Но не и карта.
За да се задръства толкоз бързо според мен е проблем течността или е прекалено тъмна или е Деканг.
Декангските задръстват по бързо
Купувай по-светли на цвят течности
Ми не знам, но аз картовете (СЕ4+) ги отнасям за 5-6 дни. Изпарявам основно "боро" на ФА - не е като да е най-тъмната - а нормата ми е ~5 мл/ден. "Отнасям" означава, че се задръстват за ден-два, което налага основни ремонти и започва да се поврежда фитила. На практика ситуацията е: карта е здрав, затлачването не изглежда съществено, обаче почва да не подгрява ефективно, след 50% на батерията вече става тегаво и дори протича. Следва чистене, включващо пълно разглобяване. Това не би ме притеснявало, ако от това фитила не се начупваше и изтъняваше. Не знам как други изпарители карат по два месеца с един карт, но с моя начин на изпаряване това е абсолютно невъзможно.
Един ламерски въпрос: Защо на фитила са направени три намотки, а останалата част от кантала са щедри мустаци? Ако отговора е: Това не е технология на НАСА по-добре да не ми се отговаря - това е ясно. Както и да е... Намотах "излишното" количество нагревател и настоящият карт започна да бачка далеч по-добре