Jump to content

Photo
- - - - -

GS V-core/ViVi Nova Clearomizer

• Please log in to reply
87 replies to this topic

#41 PepiSuni

PepiSuni

Супер потребител

• Супер потребители
  • PipPipPipPip
  • 880 posts

Posted На 3.11.12 г. в 20:04

Още нещо,когато не се ползва по продължително се събира течност около намотката.Намотката се "дави" и не работи нормално–решението е изтръскване на карта(като термометър),след което всичко си идва на място .

chelsea f.c.

#42 WebDevil

WebDevil

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 122 posts

Posted На 3.11.12 г. в 20:23

Благодаря колеги,ще го мъча,иначе наистина като намаля напрежението и по-се усеща вкус.Ще пробвам със по-рядка течност,колегата puf-paf ме насочи вчера към друг форум,където pioneer 306c пак е писал за значението на течността,ама не ми остана време да бъркам на нова.

Сега установих,че трябва преди всяко всмукване да обръщам изцяло карта на обратно,независимо колко е пълен,и се получават доста добри дръпки.

Edited by WebDevil, На 3.11.12 г. в 22:21.

#43 Tsvetik

Tsvetik

Ентусиаст vaper

• Участници
  • PipPipPip
  • 90 posts

Posted На 4.11.12 г. в 16:26

здравейте, от доста време ми се случва едно и също нещо с 2 различни карта и риших да ви попитам дали не правя нещо неправилно.

До сега ползват CE4, а от 2 седмици съм с GS V-core. Разликата естествено е голяма и е в полза на GS V-core обаче не знам защо така става, винаги като ги пълня и двата, все стават течове (наскоро писах, че GS V-core сълзи откъм резбата отдолу, но това става все по-рядко). Не мога да разбера защо има течност в батерията и защо къркорят, а като къркорят ми дразнят гърлото и дори започнах да кашлям от това. Да не говорим, че тогава вкуса е ужасен и почти няма пара.

Това са случва най-често като ги напълня. Често ги "продухвам" или от горната, или от долната страна, иначе въобще не тръгват.

Какъв може да е проблема, не вярвам това да е от картовете, може би аз нещо пропускам?
eGo-C Twist + Bg-Gen III A :)

#44 batko32

batko32

хауптбанобергрупенфюрер

• Участници
  • PipPipPip
  • 370 posts

Posted На 4.11.12 г. в 16:38

здравейте, от доста време ми се случва едно и също нещо с 2 различни карта и риших да ви попитам дали не правя нещо неправилно.

До сега ползват CE4, а от 2 седмици съм с GS V-core. Разликата естествено е голяма и е в полза на GS V-core обаче не знам защо така става, винаги като ги пълня и двата, все стават течове (наскоро писах, че GS V-core сълзи откъм резбата отдолу, но това става все по-рядко). Не мога да разбера защо има течност в батерията и защо къркорят, а като къркорят ми дразнят гърлото и дори започнах да кашлям от това. Да не говорим, че тогава вкуса е ужасен и почти няма пара.

Това са случва най-често като ги напълня. Често ги "продухвам" или от горната, или от долната страна, иначе въобще не тръгват.

Какъв може да е проблема, не вярвам това да е от картовете, може би аз нещо пропускам?

Да не би да ги препълваш ? Всъщност най-добрият вариант е ако имаш възможност да наминеш към офиса на ПВ-БГ и да покажеш какво става. Останалото е ...хмммм..гадаене от наша страна.

Edited by batko32, На 4.11.12 г. в 16:38.

....Тури му Мента и ще се оправи.... гаранция :)
www.audio-spirit.eu........................www.opelclub-bg.com

#45 Tsvetik

Tsvetik

Ентусиаст vaper

• Участници
  • PipPipPip
  • 90 posts

Posted На 4.11.12 г. в 17:56

Като цяло пълня под най-горната чертичка, не повече. Не знам защо, но на всеки 3 пълнения, две не стават и трябва поне 10-15 дръпки, продухване, пак дръпки и така докато си тръгне нормално. Да няма някяква техника, която да не съм разбрала. Със сигурност това къркорене не е от картовете, не може всеки карт така да прави, все един ще е нормален... :)

#46 Topper

Topper

Изпарител-тарикат :)

• Супер потребители
  • PipPipPipPipPip
  • 1,041 posts

Posted На 4.11.12 г. в 18:22

Пълни ги както са завити на батерията.
eGO USB 1000mAh/650mAh,eGo atom LR,eGo-T atom,DCT-mod,DCT Tank v1/v2,CE2-mod,Smok Dual coil,OA self made,Genesis self made,CE2 Gigantomizer, KR eGo CC, KR 510 CE2,CE4+,Clear Giant,Smok Skrew,Smok Vivi Tank,R-tank,LavaTube(Sanyo 1800mAh, Samsung 2200mAh),Dream Atomizer,
BaDaNarka VV, BGGen II mod,T2,Vision Vivi Nova V2,Vision STV Nova, Кайфун 3.1 ES,VMax IMR Efest, SilkS VV, APV Vamo :D
http://goo.gl/NYLbA

#47 Tsvetik

Tsvetik

Ентусиаст vaper

• Участници
  • PipPipPip
  • 90 posts

Posted На 4.11.12 г. в 18:53

Ще пробвам и ще докладвам :D благодаря!

#48 nexus3

nexus3

Нов участник

• Участници
  • Pip
  • 18 posts

Posted На 5.11.12 г. в 13:22

Здравейте,

От около месец съм с Vision Vivi Nova, сигурен съм за произхода на продуктите, защото ги закупих от добреизвестен магазин за Ел Циг в Пловдив. Малкото Виви все още е с оригиналната си глава и си работи добре, редките пъти, когато го ползувам. Основно ползувам големия вариант.

В събота си купих Lavatube и реших да пробвам как ще се държат 2,4 и 2,8 главите с лавата. При подмяната на главите не съм правил нищо по-специално разглобих карта, развих старата глава и навих новата 2,8. За съжаление независимо от напрежението и течността, постоянно имах конденз, при активиране на батерията се чуваше шум на наводнен картомайзер. Реших, че главата е проблемна и сложих 2,4 да видя дали ще има разлика. За съжаление резултата е отново същия пълнене под дрип типа с течност, неудобно и неприятно пушене. Разбира се не пълня течност по високо от нивото, на което фитилите влизат в металната част, но продължава да си кондензира или направо тече в тръбичката за въздух.

Моля, за помощ.

Благодаря

#49 batko32

batko32

хауптбанобергрупенфюрер

• Участници
  • PipPipPip
  • 370 posts

Posted На 5.11.12 г. в 21:43

Здравейте,

От около месец съм с Vision Vivi Nova, сигурен съм за произхода на продуктите, защото ги закупих от добреизвестен магазин за Ел Циг в Пловдив. Малкото Виви все още е с оригиналната си глава и си работи добре, редките пъти, когато го ползувам. Основно ползувам големия вариант.

В събота си купих Lavatube и реших да пробвам как ще се държат 2,4 и 2,8 главите с лавата. При подмяната на главите не съм правил нищо по-специално разглобих карта, развих старата глава и навих новата 2,8. За съжаление независимо от напрежението и течността, постоянно имах конденз, при активиране на батерията се чуваше шум на наводнен картомайзер. Реших, че главата е проблемна и сложих 2,4 да видя дали ще има разлика. За съжаление резултата е отново същия пълнене под дрип типа с течност, неудобно и неприятно пушене. Разбира се не пълня течност по високо от нивото, на което фитилите влизат в металната част, но продължава да си кондензира или направо тече в тръбичката за въздух.

Моля, за помощ.

Благодаря

Колега, на 2,4 оМ глава е редно да подаваш поне 4,3-4,8 или 5 волта от Лава. С 2,8 оМ ще трябва да е към 5-5,5 волта. На колко волта правиш пробите ?

#50 nexus3

nexus3

Нов участник

• Участници
  • Pip
  • 18 posts

Posted На 5.11.12 г. в 21:57

Ами с 2,4 съм пробвал със всичко от 3,6 до 5, и веднага след първоначалния звук на горенето започва да се чува как се пълни с течност и бълбука.

#51 PepiSuni

PepiSuni

Супер потребител

• Супер потребители
  • PipPipPipPip
  • 880 posts

Posted На 5.11.12 г. в 22:03

Пълни ги както са завити на батерията.

А това мнение видяхте ли го ?

chelsea f.c.

#52 nexus3

nexus3

Нов участник

• Участници
  • Pip
  • 18 posts

Posted На 5.11.12 г. в 22:05

Да, никаква разлика.

Редакция: на 5,5 май пържи достатъчно, че да не се пълни с течност, като разклатя цигарата не тече от дрип типа.

Edited by nexus3, На 5.11.12 г. в 22:06.

#53 PepiSuni

PepiSuni

Супер потребител

• Супер потребители
  • PipPipPipPip
  • 880 posts

Posted На 5.11.12 г. в 22:07

А това не помага ли ?

решението е изтръскване на карта(като термометър),след което всичко си идва на място .

С мундщука на долу

chelsea f.c.

#54 nexus3

nexus3

Нов участник

• Участници
  • Pip
  • 18 posts

Posted На 5.11.12 г. в 22:09

Не помага, сега го пробвах, изтече доста течност на капки.

#55 Туранага

Туранага

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 340 posts

Posted На 5.11.12 г. в 22:28

Причината ти е, че се е изметнала силиконовата шапка и не съвпада с металната капачка- махни дрипа, погледни в дупката и ще разбереш, дали те така. Ако е така - развий горната метална капачка, понамести сликоновата шапка и внимателно навий обратно капачката, като гледаш да съвпадне с отвора така, че да няма пролука между нея и стените на металната капачка. Ако трябва си помогни с игличка.

Едит: преди да направиш горното, развий долната метална капачка на половин оборот.

Edited by Туранага, На 5.11.12 г. в 22:30.

#56 batko32

batko32

хауптбанобергрупенфюрер

• Участници
  • PipPipPip
  • 370 posts

Posted На 5.11.12 г. в 22:29

Ами с 2,4 съм пробвал със всичко от 3,6 до 5, и веднага след първоначалния звук на горенето започва да се чува как се пълни с течност и бълбука.

Ако чуваш шумене,пукане,пращене...то това е нормалният "звук" който издава картомайзера. Бълбукане е когато като ДРЪПНЕШ бълбука дори и без да си активирал батерията. За кое говорим ?

#57 nexus3

nexus3

Нов участник

• Участници
  • Pip
  • 18 posts

Posted На 6.11.12 г. в 08:45

При дърпане няма бълбукане, но при активиране на батерията се чува първоначално нормалния шум и след това се чува бълбукане. отделно от това вече при проба с трета глава, при изтръскване като термометър има постоянен теч. Не зная какво стана с карта, до преди това си работеше перфектно, след подмяната на първата глава обаче нещата тръгнаха с течове, глътки течност и тн и тн. Яд ме е, че купих Лавата, за да мога да се възползувам от пълните възможности на въпросния карт, а като гледам ще се връщам към Т2 ....

#58 batko32

batko32

хауптбанобергрупенфюрер

• Участници
  • PipPipPip
  • 370 posts

Posted На 6.11.12 г. в 08:50

При дърпане няма бълбукане, но при активиране на батерията се чува първоначално нормалния шум и след това се чува бълбукане. отделно от това вече при проба с трета глава, при изтръскване като термометър има постоянен теч. Не зная какво стана с карта, до преди това си работеше перфектно, след подмяната на първата глава обаче нещата тръгнаха с течове, глътки течност и тн и тн. Яд ме е, че купих Лавата, за да мога да се възползувам от пълните възможности на въпросния карт, а като гледам ще се връщам към Т2 ....

Добре де...от Пловдив си. Знаеш къде да минеш за да погледнат колегите.
Ако не. Мини към сервиза "Автосервиз Тракия ул Владая 7.. търсиш халето на Аудио Спирит" .
П.П.
не приемайте адреса като реклама. Занимавам се със коренно различни неща от е-цигари :)

Edited by batko32, На 6.11.12 г. в 08:51.

#59 nexus3

nexus3

Нов участник

• Участници
  • Pip
  • 18 posts

Posted На 6.11.12 г. в 08:54

Благодаря за идеята, за съжаление обаче с моето работно време едва ли ще мога да мина където и да е :sSig_bump2: единствения ми свободен ден е неделя, когато едва ли мога да получа помощ от някъде, нямам възможност за пауза през деня и така ... ще пробвам и днес да видя какво ще стане, може да се пробвам да сменя течността и ако не стане нищо се връщам на Т2, язък за парите за лавата и за вивитата.

#60 Туранага

Туранага

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 340 posts

Posted На 6.11.12 г. в 14:55

Добре де, човек, ти изобщо погледна ли, какво съм писал?