Jump to content

Photo
* * * * * 1 votes

Zmax-a от Sigelei

• Please log in to reply
357 replies to this topic

#181 Pana

Pana

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 80 posts

Posted На 16.01.13 г. в 08:44

оставяйте ги тези спорове безмислените еми предложете на къде да се насоча че нещо Gripper-а ми издъхна и сега съм с един Туист ама аз си свикнах на PWM-то и сега на Туист-а ми идва рехавичко. Плаче ми се леко чак хаха

Извинявам се, виждам, че темата не е за Gripper-a, ама да споделиш какво издъхна? Аз за сега с електрониката нямам никакъв проблем...да чукна на дърво де.

#182 Туранага

Туранага

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 340 posts

Posted На 16.01.13 г. в 16:49

А ти имаш ли, че си толкова категоричен в изказванията си? :)

Трябва ли да имам БМВ М3 и БМВ М3 GPower, за да кажа, че второто е по-добро?

#183 Sisq0

Sisq0

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 302 posts

Posted На 16.01.13 г. в 17:04

Именно! Същият въпрос може да ти зададе и PepiSuni. :)

#184 vladimirh

vladimirh

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 252 posts

Posted На 16.01.13 г. в 17:09

само лекичко да вметна че темата не е за провари а за даден Змакс!!!!!!!!

#185 Туранага

Туранага

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 340 posts

Posted На 16.01.13 г. в 17:20

Да де, и отговора ще бъде аналогичен - като в случая ЗМакса е аналога на GPower.

Да де, само че стигнахме до съпоставянето му с ПроВари и плюсовете и минусите спрямо него.

#186 cuban

cuban

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 224 posts

Posted На 16.01.13 г. в 17:29

Ако Provari направят Вариват и изкарат ProvariMini Вариват бих си купил моментално.
Дори и без да сменят Display-а а ако сложат и по хубав то още по добре.
Единственото което ме дразни е Provape = Apple подобни номера, не може да искат пари за всичко дали искаш Зелен, син или еди какъв си дисплей айде 15 $ Екстра една капачка 20$ екстра това е пладнежки обир, но въпреки всичко ако направят Вариватче Мини бих си взел едно.

Харесва ми как изглежда и изработката, но като вземах Змакса викам кво е това вариват (идея си нямах за кво ми е Вариват и Варивол едновременно)
Е да ама сега само на вариват го ползвам и не ме интересува Вариволта защото така най лесно си нацелвам Нирваната пускам го на 7 7.5 Вата и КЕФ ГОЛЯМ а не да цъкъм волтовете постоянно нагоре надолу като сменям изпарителите. Ето за това лично на мен по добра работа ми върши Вариват устройство и смятам че точно поради тая причина Змакс превъзхожда Проварито не говоря за СМОК или Сигелейчо казвам ЗМАКС като цяло.

Вривата има много по акуратни и финни настройки.

Edited by cuban, На 16.01.13 г. в 18:02.

#187 vladimirh

vladimirh

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 252 posts

Posted На 16.01.13 г. в 17:37

Да де, и отговора ще бъде аналогичен - като в случая ЗМакса е аналога на GPower.

Да де, само че стигнахме до съпоставянето му с ПроВари и плюсовете и минусите спрямо него.

едва ли има нужда от сръвнение едното е само вариволт ,а другото е вариволт и вариват

#188 Туранага

Туранага

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 340 posts

Posted На 16.01.13 г. в 17:46

Според мен също е така, но има хора, които не го вярват...

#189 last_hope

last_hope

Супер потребител

• Супер потребители
  • PipPipPipPip
  • 511 posts

Posted На 17.01.13 г. в 10:11

Наистина се е поотклонила темичката ;). При всички положения всеки един мод си има и защитници и противници - няма как просто всички да мислим еднакво.
При всички положения става въпрос за някаква засечка на двете криви - цена и качество, и евентуално търсене на оптимума.
Ценово най-общо трите мода бягащи на тази права са VAMO,Зиги ZMax и СМОК ZMax. ( Има и други но са в графата ръчно изработени модове,или не покриват изискванията като параметри и SS изпълнение)
Ценово съотношенията им са най общо 1 : 2 : 4 по реда на подредба.(Разбира се в порядъка, никой не говори за точни цифрички, сравнението се отнася само за SS изпълнение)
Работата и параметрите на трите устройства са съизмерими ( по данни от Нета ).
Дефектовките:
- VAMO - има сведения за до 50% DOA.Няма сведения за механични слабости.
- Зиги ZMax - слабо място- изходящият фланец.Има навика да се измъква от основата ако се ползва Мода като лост.Няма сведения за други недоработки. Няма засечени случаи на DOA.
( И за двата мода има сведения за софтуерен бъг на първа версия,който при 6 Вата дава по-висока стойност. Аз лично не съм правил замервания на това).
- Смок ZMax - има сведения за нестабилно закрепване на борда в тялото, и самоволни измествания и размествания. Има сведения за софтуерни проблеми, но е възможно да са свързани с механичното стабилизиране на борда в тялото.Няма засечени случаи на DOA.
Това са на едро нещата покрай шир потребните варивати към момента.
Очаква се още едно попълнение от СМОК в ценовия регистър на Зиги, но за него отделно в отделна тема , след като има някакви наблюдения.

Edited by last_hope, На 17.01.13 г. в 10:32.

Save the future from degenerates,chlorinating the Gene pool!!! www.darwinawards.com

#190 Topper

Topper

Изпарител-тарикат :)

• Супер потребители
  • PipPipPipPipPip
  • 1,041 posts

Posted На 17.01.13 г. в 11:18

Само да споделя - Вамото не е SS, а е хромиран бронз. И съответно с времето почва да "пожълтява". Но си е изключително здрав мод, аз съм много доволен.
eGO USB 1000mAh/650mAh,eGo atom LR,eGo-T atom,DCT-mod,DCT Tank v1/v2,CE2-mod,Smok Dual coil,OA self made,Genesis self made,CE2 Gigantomizer, KR eGo CC, KR 510 CE2,CE4+,Clear Giant,Smok Skrew,Smok Vivi Tank,R-tank,LavaTube(Sanyo 1800mAh, Samsung 2200mAh),Dream Atomizer,
BaDaNarka VV, BGGen II mod,T2,Vision Vivi Nova V2,Vision STV Nova, Кайфун 3.1 ES,VMax IMR Efest, SilkS VV, APV Vamo :D
http://goo.gl/NYLbA

#191 asiyaolo

asiyaolo

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 142 posts

Posted На 17.01.13 г. в 18:02

А аз да попитам, какви са предимствата и недостатъците на трите сплави, от които се правят модовете (месинг, алуминиева, SS) ? Имам предвид, когато мода се използва по предназначение, а не за трошене на орехи.

Edited by asiyaolo, На 17.01.13 г. в 18:02.

#192 cuban

cuban

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 224 posts

Posted На 17.01.13 г. в 18:53

Само да вметна нещо за Китайските сини батерии в комплектът пише че са 2200mAh не знам колко са, но не са никак за изхвърляне.

От неделя вечерта към 21:00 изпарявам като я сложих беше на 4.2 волта сега е на 3.5 мисля довечера да я мятам за зареждане и да слагам другата.
Прекарал съм около 15мл течност минимум.
Пуша минимум на 7 7.5 Вата понякога качвам и една идея нагоре.

Мисля че за Безимени батерии доволно се справят.

Другото, което ми направи впечатление е, че при видео ревюто на Брусардо за сигелейя каза че не си помнел настройките? като махнеш батерията.

Аз такова нещо не съм видял, примерно както съм си го настроил на RMS и да кажем еди си какви Ватове искам и какво да ми показва на дисплеят, след като му махна батерията и после пак я сложа всичко си е както е било настроено и Ватове и прочие. Значи си ги помни.

Или е имал в предвид като превключваш от Volt/Wat ?

Edited by cuban, На 17.01.13 г. в 19:36.

#193 NiOOH

NiOOH

Silver потребител

• Супер потребители
  • PipPipPip
  • 477 posts

Posted На 17.01.13 г. в 20:00

А аз да попитам, какви са предимствата и недостатъците на трите сплави, от които се правят модовете (месинг, алуминиева, SS) ? Имам предвид, когато мода се използва по предназначение, а не за трошене на орехи.

Месинг е сплав от мед и цинк. На цвят е жълта, не е много твърда и си тежи. За модове се използва с хромово покритие.
Алуминият е лек, но е мек, т.е. драска се лесно. Има оксидационни покрития, които значително повишават устойчивостта на надраскване, но са скъпи. Качествените фенери например са направени така и са учудващо резистентни на надраскване
Неръждаемата стомана е най-твърда от трите материала и по тази причина обработката и (струговане, пробиване...) е по-скъпа.
Ако мога да избирам, бих избрал алуминий с качествена оксидация.

#194 last_hope

last_hope

Супер потребител

• Супер потребители
  • PipPipPipPip
  • 511 posts

Posted На 17.01.13 г. в 21:33

Материала от който е изработен мода по принцип има най голямо тегло ...и в цената.
Алуминия е евтин , лесен за работа и лек.На пръв поглед е идеалния вариант за нещо подобно.
Проблема както е казал колегата е в покритието и според мен на доста по-предно ниво износването на резбовите съединения. За нещо което не ти е постоянно в ръцете и не се развива и завива ежедневно или по няколко пъти на ден е добър вариант.Имам няколко алуминиеви мода. При нашия ( лека му пръст на NAVS -а ) проблемите с резбичките изпъкваха някъде след 6 месеца употреба. VMax-a ми в момента след 4-5 месеца активна употреба също прилича на нищо ;).След едно изпускане на капачката се подби резбата и други такива неволи.

Месинга е доста по-добър вариант, заема някакво междинно положение в цената, държи идеално резбички и е неизмеримо по-устойчив. Проблема при него до известна степен е теглото и това че покритието , особено ако ти е все в ръцете се изтрива доста бързо и става не особено красива гледка.В мод обществата ако ти "жлътне" някъде мода изпадаш в две категории на долу минимум ;) ( освен ако не е позлатено нещо, по възможност самостоятелно направено)

Неръждаемите варианти са на върха в цената и като цена на материала и като доста по-скъпата и трудна обработка. Но за мод който ти е постоянно в ръцете дава това от което по-принцип се нуждае човек. Дори да се надраска , може да се полира и да добие вид "като нов".Това е и едно от нещата които всеки уважаващ себе си модър прави - "лъска пушката" от време на време ;).Няма никакви грижи с резбичките.
Това е материала който се приема за истински от световното модърство... е има и титанови изпълнения , но там е една друга бира.
Та така - голяма част е суета, има и доза прагматизъм. Всеки си прави избора според възможностите си и според това което иска да получи.
За устройство което ще живее до няколко месеца и се търси бюджет - алуминия е ОК.
Ако се търси здраво устройство на добра цена , без много предрасъдъци от към вида ( след известно време) - месинга е ОК.
Ако се търси до известна степен "имидж" мод или финално устройство - е няма как да се мине без SS ;).
Save the future from degenerates,chlorinating the Gene pool!!! www.darwinawards.com

#195 Topper

Topper

• Супер потребители
  • PipPipPipPipPip
  • 1,041 posts

Posted На 17.01.13 г. в 22:30

И някои екзотики от магнезий :)
Само да не се подпалят стружките, че става много интересно :smoking-8570:
eGO USB 1000mAh/650mAh,eGo atom LR,eGo-T atom,DCT-mod,DCT Tank v1/v2,CE2-mod,Smok Dual coil,OA self made,Genesis self made,CE2 Gigantomizer, KR eGo CC, KR 510 CE2,CE4+,Clear Giant,Smok Skrew,Smok Vivi Tank,R-tank,LavaTube(Sanyo 1800mAh, Samsung 2200mAh),Dream Atomizer,
BaDaNarka VV, BGGen II mod,T2,Vision Vivi Nova V2,Vision STV Nova, Кайфун 3.1 ES,VMax IMR Efest, SilkS VV, APV Vamo :D

#196 Sisq0

Sisq0

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 302 posts

Posted На 18.01.13 г. в 09:16

И от титан правят вече. Дизайнът на Titanide Themis направо цепи мрака.

#197 asiyaolo

asiyaolo

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 142 posts

Posted На 18.01.13 г. в 14:10

Излиза, че най-добрият материал за модове е алуминият, защото най-лесно можеш да намериш оправдание пред себе си, да си купиш друг (още един) мод. :rolleyes:

Edited by asiyaolo, На 18.01.13 г. в 14:10.

#198 NiOOH

NiOOH

Silver потребител

• Супер потребители
  • PipPipPip
  • 477 posts

Posted На 19.01.13 г. в 13:43

Алуминий с твърдо покритие, включително и по резбите е най-доброто за мен. Който е ползвал качествен фенер знае за какво става въпрос.

Да се върна на темата, днес се сдобих със Zmax на Sigelei (благодарности на Васко). Първите ми впечатления са повече от позитивни. Солидна изработка, хубав дисплей, има всичко необходимо и нищо излишно, работи добре с всякакви изпарители-няма прекалени ограничения по ток.

#199 vladimirh

vladimirh

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 252 posts

Posted На 19.01.13 г. в 13:48

Алуминий с твърдо покритие, включително и по резбите е най-доброто за мен. Който е ползвал качествен фенер знае за какво става въпрос.

Да се върна на темата, днес се сдобих със Zmax на Sigelei (благодарности на Васко). Първите ми впечатления са повече от позитивни. Солидна изработка, хубав дисплей, има всичко необходимо и нищо излишно, работи добре с всякакви изпарители-няма прекалени ограничения по ток.

честито да си го ползваш без проблемно :smoking-8570:

#200 Topper

Topper

• Супер потребители
  • PipPipPipPipPip
  • 1,041 posts

Posted На 19.01.13 г. в 14:30

С елоксация се постига добър ефект, атрактивни цветове и много здрав финиш. И не е прекалено скъпо, вече.