Jump to content

Photo
- - - - -

Малко пара от Mini Vivi Nova

• Please log in to reply
37 replies to this topic

#21 mipenev

mipenev

Нов участник

• Участници
  • Pip
  • 5 posts

Posted На 13.12.12 г. в 15:29

1.8 ома маркирана я засича като 2.2 ома
2.4 ома маркирана я засича като 2.7 ома
2.8 ома маркирана я засича като 2.8 ома (нова, не съм я ползвал все още)

Според мен е нормално да се отчита такава разлика, заради съпротивлението на сондите на мултицета (освен ако не се извади от резултата). Едно време на аналоговите уреди имаше потенциометър за корекция.

#22 Missing

Missing

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 161 posts

Posted На 13.12.12 г. в 16:26

Продължавам да си мисля, че проблема е в батерията.
Не бързайте с навиването, завийте главата на батерията директно и вижте как пуши. С едното драй бърн ;)
Ако имаш друга батерия или мод, по възможност пробвай с тях.
Това МиТ Вивита ли са ?

Едит:Видях, че пишеш Вижън, от къде си ги взел, да не е лоша имитация?

Вивито е от гигадринкс. Батерията е от бгвейп.
И на друга батерия е същото.. Имам 2х650 от тук купувани и работят идеално и при тях няма пара. Мод нямам. Ако имах нямаше да ми е проблем :smoking-8570:
Joytech eGo-C upgrade 1000mAh + Mini Vivi Nova + SmokeTech Redux

#23 unr3al

unr3al

ъЪ ?

• Участници
  • PipPipPip
  • 78 posts

Posted На 13.12.12 г. в 17:29

И моето Виви е от гигата. Парата е добре днес и за гърлото си хваща, ама Maxx-Blend-а май ми е доста сладичък. Чакам Shade да опитам. Също така съм с обикновена батерийка. Запътил съм се към някое скромно модче като за начало. Не успях да пиша на Ласт, явно не може или не иска да получава съобщения. Чакам одобрение от "другия форум" да го питам там дали има нещо като за мен :) Идея си нямам как изпаряват други картове от категорията на Вивито, но в сравнение с CE "34634 V23" е уникат. Поздрави :smiley_emoticons_joint:

Edited by unr3al, На 13.12.12 г. в 17:30.

#24 cuban

cuban

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 224 posts

Posted На 13.12.12 г. в 18:15

Здравейте реших да споделя малко за Вивито като ми е слабост за в момента

Пуша от 2 месеца с виви и съм супер доволен, Обилна пара, Удар, Аромата е жесток няма забележки като цяло.

Какво обаче може да се случи при вивито.
Пуша с 1.8 глави понеже такива си напазарувах, след време ще тествам и 2.4 как е.

при 1.8 главите с ежедневно солидно пушене след около 13-15 дена започна да има лек привкус на изгоряло.
Почистих го 2-3 драи бърна му правих и какво ли не, оправя се за малко и след това пак идва привкусът.
Решението е следното, просто сменяте главата с нова. Все пак една кутия цигари ми е 6лв на ден не може със сухо дупе да се лови риба ако трябва и през ден ще му сменям главите но вкусът е жесток, та в този ред на мисли мисля че 15 дена пушене с една глава е чудесно поне за мен.

Кога мини вивито може да прави малко пара, или да не пуши или да има кофти вкус ако главата е нова.

Когато завивате нова глава не я презатягаите до край, просто затегнете с умерена сила без да напъвате, казвам го от тест при много стегната завита глава не работи добре.

Другото което е ако всичко с главата е наред то проблема може да е ако сте капнали без да искате в централната тръбичка течност, след това тази течност отива и влиза в тръбичката където трябва да се получава контакт между самата глава и долния метален модул.

Ако ти е ново Вивито главата и прочие и имаш проблем направи следното.

Разглоби го на съставните му части, измий го под течащта вода.
след това със сешоар подсуши супер всяка една част да е перфектно суха и почистена. Не е желателно много да духате пластмасовата туба все пак е пластмаса :)

След като сте готови завивате главата както казах нормално без да и давате зор. сглобявате си вивито и сте готови за пушене едно добре почистено виви и подсушено вади страхотен аромат удар и доста обилна пара. аз го ползвам със Его Т батерия и постоянно хора ме питат защо цигарата ми пуши повече от техните.

Има си кусурите но като цяло е чудесен карт, при правилна употреба няма никакви ядове. Скоро не мисля да го сменям само чакам да пуснат метални туби за Мини виви, който имат прозрачна лента да си следя течността.

#25 Addicted

Addicted

Нов участник

• Участници
  • Pip
  • 1 posts

Posted На 13.12.12 г. в 23:59

При мен се случи нещо като запушване на Вивито. След доста изпаряване освен нагар се запуши и въздуховода на главата, точно под реотана. Той е по- тесен от тези на Редукс и подобни и с игла или карфица от долната страна може да се отпуши.

#26 Sisq0

Sisq0

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 302 posts

Posted На 14.12.12 г. в 01:28

Според мен е нормално да се отчита такава разлика, заради съпротивлението на сондите на мултицета (освен ако не се извади от резултата). Едно време на аналоговите уреди имаше потенциометър за корекция.

Замервам ги навити на Provari, не с мултицет. В ECF има цяла тема с коментари за несъответстващите омажи на главите за Vivi Nova. Иначе пък главите дето имам за V3 са точни.

Edited by Sisq0, На 14.12.12 г. в 01:33.

#27 Topper

Topper

Изпарител-тарикат :)

• Супер потребители
  • PipPipPipPipPip
  • 1,041 posts

Posted На 14.12.12 г. в 08:50

Такава е технологията бе колеги, това не е парче желязо, да го отрежеш със струг с точност 0.001. Дебелината на кантала варира, намотките няма как да са до микрон точни, контактните съпротивления, преходници като фланци и резби... всичко влияе. Ама нали не сме метрологична лаборатория, какво се вживявате толкова? А и производителите си го пишат - ±10%.

Решението е следното, просто сменяте главата с нова. Все пак една кутия цигари ми е 6лв на ден не може със сухо дупе да се лови риба ако трябва и през ден ще му сменям главите но вкусът е жесток, та в този ред на мисли мисля че 15 дена пушене с една глава е чудесно поне за мен.

Има си кусурите но като цяло е чудесен карт, при правилна употреба няма никакви ядове. Скоро не мисля да го сменям само чакам да пуснат метални туби за Мини виви, който имат прозрачна лента да си следя течността.

Прави и по месеци, зависи от грижите и течностите, които изпаряваш. Аз първата СТОКОВА глава я хвърлих на 5+ месеца на >500мл.
Кусури аз не мога да се сетя :) честно. Сега, ако колегите накапват във въздухопровода, пренатягат резби и мачкат пръстени, изпаряват ла**ни течности или са решили да сменят мундщука, за което 100 пъти ги съветваме да не го правят, защото мундщука на Вивито е уникален... грешката е на оператора.
Такива метални туби с прозорчета има за Вижън Виви в Кабинката, но са на безбожна цена. Въпреки това взехме, разликата с Виви е НИКАКВА, с изключение на тубата.
eGO USB 1000mAh/650mAh,eGo atom LR,eGo-T atom,DCT-mod,DCT Tank v1/v2,CE2-mod,Smok Dual coil,OA self made,Genesis self made,CE2 Gigantomizer, KR eGo CC, KR 510 CE2,CE4+,Clear Giant,Smok Skrew,Smok Vivi Tank,R-tank,LavaTube(Sanyo 1800mAh, Samsung 2200mAh),Dream Atomizer,
BaDaNarka VV, BGGen II mod,T2,Vision Vivi Nova V2,Vision STV Nova, Кайфун 3.1 ES,VMax IMR Efest, SilkS VV, APV Vamo :D
http://goo.gl/NYLbA

#28 Sisq0

Sisq0

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 302 posts

Posted На 14.12.12 г. в 08:58

Аз да се вживявам - едва ли. Споделям впечатления. :)

#29 Missing

Missing

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 161 posts

Posted На 14.12.12 г. в 12:09

Topper ако искаш да ти пратя една от мойте глави да видиш и ти кво е кусур и да си говорим тогава... Не съм пуснал темата щото е нямало кво да правя бъди спокоен. НЕ СЪМ И СМЕНЯЛ НИЩО. Просто НЕ прави пара тази работа. Мисля, че горе долу трябва да бълва колкото редукс и т2 на 1.8ома, а моето виви пуши колкото аналогова цигара...
Както казах вече пробвано е общо на 4 батерии - 2х650 1х1100 (смок батерия от гигадрикс) и на 1000 Джойтех. => Остава да вярвам, че главите са с висок омаж - по-висок от 2.4 защото имам карт (нз каква марка и модел) с 2.4 ома глава и пуши доста стабилно на мойта си батерия.

#30 Topper

Topper

• Супер потребители
  • PipPipPipPipPip
  • 1,041 posts

Posted На 14.12.12 г. в 13:17

Topper ако искаш да ти пратя една от мойте глави да видиш и ти кво е кусур и да си говорим тогава... Не съм пуснал темата щото е нямало кво да правя бъди спокоен. НЕ СЪМ И СМЕНЯЛ НИЩО. Просто НЕ прави пара тази работа. Мисля, че горе долу трябва да бълва колкото редукс и т2 на 1.8ома, а моето виви пуши колкото аналогова цигара...
Както казах вече пробвано е общо на 4 батерии - 2х650 1х1100 (смок батерия от гигадрикс) и на 1000 Джойтех. => Остава да вярвам, че главите са с висок омаж - по-висок от 2.4 защото имам карт (нз каква марка и модел) с 2.4 ома глава и пуши доста стабилно на мойта си батерия.

Ами пращай да видя що за чудо ще е това.

Аз да се вживявам - едва ли. Споделям впечатления. :)

Не се засягай, аз също споделям впечатления :) Сега гледам, че главата на Вивито Вамото ми я отчита 2.1Ом... да я хвърля ли, що ли, като си ми прави кефа :smoking-8570: Едва ли някой може да хване разликата от 0.3Ом или аз поне не мога :smiley_emoticons_joint:
eGO USB 1000mAh/650mAh,eGo atom LR,eGo-T atom,DCT-mod,DCT Tank v1/v2,CE2-mod,Smok Dual coil,OA self made,Genesis self made,CE2 Gigantomizer, KR eGo CC, KR 510 CE2,CE4+,Clear Giant,Smok Skrew,Smok Vivi Tank,R-tank,LavaTube(Sanyo 1800mAh, Samsung 2200mAh),Dream Atomizer,
BaDaNarka VV, BGGen II mod,T2,Vision Vivi Nova V2,Vision STV Nova, Кайфун 3.1 ES,VMax IMR Efest, SilkS VV, APV Vamo :D

#31 Fado

Fado

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 81 posts

Posted На 14.12.12 г. в 13:38

Привет!
Ще използвам тази тема да си задам въпросчето. Сдобих се с Картомайзер MiT VIVI NOVA, сложих му батерия - работи като за световно. Но като го включих в пастру-то - нъцки... Каква може да е причината, не е от пастру-то, защото то с други картове си работи.
Моля за малко помощ. :give_rose:
С чувството съм, че май се набутах.

#32 mioki

mioki

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 386 posts

Posted На 14.12.12 г. в 13:52

Забелязвам от известно време, че като държа цигарана в легнало положение по-дълго, после се налага да дръпна няколко пъти, че да се "разпали" и да си вади нормална пара.
Който иска - намира начин, който не иска - намира оправдание.

#33 Sisq0

Sisq0

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 302 posts

Posted На 14.12.12 г. в 16:03

Не се засягай, аз също споделям впечатления :) Сега гледам, че главата на Вивито Вамото ми я отчита 2.1Ом... да я хвърля ли, що ли, като си ми прави кефа :smoking-8570: Едва ли някой може да хване разликата от 0.3Ом или аз поне не мога :smiley_emoticons_joint:

Не сме малки деца да се правим на ущипани, споко. ;)
Само отбелязах, че означенията лъжат. Иначе с VV общо взето ми е все тая на колко са.
Едната днес я пренавих, ама стана 2.8 и май ще я развалям. Като изключим броя намотки, по-дебел кантал ли се ползваше, за да станат с по-ниско съпротивление?

#34 cuban

cuban

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 224 posts

Posted На 14.12.12 г. в 19:24

Такава е технологията бе колеги, това не е парче желязо, да го отрежеш със струг с точност 0.001. Дебелината на кантала варира, намотките няма как да са до микрон точни, контактните съпротивления, преходници като фланци и резби... всичко влияе. Ама нали не сме метрологична лаборатория, какво се вживявате толкова? А и производителите си го пишат - ±10%.

Прави и по месеци, зависи от грижите и течностите, които изпаряваш. Аз първата СТОКОВА глава я хвърлих на 5+ месеца на >500мл.
Кусури аз не мога да се сетя :) честно. Сега, ако колегите накапват във въздухопровода, пренатягат резби и мачкат пръстени, изпаряват ла**ни течности или са решили да сменят мундщука, за което 100 пъти ги съветваме да не го правят, защото мундщука на Вивито е уникален... грешката е на оператора.
Такива метални туби с прозорчета има за Вижън Виви в Кабинката, но са на безбожна цена. Въпреки това взехме, разликата с Виви е НИКАКВА, с изключение на тубата.

Имах в предвид че искам Метална туба с прозрачна лента за МИНИ ВИВИ НОВА за големия има навсякъде :)

#35 PepiSuni

PepiSuni

Супер потребител

• Супер потребители
  • PipPipPipPip
  • 880 posts

Posted На 14.12.12 г. в 20:08

Като изключим броя намотки, по-дебел кантал ли се ползваше, за да станат с по-ниско съпротивление?

Да

chelsea f.c.

#36 Topper

Topper

• Супер потребители
  • PipPipPipPipPip
  • 1,041 posts

Posted На 14.12.12 г. в 22:23

Имах в предвид че искам Метална туба с прозрачна лента за МИНИ ВИВИ НОВА за големия има навсякъде :)

Метална туба с прозорче няма и за Виви и за Мини Виви, все още в България. От Китай да, но не "маркетингова" цена!

Като изключим броя намотки, по-дебел кантал ли се ползваше, за да станат с по-ниско съпротивление?

Да

По-дебел Кантал/Нихром = по-малко съпротивление:
http://www.freecom-b...ts/KANTHAL.html

Edited by Topper, На 14.12.12 г. в 22:25.

#37 Missing

Missing

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 161 posts

Posted На 15.12.12 г. в 21:33

Днес главите ми бяха измерени с Вмакс и излезнаха и 3те по 2.2ома.
Колегата който ми помогна с тях ги натъпка с спирт (95%) и ги запали. След това положението е доста по розово. Пробвах вивито така и вади доста по-добра пара. Пробвах го и на мод смок gripper ако не се лъжа и ми хареса доста :smoking-8570: Почвам да обмислям я лава, я някой китайски в/з max.

#38 LxD

LxD

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 235 posts

Posted На 15.12.12 г. в 22:33

Колега днес само главата която ти обгорих, поне за мен си работеше доста добре. Просто дай и шанс малко да се разработи, един два карта и ще започне да дими бая. Всички Vision-ски Vivi-та им трябва време преди да заработят както трябва. Относно модове пиши на Васко (last_hope) дали са му останали ZMax-ове от Sigelei или VMax-ове пак от там, доста читави са и не отстъпват по нищо на оригиналните на Smoketech.
Ихаааааа... от последната ми аналогова цигара е минало ... и съм спестил ...