Jump to content

Photo
- - - - -

Разни въпроси които ме вълнуват

• Please log in to reply
365 replies to this topic

#241 Sisq0

Sisq0

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 302 posts

Posted На 16.08.12 г. в 13:25

И аз съм във Варна, ама на български си говорим. Приятно изпаряване и умната с картомайзера. ;)

#242 ashandarey

ashandarey

Участник

• Участници
  • PipPip
  • 23 posts

Posted На 16.08.12 г. в 13:27

Демек (във Варна повечето ни думи са "български" :)) досега съм правил глупости ....ясно :) Мерси много за помощта!

Анджък! :laugh:

Стана ми интересно как успяваш да напълниш карта през тази тръбичка :)

А как ...упорит съм :laugh: Гледах върха на тубичката и този в картомайзера да съвпадат и ....пръсках, анадънму ? :):) То пак си се пълни, тъй като не всичко успява да мине през тръбичката на картомайзера ....Абе инженерна мисъл

#243 Topper

Topper

Изпарител-тарикат :)

• Супер потребители
  • PipPipPipPipPip
  • 1,041 posts

Posted На 16.08.12 г. в 13:56

Доста безумно ми се струва....както и да е.
Имаше по едно време клипове в Ютюб, в които се показваше "оптимален" начин как се пълнят ватени катромайзери - като се налива в силиконовото калпаче течност и карта се натиска в него бавно, през фланеца с резбата и така се напоява отдолу нагоре карта. Което си е мизерия за мен, после продухване на канали, чистене на резбата...
Май вие същото правите или аз не разбрах, защото вече с това "крадване" на теми не знам за кой карт и кой дивайс говорите въобще :)
eGO USB 1000mAh/650mAh,eGo atom LR,eGo-T atom,DCT-mod,DCT Tank v1/v2,CE2-mod,Smok Dual coil,OA self made,Genesis self made,CE2 Gigantomizer, KR eGo CC, KR 510 CE2,CE4+,Clear Giant,Smok Skrew,Smok Vivi Tank,R-tank,LavaTube(Sanyo 1800mAh, Samsung 2200mAh),Dream Atomizer,
BaDaNarka VV, BGGen II mod,T2,Vision Vivi Nova V2,Vision STV Nova, Кайфун 3.1 ES,VMax IMR Efest, SilkS VV, APV Vamo :D
http://goo.gl/NYLbA

#244 mioki

mioki

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 386 posts

Posted На 16.08.12 г. в 14:04

за СЕ4 става въпрос в момента :)
Та тая тема и по заглавието си й личи че е обща. Кой каквото го интересува, това пише :smiley_emoticons_joint:
Който иска - намира начин, който не иска - намира оправдание.

#245 mioki

mioki

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 386 posts

Posted На 16.08.12 г. в 14:04

.

Edited by mioki, На 16.08.12 г. в 14:04.

#246 Массаракш

Массаракш

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 153 posts

Posted На 16.08.12 г. в 14:10

Тогава и аз да крадна :)

Търкалят ми се няколко дебели тъпи игли, ако някой е на зор, ще му дам. Произход - от комплекти за пълнене на мастиларки и от кабинката/рая.

За ентусиастите - има едни абокати с дебели игли (остри), които се махат и могат да се надянат на спринцовка. Намират се в магазините за медицински консумативи/санитарни.

Иначе най-удобни за презареждане "в движение" са ми пособия от този тип:

Posted Image
Posted Image
Posted Image

#247 mioki

mioki

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 386 posts

Posted На 16.08.12 г. в 14:13

А е точно такива шишенца ми трябват и се счупвам да търся, но нямам късмет. Не ми се поръчват от вън, за това, ако знаеш от къде мога да се снабдя, ще съм благодарна да споделиш.

Edited by mioki, На 16.08.12 г. в 14:14.

#248 Массаракш

Массаракш

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 153 posts

Posted На 16.08.12 г. в 14:32

За съжаление не знам къде и дали могат да се намерят тук.

#249 itsofar

itsofar

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 132 posts

Posted На 16.08.12 г. в 14:44

Демек (във Варна повечето ни думи са "български" :)) досега съм правил глупости ....ясно :) Мерси много за помощта!

Между другото :) , колега ще си позволя да не се съглася напълно с теб - във Варна, повечето ни думички са български наистина, но не разбирам защо ти не ги използваш..
Това не е злобна забележка, но все пак е забележка. От нашия град доста хора посещават този форум, както и другия на пушком-а и дори има сериозни постижения на варненската школа в областта на изпаряването с т.нар. електронни цигари. Вероятно ако и ти използваш българските думички, репутацията на нашия град няма да пострада в този форум.

За помощ и съдействие при проблеми с устройството ти можеш да рзчиташ винаги, но не забравяй, че за да получиш правилен отговор, е добре въпроса ти да е формулиран правилно и желателно на български :)

С най-добри пожелания.
Ицо

#250 ashandarey

ashandarey

Участник

• Участници
  • PipPip
  • 23 posts

Posted На 16.08.12 г. в 14:50

А е точно такива шишенца ми трябват и се счупвам да търся, но нямам късмет. Не ми се поръчват от вън, за това, ако знаеш от къде мога да се снабдя, ще съм благодарна да споделиш.

ТУК продават спринцовка със затъпени игли с за пълнене предназначени. Предполагам че едно празно шишенце с една такава игла на гърлото му (ако пасват) ще ти свърши работа като това шишенце

П.С. Извинявам се ако рекламата на чужди сайтове е забранена, опитвам се да помогна

Topper Безумно си е, ама човек се учи докато е жив :)

#251 pioneer 306c

pioneer 306c

Ветеран

• Участници
  • PipPipPip
  • 406 posts

Posted На 16.08.12 г. в 14:52

Извинявам се много ако е писано по въпроса, но от няколко дена чета какво ли не по въпроса с електронните цигари и ми е леко объркано в главата всичко :) Искам да попитам следното: Купих си ego-c много ми харесва, реших да си купя картомайзер, за да опитам разликата ...В магазина тук, имаше наличен само CE4+ Clearomizer V3 и закупих такъв заедно с няколко вида течности ... Шишенцата, които предлага тукашния магазин са с по дебела глава и се оказа че е доста трудно пълненето на обикновенния пълнител за атомайзер, както и пълненето на въпросния картомайзер (имам течност на Деканг от друг магазин, чиито шишенца са с остър връх и е супер лесно пълненето). Пълни се, но целия ставам с бълбоч и пада яко бърсане. Купих си обикновенна спринцовка от аптека с игла, но не става нищо ...Та въпроса ми е има ли някаква неразгадана от мен схема за пълене с тези шишенца или трябва да търся някакъв преходник или трябва да си купувам шишенца с остър връх като другите, които споменах че имам и така да пълня ?

вземи си от аптека жълта игла

#252 Sisq0

Sisq0

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 302 posts

Posted На 16.08.12 г. в 14:54

За съжаление не знам къде и дали могат да се намерят тук.

ЦЪК ;)

#253 ashandarey

ashandarey

Участник

• Участници
  • PipPip
  • 23 posts

Posted На 16.08.12 г. в 14:59

Между другото :) , колега ще си позволя да не се съглася напълно с теб - във Варна, повечето ни думички са български наистина, но не разбирам защо ти не ги използваш..
Това не е злобна забележка, но все пак е забележка. От нашия град доста хора посещават този форум, както и другия на пушком-а и дори има сериозни постижения на варненската школа в областта на изпаряването с т.нар. електронни цигари. Вероятно ако и ти използваш българските думички, репутацията на нашия град няма да пострада в този форум.

За помощ и съдействие при проблеми с устройството ти можеш да рзчиташ винаги, но не забравяй, че за да получиш правилен отговор, е добре въпроса ти да е формулиран правилно и желателно на български :)

С най-добри пожелания.
Ицо

В българския език има доста чуждици, които не са от вчера и днес. "Демек" присъства в нашия език от доста отдавна че направо си минава за българска дума. Надали някой използва "зеленчукоядство" вместо вегетарианство или "завеса" вместо "перде". Думата "маса" (като мебел) също не е българска, а румънска доколкото знам. Да не говорим за дограма, интрига, жест, анонимен, банда и още колкото се сетите. Така че думичка като "Демек" си е напълно нормална за изпозлване. Всички ползваме чужди думи, просто не го знаем. Но ако останалите варненци ще се почувстват по добре ще използвам думичката "тоест".

#254 mioki

mioki

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 386 posts

Posted На 16.08.12 г. в 15:09

Sisq0 , златен си! :) Много мерси!

Мисля, че доста по-зле за репутацията на някого е да пише батериЙ вместо батериИ отколкото да ползва турцизми или други чуждици, така че ничия репутация не е накърнена според мен.
Въобще от къде се появи това слагане на Й в множественото число на думи завършващи на И в единствено не ми го побира акъла :)
Батерий... по дяволите! това име на римски пълководец ли е?! :laugh:

Мир! :drinks:

#255 last_hope

last_hope

Супер потребител

• Супер потребители
  • PipPipPipPip
  • 511 posts

Posted На 16.08.12 г. в 20:01

А моля Ви сЪ, няма сЪ УбиждамИ на ВарнЯнци. А пък да изпсуваш на турски е по "мазно" от колкото на сръбски и някак по-олеква на човека ;)
И да продължа с :offtopic: да сте чували как е на турски "капацитет на изпаряване" - Буар капаситисъ - щях да се пукна през гърба снощи като се наврях и в такъв форум ;).
Айде стига съм спамил и аз :rolleyes: .
Save the future from degenerates,chlorinating the Gene pool!!! www.darwinawards.com

#256 Vlad

Vlad

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 115 posts

Posted На 16.08.12 г. в 21:01

А моля Ви сЪ, няма сЪ УбиждамИ на ВарнЯнци. А пък да изпсуваш на турски е по "мазно" от колкото на сръбски и някак по-олеква на човека ;)
И да продължа с :offtopic: да сте чували как е на турски "капацитет на изпаряване" - Буар капаситисъ - щях да се пукна през гърба снощи като се наврях и в такъв форум ;).
Айде стига съм спамил и аз :rolleyes: .

Ашкулсум аркадаш! :rofl: :yahoo:

#257 mioki

mioki

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 386 posts

Posted На 16.08.12 г. в 21:06

Спамъри! :crazy: :spam:

#258 geniusloci

geniusloci

PV-BG гуру

• Администратори
  • 1,081 posts

Posted На 16.08.12 г. в 22:02

Тукашната влиза ли през капкомера?
Вярно е, че са малко тънички аптечните макар, че до сега не съм имала такава дето да не минава течността, само по-трудно се тегли. То зависи де, винаги искам най-дебелата която имат а те нямат много дебели явно :)

Искайте игли за абокат (системи).

#259 itsofar

itsofar

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 132 posts

Posted На 16.08.12 г. в 23:08

В българския език има доста чуждици, които не са от вчера и днес. "Демек" присъства в нашия език от доста отдавна че направо си минава за българска дума. Надали някой използва "зеленчукоядство" вместо вегетарианство или "завеса" вместо "перде". Думата "маса" (като мебел) също не е българска, а румънска доколкото знам. Да не говорим за дограма, интрига, жест, анонимен, банда и още колкото се сетите. Така че думичка като "Демек" си е напълно нормална за изпозлване. Всички ползваме чужди думи, просто не го знаем. Но ако останалите варненци ще се почувстват по добре ще използвам думичката "тоест".

"Сиреч" също е подходяща. Но при всички случаи руския вариант е за предпочитане пред турския. :) Ти май го прие доста лично - пак повтарям, че не е злобна забележка. Ползвай каквито искаш думи - чужди или не, в крайна сметка живеем във време на гласност и демокрация. Благодаря ти за лекцията по езикознание и ти пожелавам безпроблемно изпаряване.

#260 ashandarey

ashandarey

Участник

• Участници
  • PipPip
  • 23 posts

Posted На 17.08.12 г. в 11:03

"Сиреч" също е подходяща. Но при всички случаи руския вариант е за предпочитане пред турския. :) Ти май го прие доста лично - пак повтарям, че не е злобна забележка. Ползвай каквито искаш думи - чужди или не, в крайна сметка живеем във време на гласност и демокрация. Благодаря ти за лекцията по езикознание и ти пожелавам безпроблемно изпаряване.

Нищо лично, просто исках да поясня, че няма нищо лошо в чуждиците в предния си пост :) Айде стига оф топици. Приятно и на теб.

П.С. а кажи колко чуждици ползвах в горното изречение :D