Jump to content

Photo
* * * * * 2 votes

Опишете вкуса на разтворите, които ползвате

• Please log in to reply
129 replies to this topic

#81 locoo

locoo

Редовен посетител

• Администратори
  • 345 posts

Posted На 17.04.10 г. в 15:29

Това cigar как го ползвате ? Дайте някакво предложение с какво би могло да се смеси , пара бол, но самичко не става ..

Аз го смесвам с Mild 7 и се получава добре.
С Карамел също е приятна комбинация.
Biohazard

#82 adel

adel

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 210 posts

Posted На 17.04.10 г. в 15:46

Минус по минус плюс :)
Дай по подробно де...Едно към едно ли... Добре в смисъл, изчезва ли житанския вкус..

Edited by adel, На 17.04.10 г. в 16:13.

#83 locoo

locoo

Редовен посетител

• Администратори
  • 345 posts

Posted На 17.04.10 г. в 22:25

Минус по минус плюс :)

Правилното е -+-=+ :smiley_emoticons_joint:

Добре в смисъл, изчезва ли житанския вкус..

Мне,остава си,но не е така натрапчив.
Ааа, съотношението е 1:1.

Edited by locoo, На 17.04.10 г. в 22:27.

Biohazard

#84 amji

amji

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 176 posts

Posted На 18.04.10 г. в 09:37

Това cigar как го ползвате ? Дайте някакво предложение с какво би могло да се смеси , пара бол, но самичко не става ..

Лично аз ползвам Menthol за тази цел,добавям го на око докато получа добър резултат (в зависимост от това какво овкусявам).Можеш да го пробваш ако ти допада този аромат.

#85 geniusloci

geniusloci

PV-BG гуру

• Администратори
  • 1,081 posts

Posted На 18.04.10 г. в 12:01

Че то след две капки ментол никой друг вкус не може да надделее... <_<

#86 adel

adel

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 210 posts

Posted На 18.04.10 г. в 16:10

Ментола не харесвам за това не смея и да разреждам с ментол .
Направих друго - Смесих 10 мл cigar с една / даже му е много / есенция rhum на Доктор Йоткер и малко го разредих с глицерол ... поносимо стана, а и изпарителя взе да поема вкуса на ром , а не на пура.. :smiley_emoticons_joint:

Edited by adel, На 18.04.10 г. в 17:19.

#87 kostedd

kostedd

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 87 posts

Posted На 18.04.10 г. в 23:01

Малее бая си рискувала с тази есенция , аз след такъв опит със същата си мих изпарителя. После един ден всичко ми миришеше на кекс:). Аз в 10мл 85% глицерин сипвах по малко есенция барем стане нещо, сипах цялата есенция 2мл и нищо не стана. Само силна миризма на есенция без никакъв вкус.После всичко ми миришише на есенция.

Edited by kostedd, На 18.04.10 г. в 23:08.

#88 adel

adel

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 210 posts

Posted На 18.04.10 г. в 23:26

Е то беше експеримент , но що да съм рискувала ?
Не би трябвало и не забелязах да пречи на изпарителя , като съдържание есенцията е аромат , пропилен гликол и вода .

Edited by adel, На 18.04.10 г. в 23:47.

#89 kostedd

kostedd

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 87 posts

Posted На 18.04.10 г. в 23:51

рискувала-в смисъл извънредно миене на изпарител. Аз го мих защото отвратително замириса на есенция. Тази миризма ме преследва после 1 ден.

#90 adel

adel

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 210 posts

Posted На 19.04.10 г. в 14:29

Тази миризма ме преследва после 1 ден.

Силничка е наистина, а и аз прекалих , но предпочетох rum пред cigar.:)

Edited by adel, На 19.04.10 г. в 14:38.

#91 Pago85

Pago85

Нов участник

• Участници
  • Pip
  • 15 posts

Posted На 20.04.10 г. в 12:24

Аз го пушех чист и ме радваше мн, сега пробвам куба, но по- си ме кефи Cigar, иначе съм смесвал с черен чай и пак не е зле...

#92 Odin

Odin

Участник

• Участници
  • PipPip
  • 25 posts

Posted На 15.05.10 г. в 23:38

Малко ново инфо от мен. Днес взех няколко разтвора от PV и до момента съм тествал само Vanilla и Nuport:

1) Vanilla - Четох, че много хора го харесват - аз така и не разбрах какво му е толкова хубавото. Пара - средна работа. Става за изпаряване, но определено не ми е сред фаворитите. Вкусът на ванилия не е силен и натрапчив, особено добре се усеща ароматът на парата.

2) Nuport - приятен ментов вкус и аромат, една идея по-силно от ментови цигари. Въпреки това е приятно за изпаряване и ми харесва, най-малкото заради разнообразието. Не много обилна пара, но достатъчна.

Едит:

3) French Pipe - има странен аромат и вкус, не ми допада, но откровено казано си нямам идея защо. Просто ми е някак тежък, задушлив ароматът на парата. Като цяло ако нямам друга течност под ръка ще спаси положението, но не бих го изпарявал целенасочено и доброволно ако има каквото и да било друго.

4) Mild Seven - нямам идея на какво има вкус, но е лек и ненатрапчив. Количеството на парата и вкусът стават за ежедневна употреба. Пак бих взел от тази течност.

Едит:

5) Flue cured tobacco - Явно вече не усещам вкуса на нищо, което изпарявам. Важното е, че и това става за пуфтене, но нещо парата ми се вижда малко като количество.

6) Menthol - доста силен, дори прекалено аромат на мента. Все едно вътре има стрито тъмно синьо драже Орбит. Според мен не е подходящо за самостоятелно пушене, но за лек аромат на някоя не особено приятна течност ще е супер.

Edited by Odin, На 17.05.10 г. в 14:29.

DSE901 | DSE801

#93 geniusloci

geniusloci

PV-BG гуру

• Администратори
  • 1,081 posts

Posted На 16.05.10 г. в 18:55

Да вметна, че Nuport-а дори аз го понасям, а аз откровено мразя ментола (както и хората, които ми носят атомайзери с ментол за тестване, понеже не мога да разберя дали работят, докато ми иде да повърна). В смисъл - доста по-мек, отявлено ментов вкус и, за разлика от Menthol-а, може да се пуши и самостоятелно. На мирис течността няма нищо общо с вкуса.

#94 yordaniy

yordaniy

Участник

• Участници
  • PipPip
  • 31 posts

Posted На 22.05.10 г. в 20:05

Тия дни опитах Kant-а с един от старите ми (явно добре продухан) 801-изпарител - е, направо се влюбих в тая есенция! Досущ като някои от хубавите тютюни с аромат на... черешка! :Koshechka_08:

#95 tishomen

tishomen

Нов участник

• Участници
  • Pip
  • 19 posts

Posted На 31.05.10 г. в 16:56

до днес само eco pure,вече и с 555,ruyan4,turkish blended.най-много ми харесва ruyan4.като сложа USB Pass-through устройството и в стаята може да гониш лисици.много приятен аромат се усеща.

Edited by tishomen, На 31.05.10 г. в 16:58.

Ако не знаеш защо искаш определено нещо - значи изпълняваш нечие чуждо желание.

#96 yamaha

yamaha

Нов участник

• Участници
  • Pip
  • 8 posts

Posted На 30.06.10 г. в 21:01

Колкото повече чета, толкова повече се убеждавам, че вкусовете на хората са много различни. Днес ми пристигна поръчката с течности от PV. Любимият за някои Ruyan4 едвам го понесох...пробвах да го пробутам на жена ми, но след като каза, че й станало лошо от карамеления аромат, разбрах, че с Ruyan4 няма да го бъде. Разочарован съм и от Nuport, тъй като мислех, че ще е "лек ментол", но се оказа остър и силен, точно като една силно-ментова паста на Колгейт, дето ползвам от известно време....на всичкото отгоре след това сума време няма измирисване на атомизатора. MLB-то бива, Camel - също (стои неутрално) ; Mild7 е доста мекичък и става за омекотяване на други по-остри аромати. Исках да пробвам и 555, Kent или Cuban Cigar (geniusloci го препоръчва, а той също мрази Ruyan4 :smiley_emoticons_joint: ), но нямаше в наличност с 0 mg, каквито търсех.
Като поръчам и други аромати пак ще дам отзиви как ми понася всеки един. ;)

Между другото ако има някой от Пловдив мога да му харижа шишенцето с Ruyan4 или пък да го трампим с нещо, дето на него не му харесва. :)

#97 tishomen

tishomen

Нов участник

• Участници
  • Pip
  • 19 posts

Posted На 30.06.10 г. в 23:07

Засега се спрях на Mild7.Много обилна пара и силен удар.Капучиното също е добро но омръзва бързо.Установих че по гъстите течности са по добри .Специално Mild7 е по гъст от тези които съм ползвал което е голямо предимство защото не изтича от пълнителя дори да го препълня и спокойно си накапвам по 5-6капки на Евото имайки предвид не много големият пълнител.Според мен вкуса му е на боров мед.
Ако не знаеш защо искаш определено нещо - значи изпълняваш нечие чуждо желание.

#98 Popov

Popov

Участник

• Участници
  • PipPip
  • 44 posts

Posted На 1.07.10 г. в 19:54

Благодаря на всички, които са се включили в тази тема. За начинаещ Е-пушач, на когото предстои тепърва да опитва от "това и онова", информацията е полезна. До момента съм "прекарал" с 801 и Ego едно шише от 30 мл. Cuba Cigar - 18 млг. Много ми допадна. В "предишния си пушачески живот" имах навика да паля по някоя истинска пура. Този аромат ме върна към приятния спомен. Пробвах и Flue Cured Tobacco - 18 млг. Също ми хареса. Донякъде напомня за истинска цигара, но има лек привкус на изгоряло /който не е от сух изпарител/. Просто така го усещам. В момента пуша Cherry /защото другото свърши/. Въобще не ми напомня за вкус на череша, но много ми прилича на някакъв модел дъвка, който не мога да определя. Отново си поръчах Cuba Cigar, а с него и 555. За последния аромат има противоречиви мнения. След пробата, ще добавя и моето. :sherlock:

#99 plambi

plambi

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 222 posts

Posted На 1.07.10 г. в 21:18

Относно противоречивите мнения за 555 (имитация на 555 State Express цигарите, златната кутия) - нито ароматът, нито вкусът имат нещо общо, което не е голяма беля. Досега, лично аз съм изпарил малко под 20 милилитра, 24 мг/мл такава "чорбичка", мешана от HG. Удар - 8/10, аромат - 10/10 (няма нищо общо с истинските цигари, които категорично не удряха на малинов сок!)

След дори и само няколко капки право на моста на атомайзера - цял ден си вони на малинки, дори и след 2-3 пълнителя Turkish Blended (препоръчвам го, много мазно влиза, чудесен естествен аромат за начинаещи (лек вкус на мокър картон/мокра цигара)) - малиновият аромат продължава да надделява. Изчезва само след промиване със спирт или кислородна вода.

Edited by plambi, На 2.07.10 г. в 06:29.

In nidor eGo fides
« eGo eSmoker »

#100 Popov

Popov

Участник

• Участници
  • PipPip
  • 44 posts

Posted На 5.07.10 г. в 15:59

Дааа, ето, поръчката ми за 555 в 24 млг. вече е изпълнена. Доставката е от тук - PV-BG. Настанил съм се удобно, дърпам леко през изпарителя на 510 /Ego/ и се чудя как да опиша този предизвикал толкова противоречия във форума аромат. Някои казват, че има вкус на лешник, а други, че им напомня за мална. Сега се убеждавам колко различни могат да бъдат вкусовите възприятия на отделните хора. Вярвам, че колегите наистина са възприели това, което описват. Но аз поне не усещам нито лешника, нито малината. За мен това е тежък, плътен, "мокър" аромат, който наистина "влиза мазно". Подобни наблюдения е имал и колегата plambi /но той е усетил и вкус на малина/. За мен впечатлението е като от пушене на скъпа, тежка, квалитетна цигара от ориенталски тютюн. 555 определено не е за любителите на сладникави аромати. Може би затова те говорят за мирис на "мухъл", но мухъл въобще не е правилното определение /според мен/. Вероятно същият спор би възникнал между любителите на френското сирене и неговите противници. :blush: Някой във форума търсеше аромат, който най-много да се доближи до истинска, силна, качествена цигара. Струва ми се, че 555 е отговорът. Поне за мен, удоволствието от вайпването на този аромат е направо брутално. Засища много "интензивно" и насажда quality усещане. Ще продължа да си го поръчвам /не, че ще спра с експериментите/. :super: