Jump to content

Photo
- - - - -

Болки в гърлото

• Please log in to reply
39 replies to this topic

#21 mioki

mioki

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 386 posts

Posted На 6.11.12 г. в 19:46

Намали концентрацията на 11 примерно и виж как ще се чувстваш, почти съм сигурна, че ще си решиш проблема.

Edited by mioki, На 6.11.12 г. в 19:47.

Който иска - намира начин, който не иска - намира оправдание.

#22 Jenevus

Jenevus

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 331 posts

Posted На 6.11.12 г. в 19:46

18 мг.

Що не я резнеш със 6ml, ей така за проба?!
Ледът се пука, господа съдебни заседатели!

#23 RoSS

RoSS

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 167 posts

Posted На 6.11.12 г. в 20:33

Ще пробвам, бая смукане ме чака с 11 май :smiley_emoticons_joint:

#24 mioki

mioki

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 386 posts

Posted На 6.11.12 г. в 21:13

Глупости, не се навивай, ще си пушиш горе-долу същото количество. Просто 18мг ти е прекалено силно.
Не разбирам защо всички се хвърлят на такива конски дози още от началото, освен ако не сте пушили някой Житан преди :Koshechka_08:
Не че аз не си купих две шишета с 11мг в началото, които полека лека бързо отиках в разни проби и екстерименти които общо взето завършваха в мивката :smiley_emoticons_joint: та исках да кажа, че 6мг са ми перфектни. Пушех еденички цигари, вярно, но все пак 18мг оле мале :smoking-8570:

#25 gogo63

gogo63

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 275 posts

Posted На 6.11.12 г. в 21:50

Не разбирам защо всички се хвърлят на такива конски дози още от началото, освен ако не сте пушили някой Житан преди

Реално точно в началото си иска малко по-силен никотин, който с времето да се намалява, ако има желание. Повечето преди време сме преминали през 24мг/мл и постоянно се оглеждахме дали няма нещо по-силничко. Писано е в безброй теми за нивата на усвояемост на никотина от парата.
Лично аз, без да ангажирам никой, виждам втренчването във всеки проблем/сърбеж в ноктите, болки в гърлото, пъпка зад ухото и прочие/ като изява на страха от неизвестното и автоматичното им приписване на е-цигарите. Аз за почти три години не съм умрял, а и не познавам някой да е отишъл от неправилната страна на тревата от е-пушене. Напротив, всички се чувстват много добре от това.
Моят съвет е да го карате по-спокойно и да изпарявате каквото ви се услажда и да не самоанализирате и приписвате всеки елементарен здравословен проблем на е-цигарите.
ПП. Изпарявал съм в продължение на 10 месеца 24мг. После още толкова 18мг/ не можа да стане моята концентрация/. Последните 8-9 месеца карам на 20 мг и някак си се спогаждаме с тази концентрация, но постоянно се замислям дали да не се върна на 24мг
От друга страна Пуф-Паф от същите начални концентрации успя да смъкне на 12-тина мг/мл, много му харесва и има идея да сваля още.
Казвам тези два примера за да е ясно, че всичко е строго индивидуално и също е от голямо, ама много голямо значение от каква база/брой и сила на цигарите/ се тръгва. Също така е от още по-голямо значение и как сте пушили. Има пушачи, които почти не вдишват дима от цигарите, има такива които дори правят по 2-3 дръпки за да си напълнят дробовете с дим....не може да се обобщи лесно с

Глупости........

Ха, това сега го видях

Също така имам и едно оплакване с очите-

И аз съм така. Като работя десетина часа на компота и смуча от пастру-то 6-8 милилитра през това време. Ама очният ми лекар каза да не се пуля толкова в монитора и нищо за е-цигарите. Явно нищо не разбира тоз очен лекар :smiley_emoticons_joint:

Edited by kuhara, На 6.11.12 г. в 21:56.

#26 mioki

mioki

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 386 posts

Posted На 6.11.12 г. в 23:09

Имах предвид, че забелязвам как новите е-пушачи, независимо какви цигари пушат се мятат директно на 18мг, включително и жени пушещи леки цигари. После започват оплакванията от болки в гърлото и да се чудят не е ли от електронната цигара въобще и изобщо не им идва на ум, че течността е с прекалено висока концентрация.
Аз лично имах такъв проблем с 11мг, които за мен се оказаха много - симптоми дразнене в гърлото и сухота. Съветите основно бяха да пия повече течности. Сигурно щях да свикна в един момент с тази концентрация и после да се мъча да свалям, вместо да пробвам по-ниска и да си изпарявам на воля.
Обичам да екпериментирам и реших да пробвам по-ниска концентрация и о чудо, всички негативни усещания изчезнаха.
Голяма част от хората пушат леки цигари - не супер леки еденици, а леки с никотин 3-5мг, защо по дяволите започват с 18мг концентрация?! това не разбирам.

#27 missy

missy

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 165 posts

Posted На 6.11.12 г. в 23:38

Иначе има доста голяма вероятност електронната цигара да не ти задоволява глада за аналогови. На моята половинка например 18мг му беше много слабо и в началото го устройваха само 24мг. :) Аз съм на същото мнение, че за начинаещи концентрации от 6-11 мг. могат да дойдат слаби, но всеки си преценява, разбира се. :)

#28 RoSS

RoSS

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 167 posts

Posted На 7.11.12 г. в 07:23

Аз сега смуча като откачен да ми задоволи "глада" а с 11 ще пуша и от трите батерии едновременно :smoking-8570:

#29 OXYGEN

OXYGEN

Участник

• Участници
  • PipPip
  • 38 posts

Posted На 7.11.12 г. в 08:16

Голяма част от хората пушат леки цигари - не супер леки еденици, а леки с никотин 3-5мг, защо по дяволите започват с 18мг концентрация?! това не разбирам.

Ами почети още малко и ще разбереш. И по-нагоре ти го казаха. Не сравнявай какво пише на кутия цигари с това на шишето на течностите. Никотина се усвоява различно.
Новобранците изпарители винаги се впечатляват от удара. Така е било със всеки един, който някога е полюбопитствал какво е това, което смуча и наистина ли успявало да замести цигара. Не пара, не някакъв си вкус. Удара!
Е няма как с 6 или 11 да успееш, освен в някои случаи като теб след 1-иците. Затова и най-разпространената течност е 18.

#30 RoSS

RoSS

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 167 posts

Posted На 11.11.12 г. в 19:27

Зъб се оказа :Koshechka_08:

#31 batko32

batko32

хауптбанобергрупенфюрер

• Участници
  • PipPipPip
  • 370 posts

Posted На 12.11.12 г. в 00:26

Зъб се оказа :Koshechka_08:

Ааааа не бе...Швепс :sSig_busted:
Повечето колеги приписват всичко на електричките. Ако ще и за свтовната финансова криза да се говори :) :rolleyes:

Радвам се , че си локализирал проблема.
Коментара ми е без капка злоба или заядливост. :smiley_emoticons_joint:

Edited by batko32, На 12.11.12 г. в 09:59.

....Тури му Мента и ще се оправи.... гаранция :)
www.audio-spirit.eu........................www.opelclub-bg.com

#32 nikolce

nikolce

Участник

• Участници
  • PipPip
  • 37 posts

Posted На 12.11.12 г. в 19:58

Също така имам и едно оплакване с очите- имаше тема в която колега се оплаква от замъгляване, та и това се яви при мен още на 2ри ден изпаряване :thumbdown:

Приятелката ми също се оплаква от проблем с очите. Само не замъгляване, а както казва, "трудно фокусирам". Изпарява от петъка насам, около 1.5мл на ден 18мг/мл. Течността е Latakia на FA, ако е от значение.
Ще и напълня следващият път 11мг/мл, да видим как е. Дано е от дозата, че ме е страх да не се върне на аналоговите.

Аз примерно изпарявам около 2мл. дневно, същите милиграми, вече седмица. Проблеми нямам. Имам чувството обаче че 18мг на FA, са малко повече от 18мг на Деканг.
USB 1000mAh eGo-C / USB 650mAh eGo-C / Kanger T2 / Vision Mini Vivi Nova ...дни от последната цигара

#33 PhrozenCrew

PhrozenCrew

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 295 posts

Posted На 12.11.12 г. в 20:05

Имам чувството обаче че 18мг на FA, са малко повече от 18мг на Деканг.

Аз пък имам обратното чувство, особено ако изпарявам 18mg DK-Tab на Dekang! Направо ми идва като товарния влак в гърлото. Усещането за тежест зависи и от овкусителя!

#34 asenabv

asenabv

Нов участник

• Участници
  • Pip
  • 7 posts

Posted На 12.11.12 г. в 23:48

Пропиленгликола и глицеринът(глицерол) са съставките, използвани в течностите за ел. цигари.
Пропиленгликола (PG)е безцветна, вискозна и силно хигроскопична течност.
Глицеринът(глицерол)(VG) е безцветна трудноподвижна течност, по-тежка от водата. Във водата глицеролът се разтваря във всяко отношение, нещо повече, той е хигроскопичен.В чист вид той представлява безцветна, сиропообразна течност, която има свойството да привлича и „улавя” и задържа влагата от околната среда.
Дразненето и сухотата в гърлото да не идва от тези им свойства(особено, ако по продължително се пуши(изпарява)), и като прибавим и по-висока концентрация на никотин(удара в гърлото)?

http://www.hera.bg/s.php?n=1105
http://bg.wikipedia....g/wiki/Глицерин
http://bg.wikipedia..../Пропиленгликол

#35 LxD

LxD

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 235 posts

Posted На 13.11.12 г. в 02:06

Да сухотата и дразненето на гърлото най-често се проявяват при поемането пви висока концентрация на никотин. Ето ти накратко казано с няколко думи. Количеството пара се определя и от вида на течността (PG/VG, глицериновите течности правят повече пара), и от типа на атомайзера/картомайзера - тези с ниско съпротивление правят повече пара. Конструкцията и количеството въздух, който всмукваме при дърпане, също играе голяма роля - повече въздух, по-рехава пара. Ударът в гърлото зависи от две неща - основно нивото на никотина в течността и PG-то както и донякъде - от вида на атомайзера/картомайзера. Тези с ниско съпротивление водят до по-силен удар. Износването на изпарителя влияе много на удара!

Ето и информация за PG и VG:

Vegetable Glycerin (VG) is a thick, sweet liquid. VG produces luscious clouds of vapor. VG also imparts a sweeter taste to your liquid.

Propylene Glycol (PG) is a much thinner tasteless liquid. PG produces more of a “throat hit” than VG does, which simulates the feel of smoking better. PG also has a higher rate of sensitivity for some people, meaning that some people just can’t use PG in their vape.

Ихаааааа... от последната ми аналогова цигара е минало ... и съм спестил ...

#36 geniusloci

geniusloci

PV-BG гуру

• Администратори
  • 1,081 posts

Posted На 13.11.12 г. в 15:00

Все пак отчитайте, че в течностите има вода, т.е. хигроскопичният им характер не е толкова силно изразен, защото с тях постъпва и водна пара. Като цяло усещането за сухота при ползването им е нормално, но - както стотици пъти е писано - в началото се прекарва с течности. То и усещането от дима не е много по-различно, и в него има PG, барабар с другите неща, но сте свикнали.

Също така имам и едно оплакване с очите- имаше тема в която колега се оплаква от замъгляване, та и това се яви при мен още на 2ри ден изпаряване :thumbdown:

Приятелката ми също се оплаква от проблем с очите. Само не замъгляване, а както казва, "трудно фокусирам". Изпарява от петъка насам, около 1.5мл на ден 18мг/мл. Течността е Latakia на FA, ако е от значение.
Ще и напълня следващият път 11мг/мл, да видим как е. Дано е от дозата, че ме е страх да не се върне на аналоговите.

Аз примерно изпарявам около 2мл. дневно, същите милиграми, вече седмица. Проблеми нямам. Имам чувството обаче че 18мг на FA, са малко повече от 18мг на Деканг.

18мг на FA са 18мг, тези на Деканг са най-вероятно 16, въпреки, че ги продават за 18. Така си е от сума ти време, не знам от какво пестят китайците и не знам същото ли е с новите им серии.

За замъгляването - единственият начин да ти влияе на "фокуса" е дозата никотин, респективно - кръвното налягане. Ако предозираш, ще те боли глава, не знам за фокусиране, аз нямам ядове да фокусирам като ми се пръска главата, само дето почва още повече да ме боли. Ако не ти стига - ще ти е замаяно, виж, такова по-близко звучи до "фокусирането"... С други думи - да си премери кръвното преди/след и да прецени. Само не знам как ще го свери с "преди електронната", ако не го е мерила.

#37 nikolce

nikolce

Участник

• Участници
  • PipPip
  • 37 posts

Posted На 13.11.12 г. в 22:09

18мг на FA са 18мг, тези на Деканг са най-вероятно 16, въпреки, че ги продават за 18. Така си е от сума ти време, не знам от какво пестят китайците и не знам същото ли е с новите им серии.

Дамм, точно това имах в предвид. Изпарих цяло шишенце "Parliament" на "Dekang", и ми харесваше силният удар на гърлото, ама наистина силен, препоръчвам го на всеки начинаещ е-пушач. След това преминах на "Latakia" на FA. Въпреки че е много, много по-лека на гърлото, никотина веднага се усети, резултат къркорене на червата последвано от разстройство :smoking-8570: . Това беше един път, първият ден. Сега от време на време пак къркорят, ама нищо фрапиращо.

За замъгляването - единственият начин да ти влияе на "фокуса" е дозата никотин, респективно - кръвното налягане. Ако предозираш, ще те боли глава, не знам за фокусиране, аз нямам ядове да фокусирам като ми се пръска главата, само дето почва още повече да ме боли. Ако не ти стига - ще ти е замаяно, виж, такова по-близко звучи до "фокусирането"... С други думи - да си премери кръвното преди/след и да прецени. Само не знам как ще го свери с "преди електронната", ако не го е мерила.

Каза че от вчера не е получавала такова нещо на очите :unknw: . Дано така остане :) .

П.П. Количеството пара на FA rules :Koshechka_08:

Edited by nikolce, На 13.11.12 г. в 22:17.

USB 1000mAh eGo-C / USB 650mAh eGo-C / Kanger T2 / Vision Mini Vivi Nova ...дни от последната цигара

#38 Тончо

Тончо

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 57 posts

Posted На 15.11.12 г. в 12:59

Чисто теоритично могат ли ел-цигарите да докарат при човек ВСЛЕДСТВИЕ изсушаване на гърлото, симптоми подобни на тези на грипа без температура- кашлица и хрема? Питам, защото ако изсъхне гърлото не почва ли да отделя едни гадости, които правят точно това- кашлица с налепи кретенски и хрема обилна, но без температура!!!

#39 LxD

LxD

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 235 posts

Posted На 16.11.12 г. в 00:53

Не се коркай нали днес се видяхме и ти обясних. Чист грип си е това, аз минах през него също! :smiley_emoticons_joint: Грипа се изразява в кашлица, хрема и загуба на вкус и мирис без температура, ако има то е ниска защото при мен смао 2 дни имах от порядъка на 37,3 - 37,5.
Ихаааааа... от последната ми аналогова цигара е минало ... и съм спестил ...

#40 Тончо

Тончо

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 57 posts

Posted На 16.11.12 г. в 21:04

въпросът е преди да се видим ;)