Edited by mioki, На 23.07.12 г. в 17:13.
Разни въпроси които ме вълнуват
Posted На 23.07.12 г. в 17:33
Благодаря за съветите!
Отворих единия внимателно...
спря да нагрява. Вече втори път се случва с втория който отворих.
LR са ако това има някакво значение.
Пукащия няма да го пипам. Ще си го ползвам така пък като ме издразни - в кофата.
Аз знам че бълбукат понякога, но този не правеше така, сега особено много
Точно когато пука значи, че се обмокря добре и работи правилно.
Когато не пука почва да пресъхва
Posted На 23.07.12 г. в 19:15
Поиздърпах с една карфица влакната леко нагоре и пукането намаля. Чува се чум, но не пука така отчетливо.Да,ама пукането за което тя говори е все едно да вземеш дебел сноп конец и да го късаш един по един.Като се разнищи фитила,или като почти опира в нагревателя се получава този ефект.
Posted На 23.07.12 г. в 19:37
Странно тогава тези 85% картове, на които нагревателя е около фитила...трябва да трещят лиДа,ама пукането за което тя говори е все едно да вземеш дебел сноп конец и да го късаш един по един.Като се разнищи фитила,или като почти опира в нагревателя се получава този ефект.
BaDaNarka VV, BGGen II mod,T2,Vision Vivi Nova V2,Vision STV Nova, Кайфун 3.1 ES,VMax IMR Efest, SilkS VV, APV Vamo
http://goo.gl/NYLbA
Posted На 23.07.12 г. в 20:19
Posted На 23.07.12 г. в 20:59
Въздържах се от коментар поради опасения от недостатъчен опит да не изръся "умна мисъл", но като се изказаха "батковците" ще споделя впечатления: Ако намотката не пука е време за нова батерия или чистене. За мен, ако атом или карт пука, значи всичко работи на махПукат яко. Най-шумни са дуалите, пукат като за световно. Затихнат ли, са станали за смяна.Обърни внимание на Гена на нов фитил като махнеш тапата какви "вксплозии" са. Като набере нагар и затихва. Почва да си каканиже само. Не се ли чува един изпарител как "пържи" не ми го хвали
.
При нормално изпаряване (не 5 дръпки и забрави) пукането изчезва - намотката се омокря, но и се загрява, а "студената" намотка според мен/за мен! работи по-добре.
Възможно е нещата да са както Зероед пише (липсва ми опит), но опрян фитил в намотката означава наводнена намотка, а тя ще пращи само на висока тяга, което отнесено към еГо-Ц няма как да стане.
Posted На 23.07.12 г. в 22:16
Това пък кой го е казал ?Те Батковците разправят: Его Т Батерии,че не работят с Кантал 0.20–0.15, ама дали е така а ?
Дебел фитил Немски и 5 намотки кантал 0.2,питай ме за Вижъна! това с Батерия ЕГО Т
ПП:И да не забравяме, че батериите сега са коренно различни откъм електроника с тези преди 1 година
Edited by Topper, На 23.07.12 г. в 22:17.
BaDaNarka VV, BGGen II mod,T2,Vision Vivi Nova V2,Vision STV Nova, Кайфун 3.1 ES,VMax IMR Efest, SilkS VV, APV Vamo
http://goo.gl/NYLbA
Posted На 23.07.12 г. в 22:20
Те Батковците разправят: Его Т Батерии,че не работят с Кантал 0.20–0.15, ама дали е така а ?
Ами виж сега , не ги слагаме всички под общ знаменател...грешно си разбрал
Има паструта и обикновенни, на които като им боднеш карт с 0,2 или 0,15 на 1,6-1,8 ом индикират късо. Просто електрониката не поема толкова голям стартов ток.
Обаче с 0,15 нихром е друго. За справка можеш да ползваш от някоя таблица характеристиките на кантала и нихрома. Освен това не е нужно да се ползва повече от 0,15 сечение понеже става муден карта.
Почти всеки нов модър си мисли , че като тури по дебел кантал повече пара ще вади .... е да ама не.
И аз съм минал по този път и много други колеги.
С 0,13 нихром такъв пушек ще ти вадя, че и с дуал койл не можеш да извадиш такъв
Edited by pioneer 306c, На 23.07.12 г. в 22:23.
Posted На 23.07.12 г. в 22:40
Нихрома не ли Руското копие на Кантала ? А когато не зацепва,не е ли въпрос на една (допълнителна намотка)?
Нихрома е различно от кантала. Поразрови се из гугъла и намери таблици с характеристики....
А за зацепването... добре ще врътнеш една намотка от горе и къде отива желаното съпротивлени?
Posted На 23.07.12 г. в 22:48
Изкушавам се да си копна мнението от друго място:
"Вярно че и аз ги харесвам "големите", ама по-вече от две седмици не е оживявало нещо в моите ръце. В смисъл да работи както си требе. Още ме е яд че ги замених в номенклатурата с CE4, ама ширпотребата си е ширпотреба. Хората искат да им е лесно, да се вижда и да припушва там колкото да не е без хич. И ако може да не се сменя поне в близката петилетка. Да е понадписано по възможност и да си го закачиш на врата че иначе може да го изхвърлиш през прозореца а пари са давани все пак"
И още едно допълнение:
"Вярно е че това по-лесно се "лекува" от човек който знае какво да направи ама е малко трудно да обясниш на първокласник, как да си вдигне вискозитета на течността.А направо се виждам в чудо като вземе да ми показва някой как си вади горната тапа на резервоара, че по-лесно се налива и хич не си дава сметка че после като я сложи обратно инжектира в карта поне един милилитър течност в повече. За това СЕ4 , да наливат там докато е здрав карта и това е."
Като цяло се радвам на еволюцията която се забелязва сред изпаряващите, четат и се образоват!