Jump to content

Photo
* * * * * 1 votes

Нов електронен пушач - ПОМОГНЕТЕ

• Please log in to reply
158 replies to this topic

#101 gogo63

gogo63

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 275 posts

Posted На 16.06.12 г. в 19:23

Може ли някой да ме ориентира какво е съотношението PG/VG при Деканг? Бих искала да постигна горе-долу същия ефект. Аз си направих нещо като 65/35, като смесих 2 части Power Base на Инавера /20 мл/, която е 50/50 с една част PG Ecobase /10 мл/, но май съм доста далеч.

Прекарал съм 300-400мл бази от Инавера. Използвах PG екобаза/38мг/, май тъй се казваше. Добавях още толкова течност, която беше 80% PG ЧЗА/чист за анализ/, 12-тина% VG ЧЗА и останалото дестилирана вода. Полученият резултат беше-стабилен удар, приемлива мъгла. Останалите бази на Инавера не съм пробвал щото принципно аз тръгвам от гарантирания удар..после оправям пушилката, балансирайки с глицерин . Щото като вземеш VG база е почти невъзможно да докараш удара. Ароматите са си твой избор. Само бих искал да кажа, че с базите на Инавера съм си правил едни от най-добрите чорби, които съм ползвал за повече от две години. И едно от най-бюджетните решения. Естествено това е субективно мнение.
Относно състава на Деканг-ще трябва да питаш вносителите/продавачите-демек собствениците на това чудесно място..при Деканг вероятно също има различни смески и точно какво изпаряваш-не ми достигат познанията

#102 Vapor

Vapor

Участник

• Участници
  • PipPip
  • 20 posts

Posted На 16.06.12 г. в 19:30

Много благодаря за съвета. Явно това е ключето - тръгваш от удара и после оправяш другото. Алхимик ще стана, но пък е хубаво :smoking-8570:

#103 gogo63

gogo63

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 275 posts

Posted На 16.06.12 г. в 19:35

Много благодаря за съвета. Явно това е ключето - тръгваш от удара и после оправяш другото. Алхимик ще стана, но пък е хубаво :smoking-8570:

Да, аз така правя. Дали е правилно?-Не знам, но аз съм си доволен. Само трябва да внимаваш за концентрацията на никотина. Следи за това дали си изнервен/а. Дали ти се върти главата или пък те боли. Това ще те ориентира за това дали ти идва никотина повече или по-малко. Аз пушех по 50+ цигари на ден, от силните. В началото 24 мг/мл ми беше малко и доста тормозех семейството с нерви..след няколко месеца преминах на 18мг и така повече от година....сега си бъркам 20мг, че ми е най-спокойно...Строго индивидуално е, ама трябва сам/а да достигнеш до нужната концентрация.

#104 Vapor

Vapor

Участник

• Участници
  • PipPip
  • 20 posts

Posted На 16.06.12 г. в 19:42

Аз пушех 50+ от слабите. От два месеца и нещо изпарявам 18 mg и май взе да ми идва в повече. С тази смеска /2 части VPG 0 mg и 1 част PG Ecobase 38 mg/ докарах никотина на 12,5. Сега остава да докарам и удара, но то май ще е по-сложно. Ще пробвам друга смеска явно. /Или много други смески/ :)

#105 cuban

cuban

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 224 posts

Posted На 16.06.12 г. в 20:30

Пуша си цигарката вече с кеф, дойде с два картомайзера да си тествам единият е CE4+ V2 другият е Smok Ego Dual Coil

Така отначало почнах да си пафкам с C4 но след тва го замених

тоя Dual Coil металния... доста пара прави пуша си като комин, мисалта ми е има ли друг. картомайзер, който да прави още повече пара? и да е по добър от тоя на Smogtech Dual Coil ?

и другото, което искам да попитам е тои е с вата.. предполагам не че пере защото винаги ще остане лек аромат от друга течност на колко време се сменят горе долу тоя вид картомайзери. да си направя сметката колко да си купя като за първо време.

Благодаря

Причината поради, която питам само за картомайзери защото аз атомайзер не съм си взел, до колкото съм чел и хората от магазина ме посаветваха че картомайзера прави много повече пара по плътен вкус и чист аромат. Предполагам че е така но определено Smoktech Dual coil металния ме изкърти все едно си пуша истинска цигара.
Вече цял ден павкам не съм палил аналогова а до сега щях да съм издрънкал една кутия, не ми се вия свят нямам главоболие и за сега странични симптоми, само че пуша много смешно... като ми е кеф дръпвам 1-2 пъти и това ми е пушенето, с две думи цигарата трябва да е постоянно с мен:)

Edited by cuban, На 16.06.12 г. в 20:39.

#106 pioneer 306c

pioneer 306c

Ветеран

• Участници
  • PipPipPip
  • 406 posts

Posted На 16.06.12 г. в 21:44

Не знам как ги правите тия работи с удара ... повече ПГ= повече удар и т.н.

Аз си бъркам чорби с 13мг/мл никотин и дали ще направя 50%/50% ПГ/ВГ или 80%/20% ПГ/ВГ удара си е един и същ.
Никотина баш си дава удара в гърлото а не по-големия процент ПГ в чорбата. Пробвайте да забъркате без-никотинова чорба с повечко ПГ пък чакайте удар после. Няма ли никотин-няма удар.

Edited by pioneer 306c, На 16.06.12 г. в 21:45.

#107 Vapor

Vapor

Участник

• Участници
  • PipPip
  • 20 posts

Posted На 17.06.12 г. в 12:17

Аз ли си въобразявам или ароматите също имат отношение към въпросния удар/усещане? Една и съща база, едно и също количество капки от един производител, еднакво дълго са отлежавали - и доста различен удар. Ужасно субективни са тези неща. Явно всичко е до проба, проба и къде грешка - къде приятна изненада.

#108 cuban

cuban

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 224 posts

Posted На 17.06.12 г. в 12:53

Аз ли си въобразявам или ароматите също имат отношение към въпросния удар/усещане? Една и съща база, едно и също количество капки от един производител, еднакво дълго са отлежавали - и доста различен удар. Ужасно субективни са тези неща. Явно всичко е до проба, проба и къде грешка - къде приятна изненада.

Нов съм вече 2 ри ден пуша

НО по мое наблюдение всичко е субективно не само течностите зависи с кво пушите и най интересното е че дори зависи как дърпате всичко е супер относително

#109 Kozarev

Kozarev

Участник

• Участници
  • PipPip
  • 20 posts

Posted На 19.06.12 г. в 17:36

Чувствам се малко неудобно да давам съвети, при положение, че имам електронна цигара от 2 седмици, но пък за разлика от по-опитните, много добре си спомням какво е да искаш да си вземеш, но нищо да не разбираш. Като цяло форумът е много полезен, но забелязвам, че всеки път, когато някой каже, че абсолютно нищо не разбира от електронни цигари и пита за съвет какво да си вземе, следват отговори, от които човекът нищо не би разбрал. Пример: "По-добре си вземи картомайзер, вместо атомайзер"... Как се очаква от някой, който казва, че нищо не разбира, да знае какво е атомайзер и какво е картомайзер?
Както и да е...

Съветвам те да не взимаш готови комплекти, а да отидеш на място в магазина и да си избереш всяка част по отделно.

Ето я темата, която аз пуснах преди да си напазарувам: http://www.pv-bg.com...p?showtopic=556 Ако имаш търпение, я изчети цялата. Там някъде съм написала ние с приятеля ми какво си взихме (много сме доволни), а на последната страница съм изредила горе-долу същите неща, но с линкове към магазина, като съвет към друг начинаещ потребител.

Успех!

Чувствам се малко неудобно да давам съвети, при положение, че имам електронна цигара от 2 седмици, но пък за разлика от по-опитните, много добре си спомням какво е да искаш да си вземеш, но нищо да не разбираш. Като цяло форумът е много полезен, но забелязвам, че всеки път, когато някой каже, че абсолютно нищо не разбира от електронни цигари и пита за съвет какво да си вземе, следват отговори, от които човекът нищо не би разбрал. Пример: "По-добре си вземи картомайзер, вместо атомайзер"... Как се очаква от някой, който казва, че нищо не разбира, да знае какво е атомайзер и какво е картомайзер?
Както и да е...

Съветвам те да не взимаш готови комплекти, а да отидеш на място в магазина и да си избереш всяка част по отделно.

Ето я темата, която аз пуснах преди да си напазарувам: http://www.pv-bg.com...p?showtopic=556 Ако имаш търпение, я изчети цялата. Там някъде съм написала ние с приятеля ми какво си взихме (много сме доволни), а на последната страница съм изредила горе-долу същите неща, но с линкове към магазина, като съвет към друг начинаещ потребител.

Успех!

Z

Здравейте, пуша по кутия цигари на ден и реших,че така няма да стане, с тези безумни цени на цигарите и доходите на средния българин..пък и ми втръснаха честно казано,задръстен съм отвсякаде, та реших да си купя, мисля че ще е най-добрият начин да спа цигарите надявам се.Факт според мен е че да си сглобиш цигара маи е наи удачно, съдя по мои познат които в крайна сметка направи така и е много доволен.Верно излезе му с 20-на лева по-скъпо, но пък комбинацията му е добра.Аз лично ще си купя пакет его(http://prodavalnik.c...podark-i4398695)нещо като този, които си мисля че не е оригинален,така ми се струва от прочетеното във форумите,понеже тази цигара няма гравирани .. нещо на капчката най-отдолу, и свети бутончето с друг цвят, стерува 55 лева 2 цигари,зарядно и т.н.макар и от познат на мой приятел, ще си раздели цигарите с друг мой познат,ще си купя второ зарядно (батерията мисля че е 650ма нядявамсе да ми стигне)и мислим 2 броя от този вид картомайзери http://e-pushcom.net/?go=this_is_mine много ми допадат, та така ще ми излезе около 50ина лв с течноста.Какво ще кажете по въпроса дали ще стане моята наивна идея.Какво ще ме посъветване

#110 PepiSuni

PepiSuni

Супер потребител

• Супер потребители
  • PipPipPipPip
  • 880 posts

Posted На 19.06.12 г. в 17:46

Според мен,пазарувай по–добре направо от Пушкома ! Това с продавалника,е кофти идея (лично мнение),Успех !

chelsea f.c.

#111 Kozarev

Kozarev

Участник

• Участници
  • PipPip
  • 20 posts

Posted На 19.06.12 г. в 18:50

:) Това с продавалника ..просто от там взех снимката, иначе нека си я взема да я разгледам и тепърва ще започне по-сериозното четене, благодаря.

#112 puf-paf

puf-paf

Байзъъ

• Участници
  • PipPipPip
  • 337 posts

Posted На 19.06.12 г. в 21:13

Z

Здравейте, пуша по кутия цигари на ден и реших,че така няма да стане, с тези безумни цени на цигарите и доходите на средния българин..пък и ми втръснаха честно казано,задръстен съм отвсякаде, та реших да си купя, мисля че ще е най-добрият начин да спа цигарите надявам се.Факт според мен е че да си сглобиш цигара маи е наи удачно, съдя по мои познат които в крайна сметка направи така и е много доволен.Верно излезе му с 20-на лева по-скъпо, но пък комбинацията му е добра.Аз лично ще си купя пакет его(http://prodavalnik.c...podark-i4398695)нещо като този, които си мисля че не е оригинален,така ми се струва от прочетеното във форумите,понеже тази цигара няма гравирани .. нещо на капчката най-отдолу, и свети бутончето с друг цвят, стерува 55 лева 2 цигари,зарядно и т.н.макар и от познат на мой приятел, ще си раздели цигарите с друг мой познат,ще си купя второ зарядно (батерията мисля че е 650ма нядявамсе да ми стигне)и мислим 2 броя от този вид картомайзери http://e-pushcom.net/?go=this_is_mine много ми допадат, та така ще ми излезе около 50ина лв с течноста.Какво ще кажете по въпроса дали ще стане моята наивна идея.Какво ще ме посъветване

Да изкажа "некои съображения":
- независимо колко са безумни цените - в края на краищата - това са т. нар. грешни пари;
- щом сте взели това решение (ако сте го взели наистина) - "задръстването" не е толкова всеобхватно;
- това, че сте решили да си разделите двете цигари е крива аритметика (според мен) - не знаете кога ще ви "клекне" батерията (а то се случва "в най-неподходящия момент"). И каква е алтернативата - минавате на аналогови... В случая прозира страхът "да не се прекараме с излишно голям разход" (казвам/споделям го от собствена (а и не само) гледна точка, когато се "престъпва прага" - евтиното в крайна сметка ще ви излезе по-скъпо). Препоръчвам да си изберете един от авторитетните сайтове и да си поръчате всичко от едно място. Няма да се учудя, ако в крайна сметка ви излезе по-евтино (визирам куриерските разходи). Не пропускайте и евентуални рекламации и гаранции (не съм пазарувал от сайта, към който сте се насочили, но предполагам, че при евентуални рекламации - ще останат неудовлетворени). "Афиширали" сте, че сте от Варна - имате поне 2 алтернативи (двата Пушкома) да идете на место и да сравните офертите (както и да се консултирате). Това съвсем не означава да проверите и в авторитетните не-Варнеснки сайтове. В края на краищата разумната Ви "инвестиция" ще е по-малка от разхода ви за цигари за един месец. Почти сигурно е, че няма да "нацелите ваксата" от първия път, но НЕ СЕ ОБЕЗКУРАЖАВАЙТЕ! Ако все пак решите да "цепите" комплект - вземете си пасстру-батерии (така е по-малка вероятността да "останете без ток"). Двата преходника (за всеки по един) 220 волта-USB НИКАК не са излишни.
Предстои Ви да се учите "да ходите" и ви трябва помощ. Когато започнете да "тичате" - ще сте (почти) наясно от какво имате нужда...

Здраве и късмет!

#113 missy

missy

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 165 posts

Posted На 19.06.12 г. в 22:17

нещо на капчката най-отдолу, и свети бутончето с друг цвят, стерува 55 лева 2 цигари,зарядно и т.н.

Честно казано не те съветвам да поръчваш от съмнителни места на такава цена и ще ти кажа защо. Един мой колега поръча подобен комплект (за майка му) с някакви ваучери - комплект 2 цигари му излязоха 50-60лв. И след няколко дни ми вика - абе майка ми нещо не е доволна, я ела да тестваш... Е няма такова менте, честно. Смуче въздух отвсякъде, няма нито вкус, нито пара, нито удар. Иначе на външен вид пипнато - LED дисплеи, светкащи копчета и тн.

Наложи му се да прави рекламации, да връща ментето, да поръчва оригинален комплект. Добре, че жената още не се беше отказала да мине към изпаряване.

В този ред на мисли недей да пестиш от тези неща, за да ти излезе малко по-евтина първоначалната инвестиция... избива се, повярвай. Дори не искам да смятам колко пари сме спестили вкъщи за половин година изпаряване, да не говорим за здравословните "бонуси" - по-малко боледуване, чисти дробове... Точно вчера пак ми пускаха линк към някакъв сайт с ваучери и намалени електронни цигари от неизвестен магазин. Не се подлъгвайте! Купете си нещо качествено, с гаранция.

Поздрави! :)

#114 last_hope

last_hope

Супер потребител

• Супер потребители
  • PipPipPipPip
  • 511 posts

Posted На 19.06.12 г. в 22:55

Здравейте колеги, позволявам си да драсна само няколко изречения с цел поясняване.Извинявам се на домакините че правя това тук, но в тази тема се споменават няколко пъти уеб адреси , които водят до объркване и неясноти. Умишлено няма да давам линкове ( абсолютно ненужно е а още по-малко му е тук мястото).

Първо моля да не се смесват имената "e-pushcom" и "пу шест ком". Няма нищо общо между тях!

Второ, далеч съм от идеята да обсъждам артикулите които се предлагат, говоря принципно за наличието на елементарно въображение, особено когато си тръгнал да си правиш домейн.
Най-лесното нещо е да се прилепиш към името на един от относително известните и споменавани тук там по форумите сайтове, да изкопираш артикулите на друг водещ сайт, да откраднеш уеблогото на "кабинката" и да започнеш да продаваш.

Омръзнало ми е да обяснявам по телефона че нито продаваме , нито ще продаваме някога "розави пури", "капки" за нос, за очи, за уши а още по-малко за електронни цигари и че ние на чатаница не пишем даже и SMS-и а камо ли да го ползваме за домейн.
За съжаление чатаницата и липсата на въображение са прилепчиви и натрапчиви като чалга!
Save the future from degenerates,chlorinating the Gene pool!!! www.darwinawards.com

#115 Topper

Topper

Изпарител-тарикат :)

• Супер потребители
  • PipPipPipPipPip
  • 1,041 posts

Posted На 19.06.12 г. в 23:01

Васко е невероятно прав, но в случая е още по-интерсно, че "чатърския" сайт е дори официален дистрибутор на Джойтек: дистрибутори
Даже преди 1 година, като гледах "евтиниите" им, ги питах и сверих със сайта на Джойтек - бяха само две фирми, ПВ и те, за България.
Сега вече е друг въпрос как покрай едното се продава и другото, но аз лично не бих никога рискувал, не само за мен, ами и за колега или недай си боже начинаещ пушач.
eGO USB 1000mAh/650mAh,eGo atom LR,eGo-T atom,DCT-mod,DCT Tank v1/v2,CE2-mod,Smok Dual coil,OA self made,Genesis self made,CE2 Gigantomizer, KR eGo CC, KR 510 CE2,CE4+,Clear Giant,Smok Skrew,Smok Vivi Tank,R-tank,LavaTube(Sanyo 1800mAh, Samsung 2200mAh),Dream Atomizer,
BaDaNarka VV, BGGen II mod,T2,Vision Vivi Nova V2,Vision STV Nova, Кайфун 3.1 ES,VMax IMR Efest, SilkS VV, APV Vamo :D
http://goo.gl/NYLbA

#116 last_hope

last_hope

Супер потребител

• Супер потребители
  • PipPipPipPip
  • 511 posts

Posted На 19.06.12 г. в 23:25

Това че някой те е вписал някъде не означава нищо повече от това че си приел да играеш според неговата свирка. Не мисля че е необходимо да се нароят 100 вписани дистрибутора които да продават едно и също нещо.
Аз лично не приемам ограниченията каквито и да било.Не може някой в Китай да ми казва че трябва да продавам и рекламирам само негова стока!Или да ми казва по колко и кога да купувам от него а още по-малко да ми казва за колко да го продавам.
Save the future from degenerates,chlorinating the Gene pool!!! www.darwinawards.com

#117 cuban

cuban

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 224 posts

Posted На 21.06.12 г. в 21:19

Приятел не съжелявам за избора и незнам защо искаш да купиш от продавалника съмнителна цигара. казваш ще ти излезне около 50 лв..

Сглоби си една една батерия на SMOK TECH 900Mah която за начало ще ти е идеална е 28лв + Картомайзер на SMOK dual coil който е 8лв. и си готов за 36лв Имаш една цигара на SMOK tech

Едно зарядно е 10 кинта средно стават 46лв и едно 10мл сокче по избор още 8 лв стават 54лв

За 54 лв си веземаш една цигара качествена да стартираш и след тва ще трябва да си купуваш само картомаизери да сменяш и сокчета.

#118 Kozarev

Kozarev

Участник

• Участници
  • PipPip
  • 20 posts

Posted На 25.06.12 г. в 10:07

Готово, вече съм един от вас:)) незнам за колко време, но нямам намерение да се връщам към тютюна. Сглобих си цигарака ;).Батеията ми е 650mAh, eGo-T Black на Joytech,USB Battery and USB Cable(незнам това ли е означението, че се зарежда отдолу и мога да си пафкам докато зареждам),сдобих се и с картомайзер, мисля че е СЕ4, но си взех първоначално течност Dunhil,средно ниво на никотин, малка разфасофка от 10ml.Нещо като че ли не ми допада вкуса, пък и много рядко виждам някой да си е купувал от форума.Мисля да се насоча към 555 и още някоя която не се сещам в момента.Изкам да опитам ментата и бейлиса и да няпрявя повече дим при пушене, тепърв зпочвам да комбинирам течности:)Дано да спра по този начин окончателно с пушене иизпаряване и всякакви други такива занимавки.Поздрави на всички от Варна

#119 missy

missy

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 165 posts

Posted На 25.06.12 г. в 10:12

да няпрявя повече дим при пушене

Пробвай да дърпаш по-дълго и плавно вместо рязко и бързо, резултатът ще е по-добър :)

#120 Kozarev

Kozarev

Участник

• Участници
  • PipPip
  • 20 posts

Posted На 25.06.12 г. в 10:35

Да да има дим ,поовлякох се малко, но тази течност не ми харесва, беилиса как е? знае ли някои?

разбирам 4е е индивидуално за всеки вкуса на различните течности.Някой ако има такъв вариянт на цигара като моята, ако може да сподели мога ли да направя нещо за подобряването и ,например по-добър картомайзер.Благодяря