Jump to content

Photo
- - - - -

Разни въпроси които ме вълнуват

• Please log in to reply
365 replies to this topic

#221 Туранага

Туранага

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 340 posts

Posted На 9.08.12 г. в 23:10

Слага се с фунийката надолу под мундщука, за да спомогне отвеждането на кондеза към изпарителя.

#222 Topper

Topper

Изпарител-тарикат :)

• Супер потребители
  • PipPipPipPipPip
  • 1,041 posts

Posted На 10.08.12 г. в 08:05

Аааа, ако не са пръстени (аз се подведох по описанието - О-пръстени) а са скосени на конус от вътрешната страна, Туранага е много прав. За обратно налягане са, за да се "засмуква" конденза обратно в карта. Сложете ги, няма да навреди, поне...
eGO USB 1000mAh/650mAh,eGo atom LR,eGo-T atom,DCT-mod,DCT Tank v1/v2,CE2-mod,Smok Dual coil,OA self made,Genesis self made,CE2 Gigantomizer, KR eGo CC, KR 510 CE2,CE4+,Clear Giant,Smok Skrew,Smok Vivi Tank,R-tank,LavaTube(Sanyo 1800mAh, Samsung 2200mAh),Dream Atomizer,
BaDaNarka VV, BGGen II mod,T2,Vision Vivi Nova V2,Vision STV Nova, Кайфун 3.1 ES,VMax IMR Efest, SilkS VV, APV Vamo :D
http://goo.gl/NYLbA

#223 mioki

mioki

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 386 posts

Posted На 10.08.12 г. в 09:05

Точно конус са от вътрешната страна.
Прави ми пвечатление, че като обърна карта надолу и много бързо се пълни с течност мундщука и има опасност от омазванеq ако случайно остане по-дълго в такова положение. Сложих пръстенчето в основата на мундщука и не изтича вече или не толкова бързо :)
Който иска - намира начин, който не иска - намира оправдание.

#224 geniusloci

geniusloci

PV-BG гуру

• Администратори
  • 1,081 posts

Posted На 11.08.12 г. в 18:59

Мит е марка но напоследък съм разочарован от техните продукти.
Едни хубави метални це2-ки изкараха преди време и това е.
Сега са занижили доста качеството за сметка на количеството

Занижили са обслужването, не мога да се оплача от картовете им. реално дори между късите/дългите фитили единствена разлика е нуждата цигарата понякога да е наклонена при късите (особено ако дърпаш последователно). Иначе нито ми се скапват бързо (пак - с Shade, с Inawera Gold Ducat по-бързо потъмнява, с Red Mix Dekang - също), нито имат кофти вкус. Според Григор нямали удар, но на мен пък eGo Type B, коит отой харесва, са ми никакви, та явно въпрос на вкус.

Теч имаше на половинката един от картовете след близо 3 седмици употреба. Т.е. взе отнякъде да протича по малко, та вчера и го смених с нов. Моят обаче още работи.

#225 PepiSuni

PepiSuni

Супер потребител

• Супер потребители
  • PipPipPipPip
  • 880 posts

Posted На 13.08.12 г. в 22:25

Според заглавието на темата,слагам и аз едно питане това: http://trustfire.en....flashlight.html

Може ли да се ползва в Мини Лава ?

Предварително Благодаря ! :drinks:

Да споделя,тези батерии от линка не са 18350,а 18370!
Знам,че няма такива,но уви !
Като работа не съм ги тествал,липсва такова зарядно !
Скоро ще дам отзиви и за това !

chelsea f.c.

#226 pioneer 306c

pioneer 306c

Ветеран

• Участници
  • PipPipPip
  • 406 posts

Posted На 13.08.12 г. в 23:15

Според заглавието на темата,слагам и аз едно питане това: http://trustfire.en....flashlight.html

Може ли да се ползва в Мини Лава ?

Предварително Благодаря ! :drinks:

Да споделя,тези батерии от линка не са 18350,а 18370!
Знам,че няма такива,но уви !
Като работа не съм ги тествал,липсва такова зарядно !
Скоро ще дам отзиви и за това !

Тия май са със защита за това са по дълги.
И аз не съм срещал такъв размер.
Нищо де ако са такива със защита то тя може да се махне. Намира се от долу на минуса

Сега като ги разгледах по-подробно от снимките по надолу си личи, че са с защита

Edited by pioneer 306c, На 13.08.12 г. в 23:18.

#227 BatkoMi

BatkoMi

Нов участник

• Участници
  • Pip
  • 2 posts

Posted На 14.08.12 г. в 00:51

Ако има някаква конфекция която да ползвам изобщо е точно ДКТ-то;).
Единственият му минус е че иска малко повече внимание при първоначалното зареждане.
Процедурата е следната:
1.Махаш дрипката.
2.Теглиш в спринцовка около 1,3-1,4 мл( ползваш жълта игла, възможно по-дебела)
3.Забиваш във ватата до дъното на карта и инжектираш съдържанието, като при това леко изтегляш иглата на горе, докато ватата се напои до протичане на карта от долу.
4.Обръщаш обратно върху салфетка и издухваш "презарядката" в посока от фланеца на горе.

Това се прави само когато се слага нов карт!

5.Избутваш карта на долу така че да излезе от резервоара в посока фланец, докато в горната част на резервоара се образува отвор достатъчно широк за да налееш в "бурето" течност без да влиза повече в карта.
6.Натискаш обратно карта докато си влезе на мястото в засечката на долната тапа на бурето.
При тази операция е добре да се капне някоя капка течност за да се "смаже халката" - О-ринга който уплътнява карта към тапата.
Слагаш дрипката и ползваш.
От тук на татък доливане само като се спазват т.5 и 6. Чорба в карта - не , той си взема колкото му трябва.
И така в зависимост от пушенето - едно шише от 30 мл. После ново картче за 5 кинта и така.
Бурето е условно постоянна величина.
Основни грешки които правят хората:
- подкарват го на сухо без да е напоен новият карт по т.1-4. - резултата отвратителен вкус на изгоряла вата и карта не става за нищо след това
- отварят горната тапа на бурето за по лесно наливане- после при затваряне,резултата е пренапояване на карта и гъргорене и пиене.
- забравят го в колата да го напече слънцето - резултата е същият.
През жегите съветвам да се ползва с по-вискозна течност, т.е. по-гъстичка с добавка на глицеринец ама 99.9 %.
Верно сложничка е процедурата ама пък е единственото устройство което фабрично си работи както трябва за срока който му е писан.
Недолюбва се основно по тази причина а и също че не може да се реновира. Ама такова е.
Профилактика - "прошнуроване" с игла в посока от дупката на фланеца към дрипката като се внимава да не се скъса намотка. Те са разположени около отвора за въздух а не напречно. така че иглата минава от долу до горе. През дупката за въздух трябва да "се вижда" т.е. да е проходна. Това дава още няколко дни живот на карта.
Симптоми за заминаваш си карт - сърбане на чорбица т.е. пренаводняване перманентно ( да не се бърка с пренаводняване от жегата). Оправя се със смяна на карта или по-честичко "издухване" както е указано в т 4.Основната причина за това е свиване на отвора за въздух ( който прошнуроваме с иглица)и понагаряне на ватата т.е. става по-пропусклива за течността.
Обикновенно нагаря горната намотка ( както беше казано по-нагоре тук са две).Долната постоянно залята намотка си остава непроменена до края. Горната която периодично подсъхва и съответно нагаря и затваря дупката за въздуха.
Не необходим кой знае колко висок коефициент на интелигентност за правилно извършване на тези операции, но въпреки това се намират хора които да не могат да се справят с тях, но такъв е живота.
Успех с ДКТ -то!
П.П. за да не стои като подарен на еговска батерия има едни къси декоративни рингчета които се навиват на голямата резба , така че да стане като "купешко" За ползване на мод не винаги са необходими!

Уж темата е за начинаещи, а съветниците използват какви ли не съкращения и наименования! Кое какво е - за вас си е ясно, но за новобранци (а точно те ви четат, другите знаят)ДКТ е...
Намерих го, гугал помага, но НЕ ТАКА с рогооо! Терминологията трябва да я извадите в тема.
Не че на запад са по-добри - чакам до ден, 2 да ми пристине Clearomizer GS V Core Vivi Nova - 2,8ml което тук нарича Картомайзер, или "карто" и как ли не още!!! СЕ2, СЕ4, Т4 и като добавите към тая каша и името на фирмата написано на бг и на това отгоре, съкратено (от мързел, естествено) става МАЗАЛО в главите ни.
Иваче, човек научава доста полезни неща - благодаря ви "стари пушки"!!!

Питанка, след критиката.
Имам 2 от Batterie eGo-T 2600 mah Upgrade Voltage Variable Dégressif и И си докупих още 2 батерии UltraFire Protected 18650 4100mAh с зарядното. Та си правя облаци на поразия, без да му мисля - кога съм зареждал! Но, съм на 4,2В и дори това не е ясно.
Та, питанката ми е - ако с допълнителна приставка (фланец поръчка) с резба свъжа 2та цилиндара за да сложа батериите една след друга, логично трябва да скоча на 7,4В или там някъде. Ще издържи ли според вас главата на този есперимент?
Ако стане, мога да ползвам 2,5 че и 3 ома изпаритили? А те не се скапвали толкова бързо.
И още 1 питанка - тази "глава" http://www.china-sel...tem.php?id=2192 Unité de commande pour superbombe, VV (tension variable), би ли могла да командва новото "чудо"?
Благодаря предварително!
Локомотив от София в Стразбург.

#228 Topper

Topper

Изпарител-тарикат :)

• Супер потребители
  • PipPipPipPipPip
  • 1,041 posts

Posted На 14.08.12 г. в 07:35

Ние пък сега трябва ли да знаем какво е това чудо Batterie eGo-T 2600 mah Upgrade Voltage Variable Dégressif и как се яде??? Термините се изясняват, когато почват да се четат форумите от долу нагоре (по-старите теми) и от първата страницата на темата. Пък кой как им вика, карто, майзери, картомайзери се учи с времето. Няма как да коментираме как си кръстят фирмите творенията :) Още повече, че едно и също у-во, брандирано или произвеждано за/от друга фирма може да се казва CE4, CE4+, Клиромайзер, Vision eGo и т.н. .... за това кой от форума има вина?

Участието във форума е на доброволни начала и поради това тук всеки е свободен да дава съвети, ако иска, да пише информация, както може и да чете,както иска.

Сега конкретно на въпросите - можеш (сигурно) да свържеш две тела, но минаваш в съвсем друга графа - HV VV (high voltage Variable voltage) а там не е за начинаещи, макар че с последните модели производителите наблягат точно в тази насока. Главата за GS VV е предназначена да работи с една батерия 18650 3.7v (на практика 3.4v-4.2v) така че няма как да работи на 7-8V. Vivi Nova едва ли някой ще го нарече просто картомайзер, защото освен че е картомайзер е и доста голям танк :) а и едва ли е нужно да се класифицира, защото поне за сега си е уникален като модел и няма как да се обърка. Картомайзер трудно може да пушиш над 6V, освен ако не е 3+ Ома, но и това вече влиза в графа HV и освен, че е рядкост, не е за начианещи пак.

И ако се бе огледал, преди да се поучава или да се дават съвети, това е форум към магазина PV-BG, а не отделен, независим форум. Та е предназначен да подпомага клиентите на магазина, разбира се това не е задължително, но ключовото е бутона "Магазин" горе в ляво. Където намираш:
http://www.pv-bg.com...v-mod-bg-2.html

ПП:Ако критикуваш пък точно указанията на Last Hope е меко казано смешно, да не кажа друга дума - намери други такива указания стъпка по стъпка, от-до, а не в стил "онуй го таковаш и после го изтриваш".... да не говорим пък за ноу хау, които много от нас са открили с дълги мъки и експерименти, разлята течност, картове в стената и мам... ;)
eGO USB 1000mAh/650mAh,eGo atom LR,eGo-T atom,DCT-mod,DCT Tank v1/v2,CE2-mod,Smok Dual coil,OA self made,Genesis self made,CE2 Gigantomizer, KR eGo CC, KR 510 CE2,CE4+,Clear Giant,Smok Skrew,Smok Vivi Tank,R-tank,LavaTube(Sanyo 1800mAh, Samsung 2200mAh),Dream Atomizer,
BaDaNarka VV, BGGen II mod,T2,Vision Vivi Nova V2,Vision STV Nova, Кайфун 3.1 ES,VMax IMR Efest, SilkS VV, APV Vamo :D
http://goo.gl/NYLbA

#229 batko32

batko32

хауптбанобергрупенфюрер

• Участници
  • PipPipPip
  • 370 posts

Posted На 14.08.12 г. в 17:44

......................................................................

Питанка, след критиката.
Имам 2 от Batterie eGo-T 2600 mah Upgrade Voltage Variable Dégressif и И си докупих още 2 батерии UltraFire Protected 18650 4100mAh с зарядното. Та си правя облаци на поразия, без да му мисля - кога съм зареждал! Но, съм на 4,2В и дори това не е ясно.
Та, питанката ми е - ако с допълнителна приставка (фланец поръчка) с резба свъжа 2та цилиндара за да сложа батериите една след друга, логично трябва да скоча на 7,4В или там някъде. Ще издържи ли според вас главата на този есперимент?
Ако стане, мога да ползвам 2,5 че и 3 ома изпаритили? А те не се скапвали толкова бързо.
И още 1 питанка - тази "глава" http://www.china-sel...tem.php?id=2192 Unité de commande pour superbombe, VV (tension variable), би ли могла да командва новото "чудо"?
Благодаря предварително!

Явно мързела е странно нещо. Освен , че не четеш описания тук " и явно мазилото не е резултат от форума" ами те мързи и да се разровиш за описание на продукта от линк-а който си дал.
90% от отговорът ВИНАГИ се състои в правилно зададеният и формулиран въпрос.

E-cigarette Superbomb, VV (variable voltage)
Description and Specifications:
Electronic Cigarette Variable Voltage. With the variable voltage from 3 to 6V in steps of 0.1.The cylinder for the battery to a glass of 2200mAh - 1 pc.
Сега да преведем на разбираем език какво значило всичко това
От цитата става ясно , че иде реч за НЕЩО което работи с 1 батерия 3,6-4,2 волта . Как разбрах.....ами прочетох описанието "не ме е домързяло май". А как стигнах до това описание...ами погледнах линка и потърсих за информация на целия комплект какво е.
Следователно с две батерии със/без фланец ако искаш с тиксо работата дето я мислиш няма да стане.

Критиката е хубаво нещо когато е на място а не за да се заяждаме.
....Тури му Мента и ще се оправи.... гаранция :)
www.audio-spirit.eu........................www.opelclub-bg.com

#230 last_hope

last_hope

Супер потребител

• Супер потребители
  • PipPipPipPip
  • 511 posts

Posted На 14.08.12 г. в 18:48

Е има право да си пита човека , никой не се е родил научен, а и си има право на мнение.
Та ще се опитам да помогна с разбираем отговор на въпроса.
Въпросното устройство ( не успях добре да разбера какво е ) , ако е Джойското за голяма батерия от типа 18650 с платка тип Upgrade, не е вариволт в истинския смисъл на думата, само ти дава право да избираш между режим 3,3 Волта или толкова колкото ти дава батерията, без стабилизиране на напрежението. Обикновено в зона 3,5-4,2 волта като следва кривата на разряд на елемента и как работи в този режим зависи основно от това колко "сгъва" под товар. Според цитираните батерии с неимоверен капацитет от 4100 мач за 18650 стандарт, най-вероятно под товар ще се сгънат на не по-вече от 3,3-3,4 волта и то ако са прясно заредени.
Така че като съвет по-добре ползвай "спънатия" режим, там поне ще индикира ако не са в състояние да поддържат стабилно напрежение.
По въпроса какво ще се случи ако във въпросното устройство се сложат две последователно( без значение дали 18350, 16340 ) ами отговора е - Бум! на процесорчето в платката и обратно на доставчика.
Долу горе това ще се случи и ако се вкарат две последователно дори и в мод, какъв да е с истински бустер, освен ако при номинално напрежение от 4,2 волта на вход , производителите не са толкова изумени че да са сложили ей така за разкош двойно по мощни компоненти.
Тези номера с кеф ти една на 3,7 или две на 6,0 или на 7,4 стават само с механичен мод, без процесорче. Е ставаха и на нашия мод,с пасивна платка, ама там пусковия транзистор беше избиран с конкурс ;).
А това което тук спрягаме като ДКТ е същото на което ти казваш 3,7 ml Liquinator ;). :drinks:

Edited by last_hope, На 14.08.12 г. в 18:48.

Save the future from degenerates,chlorinating the Gene pool!!! www.darwinawards.com

#231 batko32

batko32

хауптбанобергрупенфюрер

• Участници
  • PipPipPip
  • 370 posts

Posted На 14.08.12 г. в 19:42

Така е прав си. Особенно се подразних от твърдението , че ни мързи което е безпочвено.Всеки е тръгнал от нулата.Много малко са тези на които е даден шанс първо да пробват поне 2-3 дена и после да преценят дали им харесва "аз се опитвам да дам точно това на колегите край мен".Дори предоставих няколко рециклиани батерии+ карт +течност съвсем безплатно разбира се за да имат шанс да преценят. Но пък всеки първо е чел " и то доста" и чак тогава е задал правилен въпрос и не го е премързяло да разгледа тук и там по форуми и даже да прегледат някое ревю. :)

Edited by batko32, На 14.08.12 г. в 19:45.

....Тури му Мента и ще се оправи.... гаранция :)
www.audio-spirit.eu........................www.opelclub-bg.com

#232 ashandarey

ashandarey

Участник

• Участници
  • PipPip
  • 23 posts

Posted На 16.08.12 г. в 12:38

Извинявам се много ако е писано по въпроса, но от няколко дена чета какво ли не по въпроса с електронните цигари и ми е леко объркано в главата всичко :) Искам да попитам следното: Купих си ego-c много ми харесва, реших да си купя картомайзер, за да опитам разликата ...В магазина тук, имаше наличен само CE4+ Clearomizer V3 и закупих такъв заедно с няколко вида течности ... Шишенцата, които предлага тукашния магазин са с по дебела глава и се оказа че е доста трудно пълненето на обикновенния пълнител за атомайзер, както и пълненето на въпросния картомайзер (имам течност на Деканг от друг магазин, чиито шишенца са с остър връх и е супер лесно пълненето). Пълни се, но целия ставам с бълбоч и пада яко бърсане. Купих си обикновенна спринцовка от аптека с игла, но не става нищо ...Та въпроса ми е има ли някаква неразгадана от мен схема за пълене с тези шишенца или трябва да търся някакъв преходник или трябва да си купувам шишенца с остър връх като другите, които споменах че имам и така да пълня ?

Edited by ashandarey, На 16.08.12 г. в 12:39.

#233 mioki

mioki

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 386 posts

Posted На 16.08.12 г. в 12:53

Как така не стана със спринцовката с игла?

По принцип капачето с дупката в която влиза шипа на изпарителя се маха. Трябва да използваш някакъв предмет за лост /вилица, метална пиличка, шило или нещо подобно остро ще ти свърши работа.
Все пак със спринцовка по лесно става. Вкарваш иглата направо през капкомера на шишето и дърпаш. :) Зависи колко е дебела иглата де, ама тези най-дебелите които аз намерих по аптеките не са особено дебели и си влизат с малко сила.

#234 missy

missy

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 165 posts

Posted На 16.08.12 г. в 12:53

Докато пълниш накланяй картомайзера така, че течността да не влиза в централната тръбичка. Аз лично нямам проблем - с шишенца, купени оттук. А за иглите - тези от аптеката може да са прекалено тесни и по-гъста течност да не може да минава през тях. От този магазин имам по-дебела игла с тъп връх, с нея също става. :)

#235 mioki

mioki

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 386 posts

Posted На 16.08.12 г. в 12:57

Тукашната влиза ли през капкомера?
Вярно е, че са малко тънички аптечните макар, че до сега не съм имала такава дето да не минава течността, само по-трудно се тегли. То зависи де, винаги искам най-дебелата която имат а те нямат много дебели явно :)

#236 ashandarey

ashandarey

Участник

• Участници
  • PipPip
  • 23 posts

Posted На 16.08.12 г. в 13:01

Как така не стана със спринцовката с игла?

По принцип капачето с дупката в която влиза шипа на изпарителя се маха. Трябва да използваш някакъв предмет за лост /вилица, метална пиличка, шило или нещо подобно остро ще ти свърши работа.
Все пак със спринцовка по лесно става. Вкарваш иглата направо през капкомера на шишето и дърпаш. :) Зависи колко е дебела иглата де, ама тези най-дебелите които аз намерих по аптеките не са особено дебели и си влизат с малко сила.

Демек като развия горната част (мундщук ли му се казва) и вътре има една тънка тръбичка с дупка, през която се влива течноста. Тя ли се вади ? Пробвах с пинсети да я дръпна, но не исках да напъвам много много

П.С. купих най малката спринцовка, съответно с най малката игла :) Може да купя днеска най голямата ...Вчера купих 2, днеска като купя пак аптекаря може да ми заоглежда вените ... :)

Edited by ashandarey, На 16.08.12 г. в 13:02.

#237 missy

missy

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 165 posts

Posted На 16.08.12 г. в 13:02

Честно казано не съм пробвала да тегля от капкомера с игла, но подозирам, че няма да влезе. Напоследък ми е по-удобно да се разправям директно с шишетата :)

#238 Sisq0

Sisq0

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 302 posts

Posted На 16.08.12 г. в 13:09

Демек като развия горната част (мундщук ли му се казва) и вътре има една тънка тръбичка с дупка, през която се влива течноста. Тя ли се вади ? Пробвах с пинсети да я дръпна, но не исках да напъвам много много

Демек (каква хубава българска дума) тази тръбичка в средата на картомайзера ти е за въздух и НЕ ТРЯБВА да се вади или да сипваш течност в нея. Трябва да сипваш около нея, за да се напълни картомайзера. :)
Аз досега какви ли не шишенца видях, дори старите на FlavourArt които са със супер дебел дропър и пак няма проблем да се пълнят тези картове.

ВИДЕО РЪКОВОДСТВО

Posted Image

Edited by Sisq0, На 16.08.12 г. в 13:19.

#239 ashandarey

ashandarey

Участник

• Участници
  • PipPip
  • 23 posts

Posted На 16.08.12 г. в 13:15

Демек (във Варна повечето ни думи са "български" :)) досега съм правил глупости ....ясно :) Мерси много за помощта!

#240 mioki

mioki

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 386 posts

Posted На 16.08.12 г. в 13:24

Демек (във Варна повечето ни думи са "български" :)) досега съм правил глупости ....ясно :) Мерси много за помощта!

Анджък! :laugh:

Аз говорех за пълненето на танк пълнителите. Не предполагах къде искаш да сипеш течност със спринцовката.
Стана ми интересно как успяваш да напълниш карта през тази тръбичка :)

Всички се учим, така че споко, случват се недоразумения :)

Edited by mioki, На 16.08.12 г. в 13:28.