Edited by mioki, На 6.11.12 г. в 19:47.
Болки в гърлото
Posted На 6.11.12 г. в 20:33
Posted На 6.11.12 г. в 21:13
Не разбирам защо всички се хвърлят на такива конски дози още от началото, освен ако не сте пушили някой Житан преди
Не че аз не си купих две шишета с 11мг в началото, които полека лека бързо отиках в разни проби и екстерименти които общо взето завършваха в мивката
Posted На 6.11.12 г. в 21:50
Не разбирам защо всички се хвърлят на такива конски дози още от началото, освен ако не сте пушили някой Житан преди
Реално точно в началото си иска малко по-силен никотин, който с времето да се намалява, ако има желание. Повечето преди време сме преминали през 24мг/мл и постоянно се оглеждахме дали няма нещо по-силничко. Писано е в безброй теми за нивата на усвояемост на никотина от парата.
Лично аз, без да ангажирам никой, виждам втренчването във всеки проблем/сърбеж в ноктите, болки в гърлото, пъпка зад ухото и прочие/ като изява на страха от неизвестното и автоматичното им приписване на е-цигарите. Аз за почти три години не съм умрял, а и не познавам някой да е отишъл от неправилната страна на тревата от е-пушене. Напротив, всички се чувстват много добре от това.
Моят съвет е да го карате по-спокойно и да изпарявате каквото ви се услажда и да не самоанализирате и приписвате всеки елементарен здравословен проблем на е-цигарите.
ПП. Изпарявал съм в продължение на 10 месеца 24мг. После още толкова 18мг/ не можа да стане моята концентрация/. Последните 8-9 месеца карам на 20 мг и някак си се спогаждаме с тази концентрация, но постоянно се замислям дали да не се върна на 24мг
От друга страна Пуф-Паф от същите начални концентрации успя да смъкне на 12-тина мг/мл, много му харесва и има идея да сваля още.
Казвам тези два примера за да е ясно, че всичко е строго индивидуално и също е от голямо, ама много голямо значение от каква база/брой и сила на цигарите/ се тръгва. Също така е от още по-голямо значение и как сте пушили. Има пушачи, които почти не вдишват дима от цигарите, има такива които дори правят по 2-3 дръпки за да си напълнят дробовете с дим....не може да се обобщи лесно с
Глупости........
Ха, това сега го видях
Също така имам и едно оплакване с очите-
И аз съм така. Като работя десетина часа на компота и смуча от пастру-то 6-8 милилитра през това време. Ама очният ми лекар каза да не се пуля толкова в монитора и нищо за е-цигарите. Явно нищо не разбира тоз очен лекар
Edited by kuhara, На 6.11.12 г. в 21:56.
Posted На 6.11.12 г. в 23:09
Аз лично имах такъв проблем с 11мг, които за мен се оказаха много - симптоми дразнене в гърлото и сухота. Съветите основно бяха да пия повече течности. Сигурно щях да свикна в един момент с тази концентрация и после да се мъча да свалям, вместо да пробвам по-ниска и да си изпарявам на воля.
Обичам да екпериментирам и реших да пробвам по-ниска концентрация и о чудо, всички негативни усещания изчезнаха.
Голяма част от хората пушат леки цигари - не супер леки еденици, а леки с никотин 3-5мг, защо по дяволите започват с 18мг концентрация?! това не разбирам.
Posted На 6.11.12 г. в 23:38
Posted На 7.11.12 г. в 07:23
Posted На 7.11.12 г. в 08:16
Голяма част от хората пушат леки цигари - не супер леки еденици, а леки с никотин 3-5мг, защо по дяволите започват с 18мг концентрация?! това не разбирам.
Ами почети още малко и ще разбереш. И по-нагоре ти го казаха. Не сравнявай какво пише на кутия цигари с това на шишето на течностите. Никотина се усвоява различно.
Новобранците изпарители винаги се впечатляват от удара. Така е било със всеки един, който някога е полюбопитствал какво е това, което смуча и наистина ли успявало да замести цигара. Не пара, не някакъв си вкус. Удара!
Е няма как с 6 или 11 да успееш, освен в някои случаи като теб след 1-иците. Затова и най-разпространената течност е 18.
Posted На 12.11.12 г. в 00:26
Ааааа не бе...ШвепсЗъб се оказа
Повечето колеги приписват всичко на електричките. Ако ще и за свтовната финансова криза да се говори
Радвам се , че си локализирал проблема.
Коментара ми е без капка злоба или заядливост.
Edited by batko32, На 12.11.12 г. в 09:59.
www.audio-spirit.eu........................www.opelclub-bg.com
Posted На 12.11.12 г. в 19:58
Също така имам и едно оплакване с очите- имаше тема в която колега се оплаква от замъгляване, та и това се яви при мен още на 2ри ден изпаряване
Приятелката ми също се оплаква от проблем с очите. Само не замъгляване, а както казва, "трудно фокусирам". Изпарява от петъка насам, около 1.5мл на ден 18мг/мл. Течността е Latakia на FA, ако е от значение.
Ще и напълня следващият път 11мг/мл, да видим как е. Дано е от дозата, че ме е страх да не се върне на аналоговите.
Аз примерно изпарявам около 2мл. дневно, същите милиграми, вече седмица. Проблеми нямам. Имам чувството обаче че 18мг на FA, са малко повече от 18мг на Деканг.
Posted На 12.11.12 г. в 20:05
Аз пък имам обратното чувство, особено ако изпарявам 18mg DK-Tab на Dekang! Направо ми идва като товарния влак в гърлото. Усещането за тежест зависи и от овкусителя!Имам чувството обаче че 18мг на FA, са малко повече от 18мг на Деканг.
Posted На 12.11.12 г. в 23:48
Пропиленгликола (PG)е безцветна, вискозна и силно хигроскопична течност.
Глицеринът(глицерол)(VG) е безцветна трудноподвижна течност, по-тежка от водата. Във водата глицеролът се разтваря във всяко отношение, нещо повече, той е хигроскопичен.В чист вид той представлява безцветна, сиропообразна течност, която има свойството да привлича и „улавя” и задържа влагата от околната среда.
Дразненето и сухотата в гърлото да не идва от тези им свойства(особено, ако по продължително се пуши(изпарява)), и като прибавим и по-висока концентрация на никотин(удара в гърлото)?
http://www.hera.bg/s.php?n=1105
http://bg.wikipedia....g/wiki/Глицерин
http://bg.wikipedia..../Пропиленгликол
Posted На 13.11.12 г. в 02:06
Ето и информация за PG и VG:
Vegetable Glycerin (VG) is a thick, sweet liquid. VG produces luscious clouds of vapor. VG also imparts a sweeter taste to your liquid.
Propylene Glycol (PG) is a much thinner tasteless liquid. PG produces more of a “throat hit” than VG does, which simulates the feel of smoking better. PG also has a higher rate of sensitivity for some people, meaning that some people just can’t use PG in their vape.
Posted На 13.11.12 г. в 15:00
18мг на FA са 18мг, тези на Деканг са най-вероятно 16, въпреки, че ги продават за 18. Така си е от сума ти време, не знам от какво пестят китайците и не знам същото ли е с новите им серии.
Също така имам и едно оплакване с очите- имаше тема в която колега се оплаква от замъгляване, та и това се яви при мен още на 2ри ден изпаряване
Приятелката ми също се оплаква от проблем с очите. Само не замъгляване, а както казва, "трудно фокусирам". Изпарява от петъка насам, около 1.5мл на ден 18мг/мл. Течността е Latakia на FA, ако е от значение.
Ще и напълня следващият път 11мг/мл, да видим как е. Дано е от дозата, че ме е страх да не се върне на аналоговите.
Аз примерно изпарявам около 2мл. дневно, същите милиграми, вече седмица. Проблеми нямам. Имам чувството обаче че 18мг на FA, са малко повече от 18мг на Деканг.
За замъгляването - единственият начин да ти влияе на "фокуса" е дозата никотин, респективно - кръвното налягане. Ако предозираш, ще те боли глава, не знам за фокусиране, аз нямам ядове да фокусирам като ми се пръска главата, само дето почва още повече да ме боли. Ако не ти стига - ще ти е замаяно, виж, такова по-близко звучи до "фокусирането"... С други думи - да си премери кръвното преди/след и да прецени. Само не знам как ще го свери с "преди електронната", ако не го е мерила.
RC модели, части и тунинг | Магазин за електронни цигари | Магазин и клуб за настолни игри | Дрехи за бебета
Posted На 13.11.12 г. в 22:09
18мг на FA са 18мг, тези на Деканг са най-вероятно 16, въпреки, че ги продават за 18. Така си е от сума ти време, не знам от какво пестят китайците и не знам същото ли е с новите им серии.
Дамм, точно това имах в предвид. Изпарих цяло шишенце "Parliament" на "Dekang", и ми харесваше силният удар на гърлото, ама наистина силен, препоръчвам го на всеки начинаещ е-пушач. След това преминах на "Latakia" на FA. Въпреки че е много, много по-лека на гърлото, никотина веднага се усети, резултат къркорене на червата последвано от разстройство
За замъгляването - единственият начин да ти влияе на "фокуса" е дозата никотин, респективно - кръвното налягане. Ако предозираш, ще те боли глава, не знам за фокусиране, аз нямам ядове да фокусирам като ми се пръска главата, само дето почва още повече да ме боли. Ако не ти стига - ще ти е замаяно, виж, такова по-близко звучи до "фокусирането"... С други думи - да си премери кръвното преди/след и да прецени. Само не знам как ще го свери с "преди електронната", ако не го е мерила.
Каза че от вчера не е получавала такова нещо на очите
П.П. Количеството пара на FA rules
Edited by nikolce, На 13.11.12 г. в 22:17.
Posted На 15.11.12 г. в 12:59
Posted На 16.11.12 г. в 00:53