Inawera Бази
Posted На 11.02.13 г. в 16:36
Posted На 11.02.13 г. в 18:46
Здравейте аз също мисля да забъркам течност,обаче имам един въпрос спрял сам се на база инавера-неутрал с лек специфично тютюнев аромат. Въпроса ми е при тази база пак ли се спазва 5/6 капки аромат Шейд на 10мл или това е само за базата без никакъв аромат-VPG Power Smoke.Благодаря предварително на тези който помогнат със съвет
Базата си е база, аромати си е аромат.
В смисъл, че капки е общо казано, Най лесно и точно може да си вземеш стотинки струват спринцовка малка разграфена да кажем има 1мл има 2мл и прочие.
Примерно ако ще правиш 100мл Шейд Оригинално приемаме че Шейда е 2% тоест на 100мл се явява 2мл Аромат. От капка до капка разлики бол за това смятам че най лесно е с една спринцовка точно 2мл да сложиш в базата.
А това че си взел друга база няма значение, пак може да сложиш колкото процента аромат трябва Базата е отделно че има вкус на тютюн за да даде Основа така да се каже "ТЯЛО" на аромата.
Posted На 11.02.13 г. в 18:53
Posted На 11.02.13 г. в 18:58
Да,мерси за капките не се изразих правилно вече сам взел даже 1 спринцовка значи поръчвам ги
Защо не си вземеш POWER базата?
Не знам да не се разочароваш от тая друга база?!
Аз предпочитам базата да ми е възможно най ЧИСТА без вкус за да мога да си я овкуся както си искам.
Posted На 11.02.13 г. в 21:07
Posted На 11.02.13 г. в 21:56
еми аз се спрях на тази база защото пише че има тютюнев аромат,точно това исках да попитам дали няма да стане нещо гадно за това се колебая м/у двете бази
Аз лично както казах предпочитам да взема възможно най безвкусната база, няма гаранция че ще ти хареса и аз ще правя тютюневи аромати но ще взема Power нарочно
Първо по ми харесва структурата
Второ би трябвало да е безвкусна... ти като имаш мерак после може да си я направиш не с тютюнев а не знам с какъв аромат.
Posted На 11.02.13 г. в 22:18
Posted На 11.02.13 г. в 22:23
Нали това е идеята на самостоятелното приготвяне на течности
Експериментирай с по-малки разфасовки с различна концентрация , с различни аромати , смесвай ги и си доставяй удоволствие от изобилието на аромати и варианти.
Posted На 12.02.13 г. в 09:00
http://www.inawerafl...nb-flavour.html
Още не съм го пробвал, но така твърдят поляците (някъде из техен форум).
Posted На 12.02.13 г. в 15:30
Сега ще чакам.
С нетърпение чакам да ми донесат Манго на FL готова течност да пробвам
Мангото на FA е жесток аромат много силен, и артифишъл на истинско Манго понеже всеки казва че Мангото на FL било жестоко искам да ги сравня, кое ще ми допадне повече.
Колкото повече го мириша толкова повече искам още и още.. където съм пипал спринцовката с Мангото, измих си ръцете със сапун от сутринта мириша на Манго със сигурност ще ми хареса тази течност.
Ванилията Класик, тъмен аромат гъст, много приятно мирише на като сладки с ванилия, по слаб е като аромат но в по голяма доза ще стане чудесно и той със сигурност ще ми хареса.
Papayata ммммммм май така ще си остане много кисело някак си мирише аз и по принцип не обичам да ям папая просто така я взех... за тест от нея забърках само 20мл за проба.. ще споделя как е
Останалите тютюневи аромати всеки ги знае.
Имам едно питане
Плодовите Аромати по бързо ли така да се каже узряват от тютюневите?
Държа ги на топло и тъмно в черни стъклени шишенца, забърканите течности.
Edited by cuban, На 12.02.13 г. в 15:56.
Posted На 12.02.13 г. в 16:41
BaDaNarka VV, BGGen II mod,T2,Vision Vivi Nova V2,Vision STV Nova, Кайфун 3.1 ES,VMax IMR Efest, SilkS VV, APV Vamo
http://goo.gl/NYLbA
Posted На 12.02.13 г. в 17:06
По-бързо, да.
Мерси за инфото
след няколко дена ще тествам плодовете
EDIT: Или след няколко часа не издържах да не капна от Мангото... Изкъртва от вкус на Манго
Направих го в съотношение 3.5% Аромат Манго FA
След като изпаря едно Виви го оставям на мира да си отлежава
Edited by cuban, На 12.02.13 г. в 19:11.
Posted На 12.02.13 г. в 23:48
Аз ли немога да схвана ползването на думата артифишъл защото тя значи изкуствен, неестествен. Ако една течност има артифишъл аромат значи тя е изкуствена с химически привкусАз сготвих
Сега ще чакам.
Мангото на FA е жесток аромат много силен, и артифишъл на истинско Манго понеже всеки казва че Мангото на FL било жестоко искам да ги сравня, кое ще ми допадне повече.
Колкото повече го мириша толкова повече искам още и още.. където съм пипал спринцовката с Мангото, измих си ръцете със сапун от сутринта мириша на Манго със сигурност ще ми хареса тази течност.
Ванилията Класик, тъмен аромат гъст, много приятно мирише на като сладки с ванилия, по слаб е като аромат но в по голяма доза ще стане чудесно и той със сигурност ще ми хареса.
Papayata ммммммм май така ще си остане много кисело някак си мирише аз и по принцип не обичам да ям папая просто така я взех... за тест от нея забърках само 20мл за проба.. ще споделя как е
Имам едно питане
Posted На 13.02.13 г. в 00:01
Аз ли немога да схвана ползването на думата артифишъл защото тя значи изкуствен, неестествен. Ако една течност има артифишъл аромат значи тя е изкуствена с химически привкус
Аз сготвих
Сега ще чакам.
Имам едно питане
Да Грешката е моя, исках да кажа че не е артифишъл а на истинско манго тоест НАТУРАЛЕН аромат.
Posted На 15.02.13 г. в 17:15
направих 130мл от него
2.1 % Аромат + 0.4% Wizard
Придоби и кехлибарен цвят разбира се ще го оставя още да си отлежи но вече изпарих 2мл от него не мога да намеря разлика с Оригиналния Макс Бленд направен от ФА да не казвам че моя по ми харесва сигурно защото аз съм си го бъркал
Доволен съм много от готвенето на течности всички, който забърках станаха страхотни
Включително и Папаята приятно ме изненада.
Искам да попитам нещо.
Сигурен съм че течностите, който направих готови нямат повече от 9 9.1мг Никотин
А ударът е една идея по голям от готова течност 9мг никотин.
Примерно направих тест
с две нови глави в два карта в единия Оригинален Макс Бленд 9мг в другия сготвения за да направя сравнение и ми се струва че POWER базата на Инавера има една идея по голям удар в гърлото?!
Edited by cuban, На 15.02.13 г. в 17:22.
Posted На 16.02.13 г. в 00:20
Може ли някой да ме светне за какво се слага този Wizard?
MTS Vape Wizard = MTS stands for Mellow, Thick and Smooth
Или казано на кратко = мек,плътен и гладък/чист
Стабилизатор на вкусът, по точно стабилизира ароматите/ароматът като леко притъпява високите нотки за сметка на това засилва по слабите, като резултатът е по богат и интензивен аромат.
И може да усетиш от един аромат който си пушил всичките му нюанси.
И още няколко работи прави... но това е общо казано.
Аз го ползвам и съм много доволен дава основа и дълбочина перфектен е за всички тютюневи аромати. Става по плътен ароматът и самото усещане... Италианците казват че освен че Стабилизира ароматите действа и на рецепторите ти, и на киселинността.
Може да се ползва и при плодовете аромати... с успех интересното при него е че да кажем имаш плодов аромат прекалено кисел, или връхните му нотки са прекалено силни с уизарда може да смекчи тоя вкус и ароматът да стане много по приятен.
Не прекалявайте с него всичко с мярка.
Според мен е Мъст Хев за всеки, който си бърка течностите сам.
Пробвах без него и със него, разликата е очевадна.
Мисля че в всеки тютюнев аромат готов който е произведен от ФА слагат Уизард в течността. Поради простата причина че когато правих Макс Бленд Без Него и отделно шишенце с Него при тоя на който съм добавил Уизарда стана като купен че и по хубав а на другия нещо му липсваше.
AAA Magick който беше пак на FA сега се оказва че в същност Уизарда е направен от Magick плюс още няколко неща.
Този Уизард, който купих от ТУК беше гъст и тъмно кафяв почти черен, много ароматен.
А съм виждал Уизард, който е прозрачен бял и много рядък. По принцип са едно и също, някой казват че старата версия е била прозрачния вариант новата е тоя тъмният.
Edited by cuban, На 16.02.13 г. в 00:47.
Posted На 17.02.13 г. в 01:03
Ахааа,благодаря ти за ичерпателния отговор.
Имам забъркани и вече узрели течности, мога ли сега да им добавя wizard и трябва ли да ги чакам и с него още толкова? И освен това колко слагаш от него,винаги определено количество или зависи от аромата?
Може да слагаш и в забъркани течности
(узрели не узрели) купени, готови и прочие няма проблем.
За чакането мисля че е достатъчно 3 дни че и по малко.
Както казах най добре работи с тютюневи аромати но това не пречи да го сложиш и на други.
В сайтът е дадена препоръка от 0.2% до 1% да се ползва всеки си избира сам колко да ползва.
Аз пробвах първоначално с 0.2% и да ти кажа беше съвсем малко и не кой знае какъв ефект за това увеличих дозата и не съм гледай сайтът а една друга препоръка от един, който ползва добавката от доста време.
Препоръката му е 1капка на 5мл течност за тютюневите
и 1капка на 10мл за Плодовите
Което ще рече че това е 1% грубо казано за тютюневите и 0.5% за Плодовите.
Тая рецепта със сигурност работи и аз правя по нея, но за да си сигурен че ще ти хареса почни с по малко примерно 1капка на 10мл за тютюневите и така... след 3-4 дена пробвай дали ти харесва течността повече или не, усещаш ли разлика или не като искаш добави още.
преди да сложиш Уизард ако искаш прелей си малко без за да може след това да направиш тест със и без.
Това е най общо а ти сам определяй на кой колко да слагаш.
Ще ти дам пример на Макс Бленд съм сложил по малко Уизард от колкото на 7 Листа, зависи преди това как съм усещал ароматът и дали ми е харесва вкусът ако не е много ясен слагам повече ако искам съвсем леко подобрение слагам по малко. На листата съм сложил около 1.5% и е супер.
Но това си е вече личен избор.
Edited by cuban, На 17.02.13 г. в 01:12.