Jump to content

Photo
- - - - -

Joyetech - оригинал или менте

• Please log in to reply
26 replies to this topic

#21 Petrolhead

Petrolhead

Участник

• Участници
  • PipPip
  • 25 posts

Posted На 30.12.12 г. в 16:50

Не можах да разбера смисъла от тая тема.

Нещо не виждам смисъла на тази тема при положение, че ласт написа преди няколко дни как да си проверите батериите дали ще ви вършат работа без значение какво лого или надпис носят

Смисъла на тази тема е за нови потребители които нямат представа за предлаганите стоки. Сами знаете колко онлайн магазини и търговски обекти са се навъдили, в които словоохотливи продавач-консултанти омайват клиентите да си закупят поредния боклук.

Официалните им дистрибутори продават и ментета(с малки изключения), а тези които според тях продават ментета, всъшност не продават техни продукти изобщо :Koshechka_08:
ужасТ

Тази информация НЕ означава на 100%, че в посочените като официални дистрибутори търговски обекти не се продават и копия, както и обратното! От джойтех съветват проверката за оригинални белези на всеки артикул (всеки артикул има отличителни белези).

STB

#22 last_hope

last_hope

Супер потребител

• Супер потребители
  • PipPipPipPip
  • 511 posts

Posted На 30.12.12 г. в 16:53

Много обичам да се забавлявам със страницата на тия китайци!
Нещата са прости и ясни- ако някой иска да си купи техен продукт да се обърне към момчетата в този магазин.Те са си понесли кръста да предлагат и продават основно техни неща с всички позитиви и негативи от това(вече по-вече от три години). Познават материята и продуктите които продават на най-високо ниво!
Всички останали които са наредени като куче в каруца, просто се "напинят като глист на буца" с репликата "ам'чи аз да'н съм по-долен"( с източен акцент) и доведоха до пълната мъгла и ламерство които обзеха пространството на изпаряването в последните няколко месеца.
Просто не бива да бъдат приемани на сериозно! И ако китайците имат малко останал ум ще ги извадят от там, защото голяма част от негативната визия поне тук в България се дължи на тях!
И като сте се зачели в това четиво, прочетете и това.
Ерго всеки който иска да го изписват там, май трябва да не продава картомайзери с Джойски батерии! Ха сега де!
И според мен в заглавието на темата трябва да се постави "или" на мястото на "и" - по-сериозно изглежда и ще доведе до по-градивна дискусия;).
Save the future from degenerates,chlorinating the Gene pool!!! www.darwinawards.com

#23 NiOOH

NiOOH

Silver потребител

• Супер потребители
  • PipPipPip
  • 477 posts

Posted На 30.12.12 г. в 17:07

Посещавал съм Китай няколко пъти във връзка с търговски взаимоотношения (нищо свързано с е-цигарите) и не спирам да се учудвам на китайците. При тях, разбирането за интелектуална собственост е на много примитивно ниво. Не е необичайно, при голяма поръчка, производител да предостави изработката на конкурент заедно с цялата технологична информация без да се интересува от последиците. Не е и необичайно "оригинал" и "менте" да се произвеждат в едни и същи заводи или от фирми с идентичен собственик/собственици. Единственото важно за тези хора, на този етап е да продават повече и навсякъде по света, което не е непременно свързано с най-голямата възможна печалба. Предполагам, че с времето нещата ще се променят.
Няма как да знаем кой, кога и какво е произвел и брандирал, просто е джунгла все още.

Точно в този смисъл, винаги и аз препоръчвам да се доверяваме на проверени търговци у нас или в ЕС (каквито са момчетата от PV-BG). Те вършат 100% от работата по идентификация и верификация на продуктите. Изобщо не ми е работа да се интересувам каква и колко оригинална ми е батерията. Единственото, което тряба да направя е да не си беля холограмния стикер, който те (PV-BG) слагат. Останалото за следващите 12 месеца е тяхна грижа. По-добри условия от това няма как да желая.

Edited by NiOOH, На 30.12.12 г. в 17:14.

#24 asiyaolo

asiyaolo

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 142 posts

Posted На 30.12.12 г. в 17:33

...Не е необичайно, при голяма поръчка, производител да предостави изработката на конкурент заедно с цялата технологична информация ...

Нарича се ОЕМ, и не е запазена марка на китайците.

#25 mioki

mioki

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 386 posts

Posted На 30.12.12 г. в 17:35

Тази информация НЕ означава на 100%, че в посочените като официални дистрибутори търговски обекти не се продават и копия, както и обратното! От джойтех съветват проверката за оригинални белези на всеки артикул (всеки артикул има отличителни белези).

Аз лично няма какво да проверява, тъй като съм сигурна в закупения хардуер. Просто направих констатация :)
Който иска - намира начин, който не иска - намира оправдание.

#26 NiOOH

NiOOH

Silver потребител

• Супер потребители
  • PipPipPip
  • 477 posts

Posted На 30.12.12 г. в 18:48

...Не е необичайно, при голяма поръчка, производител да предостави изработката на конкурент заедно с цялата технологична информация ...

Нарича се ОЕМ, и не е запазена марка на китайците.

С тази разлика, че в западния свят, при подобни бизнес отношения има много стриктни правила за това какво става после, а при китайците всичко се захвърля и обикновено започва производството на менте по 100% оригинална документация. Другата особеност при това, което наричаш ОЕМ в нашия сват е, че обикновено се предоставя спецификация, а не технологична документация за изработка. Китайците, често действат на принципа "ето ти всичко направи го бързо, че имам голяма поръчка".

#27 azz

azz

Участник

• Участници
  • PipPip
  • 44 posts

Posted На 22.02.13 г. в 04:49

Не съм си правил труда да измервам с осцилоскоп напрежението под товар на ментак его ТМ от пазара за триисет лева комплекта... Иначе не съм попадал на ментак батерия на която да й цъфне крайния транзистор при окъсяване, попадал съм на батерии които не могат да работят с нискоомни изпарители, но дори и такива батерии не създават грижа на по-голямата част от познатите и приятелите ми, които вече официално са в нашия лагер на изпарителите. Те обикновено не ползват нищо освен менте це четворки на два цяло и осем ома (ех колко съм пренавил до сега, вече се научих да ги отварям почти без следа от надраскване по пръстена отдолу), и менте деканг силвер.

Не съм мерил и оригинална Его батерия. Но съм сигурен че ако я замеря под товар с осцилоскоп, ще видя адекватно увеличение на ширината на положителния импулс на ШИМ стабилизатора, със спадане на напрежението на батерията (а може би и при промяна на съпротивлението на товара). Нещо което малко ме съмнява да се случва с въпросните Его ТМ ментаци (тогава какъв е смисъла да са ШИМ ли? Еми за икономия на батерията, а и ШИМ-а си влиза в програмата на чипчето, без което така и така не може да се мине, понеже служи за нещо без което батерията няма да мине за "сериозна" - включване и изключване от пет пъти бързо натискане ((ооо, виждал съм ТМ батерии дето от три или четри пъти се включват и пускат :smiley_emoticons_joint: )) ) Така де, това по повод дали една батерия, независимо от надписа, става или не става. Макар че се съмнявам за по-голямата част от хората да има съществено значение наличието на перфектна стабилизация. Аз съм с механичен мод, на който минах след като премахнах цялата ШИМ стабилизационна система от него, която иначе бях проектирал да работи повече от перфектно в целия диапазон от три до четри цяло и два волта - просто нямам нужда от стабилизация, всичко си регулирам сам с дължината на дръпките ми с падането на батерията.
Тютюневия дим е гаден.