Jump to content

Photo
- - - - -

Разни въпроси които ме вълнуват

• Please log in to reply
365 replies to this topic

#121 zeroed

zeroed

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 163 posts

Posted На 23.07.12 г. в 23:32

Да,ама пукането за което тя говори е все едно да вземеш дебел сноп конец и да го късаш един по един.Като се разнищи фитила,или като почти опира в нагревателя се получава този ефект.

Странно тогава тези 85% картове, на които нагревателя е около фитила...трябва да трещят ли :)

Не,ама звукът за който говорим е...немога да ти го обясня,няма да го чуеш от никой нормален атомайзер/карт.Все едно късаш сурово стъбло на царевица,нали вътре е с едни нишки..опряхме и до земеделието :smiley_emoticons_joint:
Не е лесно душата да търси романтика, а дупето приключения ...

#122 geniusloci

geniusloci

PV-BG гуру

• Администратори
  • 1,081 posts

Posted На 24.07.12 г. в 07:11

Ако са LR направо трябва да пукат. Ако е чак толкова осезаемо - по-скоро му намокри хубаво нишките и пробвай пак, вариант 2 - да е "удавен".

С 0,13 нихром такъв пушек ще ти вадя, че и с дуал койл не можеш да извадиш такъв :Koshechka_08:

Абе аз да си кажа, че "такъв пушек" обикновено е свързано и с липса на аромат. Въобще - тези нискоомните винаги сушат. А аз от всичко вадя пушек, въпроса е колко време.

#123 PepiSuni

PepiSuni

Супер потребител

• Супер потребители
  • PipPipPipPip
  • 880 posts

Posted На 24.07.12 г. в 07:31

Колежке,пробвай да дърпаш по–лекичко,би трябвало да не пука толкоз !

:offtopic: И с Ракия може да се напиеш,не е задължително да е Уиски ! :drinks:

Edited by pepisuni, На 24.07.12 г. в 07:43.

chelsea f.c.

#124 pioneer 306c

pioneer 306c

Ветеран

• Участници
  • PipPipPip
  • 406 posts

Posted На 24.07.12 г. в 07:48

Ако са LR направо трябва да пукат. Ако е чак толкова осезаемо - по-скоро му намокри хубаво нишките и пробвай пак, вариант 2 - да е "удавен".

С 0,13 нихром такъв пушек ще ти вадя, че и с дуал койл не можеш да извадиш такъв :Koshechka_08:

Абе аз да си кажа, че "такъв пушек" обикновено е свързано и с липса на аромат. Въобще - тези нискоомните винаги сушат. А аз от всичко вадя пушек, въпроса е колко време.

При модването изключвам изобщо пресъхване и т.н.

Edited by pioneer 306c, На 24.07.12 г. в 07:54.

#125 mioki

mioki

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 386 posts

Posted На 24.07.12 г. в 10:51

Колежке,пробвай да дърпаш по–лекичко,би трябвало да не пука толкоз !

Аааа съвсем лекичко си дърпам аз. Усвоила съм техниката - бавно, леко и продължително. Не е това проблемът. Пукотъткакто казах се появи при този изпарител в последствие. Вдигнах леко влакната с карфица нагоре и спря да пука толкова. Чува се шум нормално, но не и онова отчетливо чаткане като преди интервенцията.
Който иска - намира начин, който не иска - намира оправдание.

#126 puf-paf

puf-paf

Байзъъ

• Участници
  • PipPipPip
  • 337 posts

Posted На 24.07.12 г. в 11:07

... Вдигнах леко влакната с карфица нагоре и спря да пука толкова. Чува се шум нормално, но не и онова отчетливо чаткане като преди интервенцията.

:offtopic: Работата отива на специализация по неврохиругия...

#127 mioki

mioki

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 386 posts

Posted На 24.07.12 г. в 11:27

А ми пациентът не си е извървял все още жизнения път дето се казва :) Една седмица живот ми се струва малко време, че да гушка букета.

#128 Sisq0

Sisq0

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 302 posts

Posted На 24.07.12 г. в 12:06

Моите и двата атомайзера от стартовия пакет на eGo-C си заминаха за по една седмица всеки.
Изнервих се и минах на картове. CE4+ ми изкарват по 2 месеца без каквито и да е интервенции - промивки, драй бърн и прочие. Спече ли се изхвърля. За 9 лв. няма смисъл да се правя на хирург.
И двете си имат + и -, не смея да отсека кое е по-добро. Още имам един неразпечатан атомайзер и скоро смятам да го видя и той ли ще изкара седмица.

Edited by Sisq0, На 24.07.12 г. в 12:09.

#129 mioki

mioki

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 386 posts

Posted На 24.07.12 г. в 12:26

Ами аз не съм купувала стартов комплект. Взех си една цигара на части и блистера с изпарителите отделно.
Някъде четох, че тези с ниското съпротивление са по-рискови от към издръжливост. Не знам дали това е някакъв фактор. Като цяло съм доволна де. Просто следващия път ще си взема обикновени. Хем, че запознати твърдят, че разлика голяма няма, хем да проверя от първа ръка така ли е или не ;)
Прав си, че за парите не си заслужава да се вживявам толкова, но пък ми е интересно и за това ги бърникам, не че се опитвам да спестя някакво състояние чак толкоз :)

#130 lex

lex

Участник

• Участници
  • PipPip
  • 38 posts

Posted На 24.07.12 г. в 17:14

CE4+ ми изкарват по 2 месеца без каквито и да е интервенции - промивки, драй бърн и прочие.

Ти направо си герой.
При мен първият СЕ4 изкара 6 дни и протече, втория е 5-ти ден и тръгва и той да заминава...

При батерия 650, карта с какво съпротивление би трябвало да бъде. Тука чета разни неща, а физиката съм я позабравила.:blush:

Edited by lex, На 24.07.12 г. в 17:20.

#131 PepiSuni

PepiSuni

Супер потребител

• Супер потребители
  • PipPipPipPip
  • 880 posts

Posted На 24.07.12 г. в 17:45

Всички Стандартни изпарители,са съобразени с тези батерии ! При тези с ниско съпротивление(изпарители),съответно ще работи по–малко време(батерията) !

chelsea f.c.

#132 pioneer 306c

pioneer 306c

Ветеран

• Участници
  • PipPipPip
  • 406 posts

Posted На 24.07.12 г. в 19:42

Всички Стандартни изпарители,са съобразени с тези батерии ! При тези с ниско съпротивление(изпарители),съответно ще работи по–малко време(батерията) !

Но не и карта.
За да се задръства толкоз бързо според мен е проблем течността или е прекалено тъмна или е Деканг.
Декангските задръстват по бързо
Купувай по-светли на цвят течности

Edited by pioneer 306c, На 24.07.12 г. в 19:43.

#133 mioki

mioki

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 386 posts

Posted На 24.07.12 г. в 20:33

Това какво значи, като цяло живота на батерията се съкращава, или ще се разрежда по-бързо при ползване. То са свързани двата процеса, но все пак...

#134 pioneer 306c

pioneer 306c

Ветеран

• Участници
  • PipPipPip
  • 406 posts

Posted На 24.07.12 г. в 20:50

Това какво значи, като цяло живота на батерията се съкращава, или ще се разрежда по-бързо при ползване. То са свързани двата процеса, но все пак...

Сама си отговорила на въпроса си

Естествено, че се съкращава но какво значение има чак толкоз при положение, че една батерия струва 35-40лв и кара около 1 година?
Когато ползваш нискоомни изпарители по бързо се разрежда батерията.... следователно вместо да я зареждаш на 2 дни я зареждаш на 1 , и както производителя и дава 250-300 цикъла какво значи?

Edited by pioneer 306c, На 24.07.12 г. в 20:51.

#135 Jenevus

Jenevus

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 331 posts

Posted На 24.07.12 г. в 21:01

Но не и карта.
За да се задръства толкоз бързо според мен е проблем течността или е прекалено тъмна или е Деканг.

Ми не знам, но аз картовете (СЕ4+) ги отнасям за 5-6 дни. Изпарявам основно "боро" на ФА - не е като да е най-тъмната - а нормата ми е ~5 мл/ден. "Отнасям" означава, че се задръстват за ден-два, което налага основни ремонти и започва да се поврежда фитила. На практика ситуацията е: карта е здрав, затлачването не изглежда съществено, обаче почва да не подгрява ефективно, след 50% на батерията вече става тегаво и дори протича. Следва чистене, включващо пълно разглобяване. Това не би ме притеснявало, ако от това фитила не се начупваше и изтъняваше. Не знам как други изпарители карат по два месеца с един карт, но с моя начин на изпаряване това е абсолютно невъзможно.
Един ламерски въпрос: Защо на фитила са направени три намотки, а останалата част от кантала са щедри мустаци? Ако отговора е: Това не е технология на НАСА по-добре да не ми се отговаря - това е ясно. Както и да е... Намотах "излишното" количество нагревател и настоящият карт започна да бачка далеч по-добре :)
Ледът се пука, господа съдебни заседатели!

#136 pioneer 306c

pioneer 306c

Ветеран

• Участници
  • PipPipPip
  • 406 posts

Posted На 24.07.12 г. в 21:06

Но не и карта.

Ми не знам, но аз картовете (СЕ4+) ги отнасям за 5-6 дни. Изпарявам основно "боро" на ФА - не е като да е най-тъмната - а нормата ми е ~5 мл/ден. "Отнасям" означава, че се задръстват за ден-два, което налага основни ремонти и започва да се поврежда фитила. На практика ситуацията е: карта е здрав, затлачването не изглежда съществено, обаче почва да не подгрява ефективно, след 50% на батерията вече става тегаво и дори протича. Следва чистене, включващо пълно разглобяване. Това не би ме притеснявало, ако от това фитила не се начупваше и изтъняваше. Не знам как други изпарители карат по два месеца с един карт, но с моя начин на изпаряване това е абсолютно невъзможно.
Един ламерски въпрос: Защо на фитила са направени три намотки, а останалата част от кантала са щедри мустаци? Ако отговора е: Това не е технология на НАСА по-добре да не ми се отговаря - това е ясно. Както и да е... Намотах "излишното" количество нагревател и настоящият карт започна да бачка далеч по-добре :)

Моето виждане от скромния ми опит...
Без драй бърн на всеки 20-25мл няма как карт или атом да работи нормално.
Значи хора изкарват по месец но пушат по около 0,7-1мл дневно. Те това е
Прави на всеки 20мл промивка и драй бърн независимо дали е нужно и ще изкарваш по дълго

#137 Jenevus

Jenevus

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 331 posts

Posted На 24.07.12 г. в 22:10

Моето виждане от скромния ми опит...
Без драй бърн на всеки 20-25мл няма как карт или атом да работи нормално.
Значи хора изкарват по месец но пушат по около 0,7-1мл дневно. Те това е
Прави на всеки 20мл промивка и драй бърн независимо дали е нужно и ще изкарваш по дълго

10х! Напълно съвпада със събраните от мен впечатления! Всъщност въпросът за качествата на картовете и атомите е от техническо естество, т.е. подробности. Проблемите на всяка "система", заместваща аналоговите са най-общо... бели кахъри :)
Ледът се пука, господа съдебни заседатели!

#138 Topper

Topper

Изпарител-тарикат :)

• Супер потребители
  • PipPipPipPipPip
  • 1,041 posts

Posted На 24.07.12 г. в 23:18

Добре ли видя, дали е кантал или NR проводник ?
Защото например Виви-тата имат много фина заварка, лазерна, с проводник. И кантала е точно толкова, колкото трябва - около фитила!
При СЕ4 ако е кантал цялото....еми за това ще грее, всичко което не е напоено в течност, свети в червено :)
Аз заради това ги погребах СЕ4-ките след първия карт.
eGO USB 1000mAh/650mAh,eGo atom LR,eGo-T atom,DCT-mod,DCT Tank v1/v2,CE2-mod,Smok Dual coil,OA self made,Genesis self made,CE2 Gigantomizer, KR eGo CC, KR 510 CE2,CE4+,Clear Giant,Smok Skrew,Smok Vivi Tank,R-tank,LavaTube(Sanyo 1800mAh, Samsung 2200mAh),Dream Atomizer,
BaDaNarka VV, BGGen II mod,T2,Vision Vivi Nova V2,Vision STV Nova, Кайфун 3.1 ES,VMax IMR Efest, SilkS VV, APV Vamo :D
http://goo.gl/NYLbA

#139 zeroed

zeroed

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 163 posts

Posted На 24.07.12 г. в 23:19

То не е само да грее,препича течноста и бие на изгоряло,от 5 ce4+ v2,3 ми се разтекоха още като ги напълних,през фитила имам в предвид,та отдолу,та мазало.
Не е лесно душата да търси романтика, а дупето приключения ...

#140 Topper

Topper

Изпарител-тарикат :)

• Супер потребители
  • PipPipPipPipPip
  • 1,041 posts

Posted На 25.07.12 г. в 09:57

При все това,не мога да разбера за какво са ви тия "Вибратори", :smiley_emoticons_joint:извинете за сравнението

Оти са ни малки п...ите и не можем да си оправяме качествено жените :smiley_emoticons_joint:

Ще те съдя за плагиатство :D
eGO USB 1000mAh/650mAh,eGo atom LR,eGo-T atom,DCT-mod,DCT Tank v1/v2,CE2-mod,Smok Dual coil,OA self made,Genesis self made,CE2 Gigantomizer, KR eGo CC, KR 510 CE2,CE4+,Clear Giant,Smok Skrew,Smok Vivi Tank,R-tank,LavaTube(Sanyo 1800mAh, Samsung 2200mAh),Dream Atomizer,
BaDaNarka VV, BGGen II mod,T2,Vision Vivi Nova V2,Vision STV Nova, Кайфун 3.1 ES,VMax IMR Efest, SilkS VV, APV Vamo :D
http://goo.gl/NYLbA