[quote name='azz' date='На 30.03.12 г. в 03:56' timestamp='1333068988' post='5522']
[quote name='начинаещ' date='На 30.03.12 г. в 02:18' timestamp='1333066698' post='5521']
имали някъде видео за да видя нагледно как става номера с бинта?
[/quote]
Търсих но не намерих. Но е доста лесно! Значи взимаш бинт, най-добре си купуваш нов от аптеката, и настояваш аптекарката да ти даде чист памучен, а не такъв без примеси. После си късаш около триистина сантима (примерно), и най-добре го изваряваш в тенджера с вода за половин един час, поне така казват във форумите че се убива "бинтения" вкус. Аз обаче нито преварих, нито пък си купих нов - направо взех от домашната аптечка, не съм сигурен дори дали е чист, но няма значение, направих го главно с експериментателна цел, а то какво все че стана... доста добър резултат!
След това си измиваш максимално добре ръцете от евентуална никотинова течност или други вещества които могат да останат по бинта - понеже бинта не подлежи нито на бърнене, нито на каквато и да е друга процедура, освен миене с вода.
Започваш да издърпваш с пинцети или с пръсти една по една "надлъжните" нишки на парчето бинт, тия дето са ти 30 сантима (примерно). При мен ми се получи добър резултат с 7 нишки.
Събираш седемте нишки в едно, като ги опъваш хубаво и гледаш краищата им да са изравнени.
После прегъваш общото "бинтово въженце", което се е получило, на две, точно по средата. След това пак на две, и после пак на две. По този начин се получава горе долу диаметър като на стъкления фитил, когато е свит и готов за обмотаване с кантал (или нихром).
След това намотаваш кантала върху полученото въженце, равномерно по средата - точно както си правиш намотката и върху обикновено стъкловлакнесто въженце.
Монтираш в атомизатора, най-добре обслужваем. Аз използвам дрип тип атомизаторче, саморъчно, изработено от тяло на 5 кубикова спринцовка, обикновена (а не с гумено бутало), и за това ти дадох направо моята рецепта за дължината на парчето бинт което си отрязваш от ощото руло. При моите атомизатори, сантиметрите които остават от двете страни на бобината, ги оставям намотани отдолу в основата, за да поемат десетина капки течност и да си пуша по-дълго време с по-рядко накапване. А иначе ако използваш друг тип атомизатор, можеш да използваш и друга дължина на нишките, не специално към 30 сантиметра.
........................................................
След като този фитил поеме течност, става практически негорим. Можеш да проваш да вземеш малко от така получен фитил, да го напоиш с течност (не е задължително много) и да прокараш набързо пламъка на запалката през него - няма да изгори.
Фитила от бинтови нишки има доста добро омокряне, и има доста добри характеристики. Важно е само да е винаги мокър, или поне никога да не е напълно сух. Моя фитил е вече на три дена а още се държи и дава много пара. Но е хубаво да се сменя поне на седмица, за да изглежда по-красиво и за максимално качество на изпаряване. Нищо не коства, най-малко финанси. Някой хора твърдят че им е издържал и по 2 седмици, но това зависи от мнооого фактори.
Естествено, може да се експериментира с брой на нишките. Но ако се използва фабрична батерия с електроника, винаги трябва да се проверява съпротивлението на боинката с ом-метър.
Това е, нищо сложно, а е в пъти по-евтино и най-вече по-безопасно от стъкловлакното. Поне мен ме кефи, не съм с толкова голям и дълъг опит в електронното пушене, като някой потребители в сайта, нямам богата база за сравнение, но аз съм доволен. А иначе никак не ми се вярва параноите около тия стъклени частици да не са преувеличени поне два пъти

Не мисля да преставам да използвам стъкловъженца, особено за рециклиране на не-обслужвамеми атомизатори.
Много благодаря за изчерпателния отговор!Ще се пробвам пък каквото стане!