2, ама и за него прочетох не кой знае какви суперлативи и вече съм пред отчаяние.
Искам нещо което дори и да се нуждае от поддръжка /ясно е че трябва да се обгрижва/, все пак да е в рамките на разумното.

Извинявам се за емоционалния пост, но наистина съм яхнала метлата. :smoking-8570:

А да ти е хрумвало че текат, защото стоят на криво. Да не си ги носила в препълнена дамска чанта завинтени към батерията? Когато централната ос се понапъне на една страна, тя вече не уплътнява така плътно в горната част към накрайника и от там тече. Каквото и да вземеш, докато не го разглобиш и да разбереш как работи и каква му е конструкцията, няма как да си доволна. Пробвай се - не е трудно.

Ицо,ако имаш възможност,пробвай ВИВИ–то(ще останеш доволен) ! Повече няма да говоря,че пак ще ме обвинят,че говоря без да знам ! :smoking-8570:

Благодаря за препоръките, сигурно ще го пробвам- изглежда много сериозна изработка. Единствено дизайна му нещо не ми пасва :) Между другото главата му изглежда същата като на CE4 v3.. дали пък няма да са и близки като качество на вкус, удар и пара. Моите v3-ки още ги чакам и вече губя търпение. Но ако случайно ме разочароват, със сигурност ще пробвам виви.