Jump to content

Photo
- - - - -

Обсъждане на новите атомайзери Joye eGo-T, 510, 306

• Please log in to reply
127 replies to this topic

#101 GiN

GiN

Нов участник

• Участници
  • Pip
  • 17 posts

Posted На 18.04.11 г. в 23:18

И аз започвам да се интересувам от съпротивлението на атомайзера на его-т.
При мен изчезна удара на единия от атомайзерите.
Направих нова заявка за още един комплект его-т, но започвам да се притеснявам, ако се окаже, че са толкова рехави.
Кажи колко ома дават новите, за да си сверим димките :smoking-8570:

#102 BaiHoi

BaiHoi

Участник

• Участници
  • PipPip
  • 30 posts

Posted На 19.04.11 г. в 07:54

Да се включа пак аз, ако не възразявате... :huh:
Преди седмица, на осми, ми пристигнаха два нови нормални атомайзера и нова батерия, поръчени от pv-bg. Веднага замерих съпротивлението и то е 2.9 ома на двата, ако махнем вътрешното /благодаря за разяснението на amji!/, значи е около 2.6 реално. Реших да ползвам само единият и да не го мия със спирт, само продухвах и почиствах със салфетка. Изкара точно седмица, преди да започне да се усеща доста осезаемо липсата на дим и удар. Горното е с уточнението, че пуша по три пълнителя на ден, откакто преминах на 18мг. сокчета. Проблемът ми с батериите описан по-напред в темата, се е дължал на субективната ми преценка в началото, най-вече на по-малкото пушене. Една батерия при мен, изкарва едно пълнителче... Променил съм си навика явно, тествано с новата батерия на нов изпарител. Изводът за мен с моя "стил" на пушене, е че каквото и да си говорим, атомайзерите си остават скъп консуматив. Още повече пък за хора, пушили по кутия и половина от най-силните цигари дневно в продължение на 25 години и които "смъркат" по три резервоарчета течност. :drag:
Отказване, за сега - няма, дано поевтинеят изпарителите!

#103 pinko

pinko

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 56 posts

Posted На 19.04.11 г. в 10:02

Със този разход по-добре да погледнете към възстановяеми изпарители - BullySmoker A1/A2, Nhaler Ato-Miser.

#104 GiN

GiN

Нов участник

• Участници
  • Pip
  • 17 posts

Posted На 19.04.11 г. в 22:15

Много лошо.
Моята цигара е на 12 дена и при мен започва да се губи удара. Пара все още прави, но удара...пффф
Аз пуша по два до три пълнителя.
Интересното при мен е, че батерията изкарва без проблем и трите пълнителя.
на жената батерията се зарежда на два дена, пуши по 1 пълнител на ден. При нея все още си има стабилен удар.
Сега ще видя новите като дойдат, колко ще изкарат.
Нещо ми намирисва на връщане към аналоговите гадости :drag:

#105 pinko

pinko

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 56 posts

Posted На 20.04.11 г. в 09:12

Да се върнеш към "аналоговите" е най-лошият избор, ако удара ви е слаб се насочете към нискоомни изпарители.

#106 Lyudmil

Lyudmil

Участник

• Участници
  • PipPip
  • 38 posts

Posted На 20.04.11 г. в 10:13

Първо, зарежете пълнителите и минете на Тип А с дрипване. Ако и това не помогне - LR изпарители, и в краен случай увеличете и никотина.

Edited by Lyudmil, На 20.04.11 г. в 10:14.

#107 geniusloci

geniusloci

PV-BG гуру

• Администратори
  • 1,081 posts

Posted На 20.04.11 г. в 13:41

Аз да питам спецовете от магазина. Купих си преди няколко седмици 1000ма/ч Е-го батерия и в последствие и зарядно УСБ е такова.
http://www.pv-bg.com...usb-charger.jpg
Но ми прави впечатление, че и след 10 часа зареждане от порта на лаптопа не светва "зелено"!
Да не би да не му достига ток?
А иначе батерията ми изкарва 3 дена с моето пушене, значи се зарежда, какъв може да е проблема, зарядно, батерия или лаптопа ми да не пуска необходимия ток?

По-скоро нещо зарядното се бъзика, не е имало такъв проблем досега, още повече - очевидно зарежда. С 1А не бих я зареждал батерията, след няколко зареждания ще умре.

Здравейте!Преди седмица си купих комплект JoeEgo с 2 броя 510 атомайзери и 2 броя 650mah батерии.На 2-рия ден единият атомайзер започна да дава все по малко пара и започна да се дърпа доста трудно от него.Реших да го измия под гореща вода(не съм използвал никакви препарати)за да го почистя,тъй като явно се беше запушил.Оставих го да съхне 24h обърнат с резбата надоло.Проблема е в това,че след като го завих на токущо заредена батерия,атомайзера се нагряваше страшно много,а батерията премигваше все едно е изтощена-пара почти няма.При другият атомайзер нямам такъв проблем.Пределно ми е ясно,че атомайзера е дал фира.Въпросът ми е защо се получава нагряването?Защото съпротивлението е вече много голямо или обратното и дали ако го ползвам мога да повредя батерията?Много се надявам на бърз отговор!Благодаря предварително и поздрави на целият екип на сайта!!! :)

На втория ден е трябвало да дойдеш при нас, а не да си правиш опити с изпарителя. Иначе просто се е прецакал, щом грее много, и то това, което някои колеги пушачи обясняваха, че не може да стане - да изтънее реотана или по някаква друга причина да започне да му пада съпротивлението. после дърпа прекалено много ток и батерията издиша. Снощи тръгнах да разчиствам у нас и един 510 грееше не до червено, а направо до бяло (парата не става за пушене, излиза някакво почти като дим :D, да не кажете, че не съм пробвал), и с 801 батерии направо изсмука едната.

#108 OnlyOne76

OnlyOne76

Нов участник

• Участници
  • Pip
  • 9 posts

Posted На 20.04.11 г. в 20:09

Атомизатора се оправи,оказа се,че въпреки че го бях оставил да съхне едно денонощие,беше пълен с вода.Продухах го доста търпеливо от пълнителят към резбата и сега работи като нов(какъвто е всъщност):)

Edited by OnlyOne76, На 20.04.11 г. в 20:10.

#109 WebDevil

WebDevil

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 122 posts

Posted На 21.04.11 г. в 10:42

Атомизатора се оправи,оказа се,че въпреки че го бях оставил да съхне едно денонощие,беше пълен с вода.Продухах го доста търпеливо от пълнителят към резбата и сега работи като нов(какъвто е всъщност):)

Според мен,използвай като краен вариант от тук нататък миенето на изпарителите.Имам изпарител на почти три месеца,използван със всякакви течности,и работи задоволително добре,за разлика от друг,който е промиван три пъти със спирт и топла вода,спря да работи на втория месец!Това,разбира се е относително,но аз поне не мия вече изпарители! :smiley_emoticons_joint:

#110 Боби 61

Боби 61

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 150 posts

Posted На 21.04.11 г. в 12:10

Оставих го да съхне 24h обърнат с резбата надоло.

Еми след дисекцията на един изпарител установих, че за да може да се изцеди добре, правилното положение за сушене е с резбата нагоре, :thumbup1: а продухването - срещу резбата.
В противен случай под нагревателя остава вода или спирт и при обръщане попива отново в мрежичката и фитила и става неприятно :wacko:

Edited by Боби 61, На 29.04.11 г. в 19:38.

#111 geniusloci

geniusloci

PV-BG гуру

• Администратори
  • 1,081 posts

Posted На 21.04.11 г. в 14:56

Спиртът трябва да има достъп до въздух, за да се изпари, макар че зависи от промиването - ако е твърде смесен с остатъци от никотинова течност, ще си стои в течно състояние без да съхне лесно.

#112 Fado

Fado

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 81 posts

Posted На 5.05.11 г. в 14:13

Привет!
Вече си имам Joye eGo с атомайзер Type A. Много съм доволна :smiley_emoticons_joint: , но едно (за сега) не ми е ясно - за какво служи този Drip tip? Много моля някой да ми каже. :air_kiss:

#113 amji

amji

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 176 posts

Posted На 5.05.11 г. в 15:39

но едно (за сега) не ми е ясно - за какво служи този Drip tip? Много моля някой да ми каже.

Drip tip накрайник се използва за директно накапване върху мрежичката на атомайзера, използва се предимно с LR атомайзери ( накапваш 2-3 капки през отвора на Drip tip накрайника за 6-8 дръпки, което е много е по-лесно отколкото всеки път да махаш и слагаш мундщука). Ако използваш пълнител, то тогава пълниш пълнителя с течност и този drip tip накрайник не ти трябва. Новата "Tank"система замества донякъде директното дрипването или накапване. Тъй като пълнителят няма вата или гъбичка, течноста намокря мрежичката директно (подобно на дрипването) и за по-вече време, а не през 6-7 дръпки, както при дрипването с Drip tip накрайника.

#114 Fado

Fado

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 81 posts

Posted На 5.05.11 г. в 20:27

Значи за Joye eGo Type A този накрайник не е нужен. Правилно ли съм разбрала? Аз съм блондинка. :smiley_emoticons_joint:

#115 amji

amji

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 176 posts

Posted На 5.05.11 г. в 21:19

Аз съм блондинка.

От там трябваше да започнеш ! :D
За твоята е-цигара ще ти е нужен Drip tip-накрайника, ако ще използваш метода на директното накапване. Това се прави без пълнител, като се поставя този накрайник на мястото на пълнителя и от време на време се накапва през отвора му бавно по 2-3 капки. Започваш да изпаряваш, докато се намали вкуса и парата или усетиш вкус на изгоряло, след което повтаряш накапването.

#116 Fado

Fado

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 81 posts

Posted На 8.05.11 г. в 00:24

Аз съм блондинка.

От там трябваше да започнеш ! :D

Не е то така. Като ми се обясни бавно и търпеливо много бързо схващам. :smiley_emoticons_joint:
Благодаря ти за разяснението, разбрах го. :air_kiss:

Edited by Fado, На 8.05.11 г. в 00:26.

#117 momi4e

momi4e

Нов участник

• Участници
  • Pip
  • 2 posts

Posted На 30.01.12 г. в 10:57

Здравейте!
Преди 2 седмици си купих стартов пакет Joye 510. Всичко беше наред, ползвах си пълнителите от пакета, но ето че дойде момент в който те свършиха. Купих си никотинова течност на Dekang, но нещо май не я сложих добре, защото не излизаще добър дим. Смених изпарителя (те са 2 и единия беше чсито нов) незнам какво направих, но разбрах че съм сложила много малко течност и нещата се оправиха, но единия изпарите (по-новия) има вкус на изгоряло. Сега ги сменям и единия не се търпи ужасно е. Въпроса ми е как да го оправя или трябва да си купя нов?
От него стърчат някакви нишки, които не мога да извадя (трябва да скъсам) и други повреди не виждам. Но не прави толкова пара, мирише на изгоряло и не издава същия звук като другия.
Какво мога да направя или е дефектен?
Пише, че има гаранция 3 месеца, но аз не мога да се ориентирам какво се е случило.
Предварително благодаря за помощта.

#118 WebDevil

WebDevil

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 122 posts

Posted На 27.03.12 г. в 14:23

Някой да има опит със двата вида дрип капачки за 306 изпарител?Някъде бях чел,че със по-късата може да има проблеми със засмукване на течност и гореща пара,но пък ми изглежда по-добре от дългата. geniusloci използваше 306,може да сподели мнение :smiley_emoticons_joint:

#119 boby

boby

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 53 posts

Posted На 27.03.12 г. в 21:54

Не знам коя каква е но аз използвам ето тази http://www.pv-bg.com...06-e-cig.html,и няма ядове.306-цата ми работи вече 52 дни без проблеми,отличен удар, пушилка и вкус.Уникален малък стършел е тва :Koshechka_08:
Death Metal Fan

#120 WebDevil

WebDevil

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 122 posts

Posted На 29.03.12 г. в 10:05

Така като я гледам ми прилича на по-дългата,ще я пробвам,че се зарибих и аз нещо по 306LR :smiley_emoticons_joint: