Jump to content

Photo
* * * * - 6 votes

Ревю на Joye eGo

• Please log in to reply
180 replies to this topic

#61 adel

adel

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 210 posts

Posted На 20.08.10 г. в 17:44

Mega Catomizer -a го отписах окончателно. Едно две пълнения и толкова - от нагряването обвивката му се разтапя, при което вкуса на течноста се смесва с миризма на изгоряла пластмаса.
Неудобният начин на пълнене може да се окаже никакъв проблем пред вероятността да е вреден ....предполагам за това имах главоболие от самото начало, но неприятния вкус го усетих чак на третото зареждане.

LR 510 атомайзер с обикновените пълнители ли се ползва ?

Edited by adel, На 20.08.10 г. в 19:34.

#62 plambi

plambi

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 222 posts

Posted На 20.08.10 г. в 18:38

...
LR 510 атомайзер с обикновените пълнители ли се ползва ?
...

Да (по принцип). Но тъй като тези атита по-лесно прегарят, ако останат без сокче (което все пак охлажда нагревателчето), почти всички, които ги ползват, са минали на капане. Може да опиташ и с пълнител, но от него трябва буквално да тече сок, на границата на наводняването...
В другия вариант - по 2-3 капки за 10-15 дръпки и си наред :)

За мега-картомайзерите - имала си главоболие от препушване... По-обилното количество пара носи в себе си повече никотин в по-големия обем пара, и така по-голяма част от него се усвоява от лигавицата на устната кухина още, да не говорим за дробовете... Същото те чака и с LR... ;)
За да не се препушва с LR ати или се намалява никотиновото съдържание в течността, или се правят къси дръпки. Други пък съветват ако не се намалява никотина да се пуши повече на "уста", отколкото на "гърди" - точно както се пуши пура...

Edited by plambi, На 21.08.10 г. в 11:34.

In nidor eGo fides
« eGo eSmoker »

#63 adel

adel

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 210 posts

Posted На 20.08.10 г. в 19:06

Ясно... Мерси plambi за отговора !

Иначе сигурно е така , а като се прибави дим и вкус от пластмаса няма начин да не се 'препуши' с картомайзера .:) За останалите изпарители на тоз модел все още нищо не мога да кажа...

Ето две снимки, малко мъгляви, но мисля че се вижда как се е деформирал картомайзерът.

Attached Files

Edited by adel, На 20.08.10 г. в 19:49.

#64 Morpheus

Morpheus

Нов участник

• Участници
  • Pip
  • 4 posts

Posted На 23.08.10 г. в 23:07

Да си питам в специалната тема. Днес се сдобих с въпросната машина, от време на време се усеща лек вкус на изгоряла пластмаса и има явни следи от конденз по пълнителя. Капачетата,празни пълнители на изпарителя от коплекта им направих мод от едно клипче и им сложих "киче" от обвивка на торбичка за чай(видях го в едно клипче), пак същата работа. Най-вероятно аз бъркам някъде, но къде, не ми е ясно.

#65 plambi

plambi

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 222 posts

Posted На 24.08.10 г. в 22:53

От написаното изобщо не усетих къде и какъв точно е въпросът ти.
Но някак си усещам, че ако прочетеш цялата тема, ще забележиш покрай другата полезна информация за твоя модел, че още на предишната страница преди тази, има подробно разискване на проблема с конденза поне. Колкото до миризмата на изгоряло, модификациите на пълнителя - тези за модел eGo по нищо не се различават от модификациите за останалите модели. Всички отговори са във форума, в изобилие- чудесната функция "Търсене" ;)

http://www.pv-bg.com...hp?showforum=29

Edited by plambi, На 24.08.10 г. в 22:56.

In nidor eGo fides
« eGo eSmoker »

#66 plambi

plambi

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 222 posts

Posted На 2.09.10 г. в 12:03

Колеги - собственици на eGo - в HG вече се появиха за продан ръчни, 650 mAh USB батерии - (батерия и пастру в едно) - по 23.50. Също има предпазни пръстенчета (поставят се на бутончето, срещу инцидентно натискане докато цигарата е в джоб), както и дрип-капачки за големите eGo атомайзери (за сега - само за конусовидните - тип Б)

Posted Image
Не се удържах и поръчах :Koshechka_08:

Edited by plambi, На 2.09.10 г. в 12:11.

In nidor eGo fides
« eGo eSmoker »

#67 plambi

plambi

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 222 posts

Posted На 15.09.10 г. в 19:25

USB-батерията за eGo-то пристигна вчера следобед и ето какво успях да разбера за нея досега:

1. При зареждане през mini-USB порта, долната част на батерията е леко топла - нещо, което с никоя от другите мои eGo батерии, зареждани по класическия начин - отгоре досега не съм установявал;

2. При напълно заредена батерия, си направих две дръпки, мой стил - по около 8 секунди. Веднага след това, включих кабела в порта и червеният диод светна.. Угасна чак след 9-10 минути (заредена отново);

3. Отново 2 яки 8-сек дръпки, махнах атомайзера и завих батерията на класическото USB-зарядно от комплекта - батерията се зареди за 3-4 мин напълно.

4. Цял ден в офиса смуках при включен USB кабел в батерията. Резултат - на моето интензивно изпаряване не може да се мери - изключено е между две посягания към цигарата да успее да се дозареди. Но все пак си тръгнах с още жива и достатъчно пълна батерия, тази вечер ще я оставя да "умре" докрай и ще я заредя от празно към пълно само през USB - да видя, дали ще грее пак.

Начални условия: 650 mAh сребриста USB батерия eGo, чисто нов сребрист LR 510 атомайзер, дрип-капачка 510 тип "D" и 18 mg/ml. черешова чорбичка Boge.
Удар и количество пара - чудовищни, аромат - учудващо отчетлив, но пък леко горещичък все пак...
Забравих да спомена - за разлика от 900 mAh батерия за eGo, USB 650-ката няма cut-off, точно както и класическата 650-ка от комплектите. 900-цата изключва на 10-тата секунда от дърпането.
(Тестът за cut-off го проведох с нормален атомайзер, изключено е някой да издържи 10 секунди дръпане от LR атомайзер, ще почне да дими през ушите чак).

Извод: Вероятното по-бавно зареждане през USB порта на "дупето" на батерията е оправдано само и единствено за удобство, позволяващо на хората, намиращи се редовно около USB порт, с елементарен стандартен mini-USB кабел да поддържат батерията си в достатъчна степен на готовност. Не съм мъкнал с мен в офиса кабела от комплекта на батерията, там постоянно ми седи включен кабела от моя HP iPAQ 614c - 100% съвместим се оказа.

Още нещо важно: и моя кабел, и този в комплекта са само около 1.30 - 1.40 метра и ми идат малко къси. Затова ползвах USB удължител, ама май се улях - 3 метров, и след като така включих батерията, светодиода почна да свети някак си "рехаво" и слабо - подозирам, че зарядния ток е бил недостатъчен.

Анонс: Тези дни пък чакам новия хит - LR атомайзер за Joye 306 - не знам откъде и защо е влязъл под кожата на маниаците-изпарители по света, но всички се кълнат, че "друго такова жувотну нема" - било голяма работа, ужас и т.н. Когато пристигне, ще го изпитам със батерия eGo, съответната дрип-капачка и някоя ароматна никотинова чорба и ще рапортувам.

Keep on vaping, folks :smiley_emoticons_joint:
In nidor eGo fides
« eGo eSmoker »

#68 adel

adel

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 210 posts

Posted На 16.09.10 г. в 12:26

С eGo-то явно ще си направим колекция от изпарители... от къде ги измислят тези модове...сега пък с Joye 306 Posted Image

Edited by adel, На 18.09.10 г. в 10:19.

#69 plambi

plambi

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 222 posts

Posted На 16.09.10 г. в 19:21

Joye 306 си е отдавнашен мини-модел на JoyeTech, известен предимно с името Mini Fogger. На ниво резба, атомайзерите за повечето техни модели са съвършено еднакви - точно така е и с модел 306. Без никакви преходници се завива идеално на батерии 510/eGo. Ново в случая е само LR изпълнението на атомайзера - това е първият в света LR атомайзер с открит мост, при това - висок. Фактът, че е миниатюрен, открит и има много малка "горивна" камера обуславя представянето му - убийствено количество пара, достоверно предаване на аромата и по-лесно охлаждане.

Joye 306 (аналог на M402):
Posted Image

Posted ImagePosted Image

Без да разпалвам спорове - кое е по-по-най, искам просто да отбележа, че щом водещи дизайнери и търговци на е-цигари са избрали JoyeTech да произвежда техните изделия на ишлеме - значи все пак става нещо от тях. Следователно, идеята човек да опита повечко от техните изделия явно не е лишена от смисъл.

Ето и видео-клипче, показващо комбинацията батерия Торнадо (eGo) и нормален 306 атомайзер, разбира се - ползвани с дрип-техника. Представете си, какво ще е с LR атомайзер :smoking-8570:

Edited by plambi, На 16.09.10 г. в 19:31.

In nidor eGo fides
« eGo eSmoker »

#70 adel

adel

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 210 posts

Posted На 16.09.10 г. в 20:44

Joye 306 не е нов модел, но всяка промяна на изпарител поне за мен е равносилно да се настройвам към нов модел електронна цигара.

Като гледам видеото ще се "удушиме" с 306 изпарителчетоPosted Image

plambi, иначе e чудесно че постваш цялата тази информация подробно тук, така всеки ще може по -лесно да се ориентира, какво да опитва и да избере това което най - много му допада.

Между другото вторият основен модел на Гамучи- Gamucci micro- много ми прилича на Joye 306, но може и да не е точно това ..

Edited by adel, На 18.09.10 г. в 10:32.

#71 Angel Bonev

Angel Bonev

Нов участник

• Участници
  • Pip
  • 1 posts

Posted На 26.09.10 г. в 17:02

Здравейте
Аз все още не сам си взел електронна цигара, но съм се спрял на eGo-то, разрових се из интернет и намерих този 2ри мод на цигарата, и исках да попитам, това някакъв просто нов мод ли е, или е цялостно подобрение, и дали не е по добър от другото eGo. Поне изглежда по добре =) Мерси предварително!

Attached File  da4c8a1f336d35eb.jpg   18.71KB   202 downloads

#72 plambi

plambi

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 222 posts

Posted На 26.09.10 г. в 17:07

Здравей, добре дошъл ;)

Веднага на въпроса - от този коментар надолу ще откриеш отговорите си.
Направил си добър избор, струва си :smiley_emoticons_joint:
In nidor eGo fides
« eGo eSmoker »

#73 gorkata

gorkata

Нов участник

• Участници
  • Pip
  • 1 posts

Posted На 30.09.10 г. в 17:38

Здравейте, приятели, с голям интерес следя форума. От 3 месеца пуша е-цигари, вече имам eGo - върхът е.
Имам един въпрос, на когото се надявам да отговорите:Може ли паструто да се включи в зарядното и оттам да се зарежда батерията-пастру, и да се пуши. естествено. Предварително ви благодаря!

Edited by gorkata, На 30.09.10 г. в 17:38.

#74 plambi

plambi

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 222 posts

Posted На 30.09.10 г. в 18:26

Без никакви проблеми :smiley_emoticons_joint:
In nidor eGo fides
« eGo eSmoker »

#75 hipokrat

hipokrat

Нов участник

• Участници
  • Pip
  • 4 posts

Posted На 21.10.10 г. в 10:45

Здравейте, всички парни локомотиви :thumbup1:
От 3 дни вече минах във вашия лагер, съответно около седмица четох мнения, критики и въобще информация за е - цигарите, очаквайки да пристигне стоката в пв-то. Та така сдобих се с комплект еГо и няколко сокчета да тествам. За малкото време в което изпарявам, съм предоволен, успях още първия ден да се докарам до състояние непознато ми до момента, след което 5-6 часа организма ми се бореше с огромната доза никотин, която така щедро му бях предоставил :smiley_emoticons_joint:
Комплекта е с новите конусовидни изпарители тип А, нямам идея какво е различното спрямо стандартните за 510 (като изключим формата).
До момента нямам забележки, вече два пъти пълня пълнител и май се справям :rolleyes:
Има обаче две неща, които са ми направили впечатление като не много коректни, едното е че индикатора на зарядното, противно на всякаква логика свети в зелено до момента в който батерия се зареди - тогава светва в червено :blink: . Другото което е по - притеснително е че пълнителя в края си се напича явно прекомерно от изпарителя и има следи от разтопено, мъничко но все пак се вижда, не бих казал че съм усетил вкус на пласмаса, но знам ли.
А и още нещо, бях чел един пост, че пълнителите при 510 не трябва да се въртя и е важно да бъдат поставени по точно определен начин. Мисля си че ако наистина има подобно ограничение то би трябвало да има и конструктивно такова което да не ти позволи сътветно да повредиш изпарителя. Освен това поне при моя комплект резбата на изпарителя е нарязана така, че ако поставим пълнителя в изпарителя така че каналчета през които прониква въздух да съвпадат, то плоския пълнител ще бъде винаги перпендикулярно на ключа на батерията :unknw: Ако наистина трябва да поставям пълнителите така - тва определено би било голяма недомислица.
Ще съм ви благодарен ако драснете по нещо относно моето писание. Още веднъж поздрави на всички Ви.

#76 geniusloci

geniusloci

PV-BG гуру

• Администратори
  • 1,081 posts

Posted На 21.10.10 г. в 21:02

Аз на твое място ще мина на варианта с накапване - в комплекта имаш дрип капачка, скоро ще има и на сайта. Иначе новите атомайзери сякаш са малко по-стабилни от тези на 510, пък и събират повече течност, но на практика не бих казал, че правят някакви чудеса. То пък и на кой му трябва :)

А това за зарядното - на РС или през ел. мрежа? При мен от РС (нито едно от трите вкъщи) не зарежда. На другото светва червено като започне да зарежда.

Без да разпалвам спорове - кое е по-по-най, искам просто да отбележа, че щом водещи дизайнери и търговци на е-цигари са избрали JoyeTech да произвежда техните изделия на ишлеме - значи все пак става нещо от тях. Следователно, идеята човек да опита повечко от техните изделия явно не е лишена от смисъл.

Абе то много са избрали и онези на J118, и Sailebao, и един от няколкото десетки производители на ментаци, но да ти кажа - май само Joye едновременно пазят ниво и гаранция. Имат си недостатъци, разбира се, но се преживява...

#77 etgecata

etgecata

Нов участник

• Участници
  • Pip
  • 8 posts

Posted На 23.11.10 г. в 20:37

Здравейте,
днес станах собственик на електронна цигара Joye eGo (Type A атомайзери).
Искам и аз да попитам подобнно на колегата малко над мен, има ли точно определен начин на поставяне на пълнителите (Type A) в атомизатора- Type A (конусовиден)?
Не желая засега да минавам с варианта накапване с дрип капачка.
В началото като дърпам се получава едно бълбукане, това значи че съм препълнил пълнителя ли?

#78 plambi

plambi

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 222 posts

Posted На 23.11.10 г. в 20:41

Не, не означава, че си го препълнил. Всички eGo атомайзери - и конични и цилиндрични отчетливо бълбукат при нормална експлоатация. Това е положението, няма повод за притеснение.

Edited by plambi, На 23.11.10 г. в 20:41.

In nidor eGo fides
« eGo eSmoker »

#79 etgecata

etgecata

Нов участник

• Участници
  • Pip
  • 8 posts

Posted На 23.11.10 г. в 21:03

Мерси за бързия отговор.
А по другия ми въпрос за начина на поставянето на пълнителите, какво ще ме посъветвате?

#80 plambi

plambi

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 222 posts

Posted На 24.11.10 г. в 07:54

Ако опиташ да завъртиш пълнителя, булбукането няма да спре, но е възможно да спре лекото разтопяване на ръбовете. Направи си този експеримент и виж кое от двете възможни положения на пълнителя спрямо моста на изпарителя ти носи по-добър резултат. След което, разбира се, е добре да го споделиш с останалите колеги във форума, например в този раздел.

Аз отдавна категорично зарязах пълителите и всичкото обслужване покрай тях, минах на капане и никога няма да се върна назад.

Edited by plambi, На 27.11.10 г. в 15:44.

In nidor eGo fides
« eGo eSmoker »