Jump to content

Photo
- - - - -

eGo-C: проблеми, идеи и подобрения

• Please log in to reply
166 replies to this topic

#61 Jenevus

Jenevus

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 331 posts

Posted На 5.06.12 г. в 21:47

В темата има за проблеми с еГо Ц, така че нова тема няма да отварям.
По въпроса за протичането:

Протече истински (и от копчето течеше... :()след втората седмица. За това време ползвах съм само един резервоар и един изпарител. Смених танка, а стария пълнител оставих в кутията. След няколко дни обърках кой е новия, кой старият и ползвах и двата без проблем! Това продължи 10-на дни и пак протече тежко и си купих силиконови капачки. Почистих вайп кита, сложих ново капаче на танка... и след два дни пак протече, но този път беше и с гаден вкус :sSig_censored: . Върнах старите капачки и всичко беше ОК :blink: . След проби, грешки, чистене, чудене, бърнене се оказа, че като се почисти и продуха от конденз основата на която се поставя изпарителя теч няма!
От 4-5 дни при почистване продухвам основата - няма течове, парата е обилна, вкуса е ОК.
От месец съм на "Ц" - все още ползвам първият нагревател от комплекта, пластмасовите капачки щото по-ми харесват, изпарявам 8-10 мл/ден (две батерии 1к м/аЧ) и е ОК!

:excl: 15.06.2012 г. Допълнение:
Леееко побутване на фитила на горе даде много добър резултат срещу течовете. Само, че е въпрос на наместване, ако е по-издърпан фитила вкусът на изгоряло е гарантиран.
Още съм с пластмасовите капачки, батериите станаха три на ден, а разходът на течност падна - почти нямам обяснение.

Edited by Jenevus, На 15.06.12 г. в 20:09.

Ледът се пука, господа съдебни заседатели!

#62 Tsvetik

Tsvetik

Ентусиаст vaper

• Участници
  • PipPipPip
  • 90 posts

Posted На 13.06.12 г. в 10:58

Да допълня 2 открития и аз :)

Та значи - силиконовите капачки ми горяха и миришеха на изгоряло и другия чест проблем е, че често като си почистя цигарката, имам лек вкус на изгоряло.

Сега си ползвам силиконовите капачки, леко по принуда, защото ми се разхлабиха всички пластмасови и като вадя танка от цигарата се отварят и всичко се разплисква :aggressive: обаче с едно малко ножче остъргах цялото фолио на дупчиците на капачката - ама буквално цялото - да се оформи правилна дупка, голяма, колкото тази на пластмасовите капачки. Много лесно става и грам не мирише на изгоряло вече 1 седмица.

Относно изгорелия вкус след чистене - явно атомайзера се пресушава, затова като я почистя и сглобя, капвам 2 капки течност върху атомайзера, слагам тогава пълнителя и си чакам 10-15 мин и пак проблеми никакви.
eGo-C Twist + Bg-Gen III A :)

#63 Sisq0

Sisq0

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 302 posts

Posted На 13.06.12 г. в 11:19

А аз откак взех Vision Ego карт с дълъг фитил направо забравих за стандартните атомайзери и пълнители. Още съм с първия и работи без забележки. Удоволствието и удобството са в пъти. Пък и май ми изглежда по-добре. :)

#64 Topper

Topper

Изпарител-тарикат :)

• Супер потребители
  • PipPipPipPipPip
  • 1,041 posts

Posted На 13.06.12 г. в 17:37

То е по-интересно от къде си го взел, т.е. дали е истински Vision или една от безброй нескопосаните имитации....
eGO USB 1000mAh/650mAh,eGo atom LR,eGo-T atom,DCT-mod,DCT Tank v1/v2,CE2-mod,Smok Dual coil,OA self made,Genesis self made,CE2 Gigantomizer, KR eGo CC, KR 510 CE2,CE4+,Clear Giant,Smok Skrew,Smok Vivi Tank,R-tank,LavaTube(Sanyo 1800mAh, Samsung 2200mAh),Dream Atomizer,
BaDaNarka VV, BGGen II mod,T2,Vision Vivi Nova V2,Vision STV Nova, Кайфун 3.1 ES,VMax IMR Efest, SilkS VV, APV Vamo :D
http://goo.gl/NYLbA

#65 Sisq0

Sisq0

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 302 posts

Posted На 13.06.12 г. в 18:02

Не знам кои са ментаци, кои не. Моите са на SmokTek така като гледам и съм доволен.
Да не правя реклама на магазини, то и без това няма в наличност в момента. Пък и нали и тук скоро очакват зареждане... :)

#66 Topper

Topper

• Супер потребители
  • PipPipPipPipPip
  • 1,041 posts

Posted На 13.06.12 г. в 18:08

Това с рекламата вече става и досадно, изказваме се като водещи по телевизия, които ги гони СЕМ !!!
Спокойно тук няма СЕМ, нито глоби, ако си в разрез с правилата, администратора ще се погрижи :)
М/у другото Vision EGO са производство на ....Vision разбира се, така че Vision EGO на Смок ... ;)

Edited by Topper, На 13.06.12 г. в 18:08.

eGO USB 1000mAh/650mAh,eGo atom LR,eGo-T atom,DCT-mod,DCT Tank v1/v2,CE2-mod,Smok Dual coil,OA self made,Genesis self made,CE2 Gigantomizer, KR eGo CC, KR 510 CE2,CE4+,Clear Giant,Smok Skrew,Smok Vivi Tank,R-tank,LavaTube(Sanyo 1800mAh, Samsung 2200mAh),Dream Atomizer,
BaDaNarka VV, BGGen II mod,T2,Vision Vivi Nova V2,Vision STV Nova, Кайфун 3.1 ES,VMax IMR Efest, SilkS VV, APV Vamo :D

#67 PepiSuni

PepiSuni

Супер потребител

• Супер потребители
  • PipPipPipPip
  • 880 posts

Posted На 17.06.12 г. в 07:51

:offtopic: Когато взимах моите от Кабинката,ги пишеше тези като производител а сега пише Стардуст.Аз поне тотално се обърках вече с тези китайци . Това Смоктек ли е ? Оригинал ли е ? Точно поради тази причина,спрях с експериментите и се закотвих на ЕГО Ц. Ако някой ми разясни за какво става въпрос,ще съм му благодарен ! http://www.microcig.com/edition.html Тук ги дават,че са производство на МИТ ? :smoking-8570: А тук: http://www.healthcab...er_of_uploads=0 ; http://www.alibaba.com/product-gs/549040700/smoke_tech_cartomizer_CE4_with_huge.html; http://www.smoktek.c...izers_c_39.html

Edited by pepisuni, На 17.06.12 г. в 10:34.

chelsea f.c.

#68 Topper

Topper

• Супер потребители
  • PipPipPipPipPip
  • 1,041 posts

Posted На 17.06.12 г. в 10:14

Линка ти не работи (сайта на Смок е smoktech.com)
Този модел първи го изкараха Вижън, за това и името му е Вижън Его. След това амеркинаците изкараха техен модел Вижън Его Стардъст™, който е с регистрирана търговска марка на ГотВейпс.
А след доброто приемане от пазара, почнаха всички да ги правят. Вероятно и Смок ги правят, и МиТ, както и супер неизвестни фирмички. Сега е особено в сила приказката "китайска работа", защото и Виви Нова се прави от 150 фирми и вероятността да попаднеш на боклук е голяма. Не мога да ти дам рецепта как да се оправиш из тази джунгла или как да избираш качествените модели. Лично аз предпочитам от доказани магазини да пазарувам, като ПВ и Гигадринкс, поне знам, че дори да са на други производители, ще ме предупредят.
Кабинката ОК, съблазнителен източник, но и там има много боклуци, батерий от неизвестни източници, картове и танкове...после ще ми обясняват, че поликарбоната се бил цепил от киселинността на течностите, хайде де ;)

#69 PepiSuni

PepiSuni

Супер потребител

• Супер потребители
  • PipPipPipPip
  • 880 posts

Posted На 17.06.12 г. в 10:29

Мерси Топер,голяма бъркотия с тези изпарители ! За пазаруване и аз избрах тези магазини като сигурни-вече спрях тотално с експериментите ! Поздрави ! :smiley_emoticons_joint:

chelsea f.c.

#70 extext

extext

Участник

• Участници
  • PipPip
  • 33 posts

Posted На 20.06.12 г. в 01:25

А подходящ фитил за атомайзера от къде може да се купи, и какъв трябва да е ?
eGo-C

#71 Георги Дяков

Георги Дяков

Участник

• Участници
  • PipPip
  • 22 posts

Posted На 20.06.12 г. в 08:20

В Пловдивския магазин за докарали фитил. Може там да погледнеш?

#72 geniusloci

geniusloci

PV-BG гуру

• Администратори
  • 1,081 posts

Posted На 20.06.12 г. в 09:21

Има при Слав, и от немските на Bulli, и от китайските, просто не съм качвал нищо на сайта.

#73 pioneer 306c

pioneer 306c

Ветеран

• Участници
  • PipPipPip
  • 406 posts

Posted На 20.06.12 г. в 14:56

Днес бях в Пловдивския магазин мисля Гигадринкс се казваше
Фитила им е на СМОК същия като от були 1към1

#74 PepiSuni

PepiSuni

Супер потребител

• Супер потребители
  • PipPipPipPip
  • 880 posts

Posted На 20.06.12 г. в 20:05

Ще падне играчка,да знаеш ! Успех в начинанието !

пп: Ненко,като прочетох написаното,щях да се пръсна от смях !

:offtopic:

Edited by pepisuni, На 20.06.12 г. в 21:21.

chelsea f.c.

#75 extext

extext

Участник

• Участници
  • PipPip
  • 33 posts

Posted На 20.06.12 г. в 23:12

Ще падне играчка,да знаеш ! Успех в начинанието !

пп: Ненко,като прочетох написаното,щях да се пръсна от смях !

:offtopic:

Снощи първия изпарител се окоти, направо не можах да повярвам изкара 8 дена.Та то какво излиза на месец 35лв за изпарители и 60-80 за течност , отиват над 100лв. Много се разочаровах. А този продавача дето ме излъга че по 3 месеца карали, не ми стана ясно защо ме прати да бера къпини, та нали от него си вземам течност.(май ще спра, злопаметен съм като някой ме смота)- взимам течност от www.esmoker.bg
Та ако има начин да им се удължи живота на тези изпарители ще е добре :aggressive:

Edited by extext, На 20.06.12 г. в 23:15.

eGo-C

#76 Туранага

Туранага

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 340 posts

Posted На 21.06.12 г. в 00:18

Какви са тия течности на ФА по 20мл, пак ли са бъркани в домашни условия? ФА нямат готови такива течности.
А тоя изпарител, вземи им го върни да ти го сменят - имат 3 месеца гаранция.

Edited by Туранага, На 21.06.12 г. в 00:19.

#77 PepiSuni

PepiSuni

Супер потребител

• Супер потребители
  • PipPipPipPip
  • 880 posts

Posted На 21.06.12 г. в 06:17

Какви са тия течности на ФА по 20мл, пак ли са бъркани в домашни условия? ФА нямат готови такива течности.
А тоя изпарител, вземи им го върни да ти го сменят - имат 3 месеца гаранция.

eGO C-няма гаранция ! Extext ,какъв е проблема ? Може и да се оправи,предполагам !

chelsea f.c.

#78 geniusloci

geniusloci

PV-BG гуру

• Администратори
  • 1,081 posts

Posted На 21.06.12 г. в 09:27

Че то eGo-C и не струва толкова пари. 35 лева са 5 глави, което и по 8 дена са 40 дена (а те не карат само по толкова, не, че не е възможно да се случи).

Въобще - не знам защо вярвате на продавачи, които ви обясняват глупости за по 3, 6 и нагоре месеца (а го обясняват, колко пъти клиенти са казвали "ама на мен ми казаха 3 месеца"). Животът на изпарителите средно е месец за нормален пушач. Ако пушиш повече - намалява. СРЕДНО - т.е. може да е седмица, може да е 10 седмици, истината ще е по средата в дългосрочен план. 306-ци на по 4-5 месеца вече дори не са рядкост. Картовете малко по-малко траят, но не всички, някои си работят добре доста време.

Гаранцията е, че ще ти бъде заменен, ако изгори (ако я има), а не, че няма да изгори.

#79 zeroed

zeroed

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 163 posts

Posted На 21.06.12 г. в 09:38

extet нали караха по 6 месеца? Като ми пееш Пенке ле,кой ли те слуша :smoking-8570:
Не е лесно душата да търси романтика, а дупето приключения ...

#80 extext

extext

Участник

• Участници
  • PipPip
  • 33 posts

Posted На 21.06.12 г. в 15:34

extet нали караха по 6 месеца? Като ми пееш Пенке ле,кой ли те слуша :smoking-8570:

Ами така е :) Абе щом съм се хванал на хорото ще изпарявам :) парите нямат значение,важното е за мен да откажа аналоговите, вече 10 дена не съм палил :)
eGo-C