Jump to content

Photo
- - - - -

Подобряване на Redux

• Please log in to reply
29 replies to this topic

#1 Missing

Missing

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 161 posts

Posted На 28.11.12 г. в 19:51

Колеги дайте идея как да подобря редуксчето... Вкуса е перфектен но на всеки 3 4 дръпки (не пуша като "биберон" цигарката) имам суха дръпка и вкуса е на спарен чорап... Имам приятели с редукс и те го нямат този проблем ... Ако резна леко силиконовата шапка където пада върху фитилите дали ще се получи номера или има и други начини..?
Joytech eGo-C upgrade 1000mAh + Mini Vivi Nova + SmokeTech Redux

#2 last_hope

last_hope

Супер потребител

• Супер потребители
  • PipPipPipPip
  • 511 posts

Posted На 28.11.12 г. в 20:11

Вече не се сещам дали не съм писал това някъде тук , за това си прехвърлям писанката от друго място.
Продължавам да поддържам мнението че това е за момента най-добре представящата се ширпотреба, но иска малко поназнайване...

Моля , колеги които срещат затруднение да го накарат да дава хубав вкус в началото на експлоатацията да прочетат следното:

1.Разглобява се Редукс-а на съставни части, още докато е нов, включително главата.
2.Натиска се въздуховода леко с около милиметър на долу в посока фланец.
3.Навива главата стегнато , докато се скрие уплътнителя.
4. Обръща се и се натиска обратно въздуховода в посока - на горе - така че да се срещнат с главата.
5. Преди да се сложи силиконовата шапчица се навива на батерията и се гледа дали "ще светне" намотката.
6. Навива се резервоара като се оставя недозавит с около 0.5 мм към основата ( това ще рече около 1 оборот)
7. Пълни се с течност.
8. Навива се мундщука, като се гледа дали опира равномерно в силиконовата тапа без да я премачква.Това е доста важно и превентира течове!
Ако се окаже че не уплътнява достатъчно добре - резервоара се притяга към основата, докато мундщука уплътни по силикончето.Това се прави докато силиконовата тапичка поомекне ( т.е. карта се разработи)
Това е цялата философия.От тук на татък , докато дава добре главата, само доливате.
Като дойде ред да се сменя главата си сложете старата силиконова тапичка. Иначе е необходимо също тунинговане на натиска с развиване на резервоара към основата.
Save the future from degenerates,chlorinating the Gene pool!!! www.darwinawards.com

#3 Missing

Missing

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 161 posts

Posted На 28.11.12 г. в 20:18

Сигурно са тъпи въпросите ама на кое му викаме въздуховод ?
Също така на мен ми е леко крва централната част (тази на която се навива главата) и мундщука не "ляга" точно върху силиконовата шапка (както примерно ляга при приятелите ми който ползват редукс или както ляга на старата ми Це4-ка)...

ЕДИТ: Разбрах кое е въздуховода... Направих всичко стъпка по стъпка като дори сложих нова глава ... Резултата е пак вкус на копита... Същия като с предната глава... Чудя се вече дали да го изхъврля тоя редукс и да си мина на добрите стари вижъни... :cursing: :cursing: :cursing:

Edited by Missing, На 28.11.12 г. в 20:54.

#4 last_hope

last_hope

Супер потребител

• Супер потребители
  • PipPipPipPip
  • 511 posts

Posted На 28.11.12 г. в 21:02

Това би било една от основните грешки в живота ти ;).
Всичко се регулира с едно завъртане на резервоара към основата- главното е да не се препритиска шапката от мундщука. Разбира се не и да има луфт. Ако е "изкрИвен и загриба" може да е родилна малформация.
Save the future from degenerates,chlorinating the Gene pool!!! www.darwinawards.com

#5 batko32

batko32

хауптбанобергрупенфюрер

• Участници
  • PipPipPip
  • 370 posts

Posted На 28.11.12 г. в 21:17

...........................
ЕДИТ: Разбрах кое е въздуховода... Направих всичко стъпка по стъпка като дори сложих нова глава ... Резултата е пак вкус на копита... Същия като с предната глава... Чудя се вече дали да го изхъврля тоя редукс и да си мина на добрите стари вижъни... :cursing: :cursing: :cursing:

E те това в червено дето съм го маркирал се получава като хубаво обараш/опипаш с пръстчета фитила/мустаците на главата. Дали и при теб не се е получило така ? :smiley_emoticons_joint:
....Тури му Мента и ще се оправи.... гаранция :)
www.audio-spirit.eu........................www.opelclub-bg.com

#6 Missing

Missing

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 161 posts

Posted На 28.11.12 г. в 23:27

Мне... Твърдо не даже ... :) Това с мустаците го бях чел в някой друг форум май май даже точно от теб написано.. :) От тогава не ги пипам :Koshechka_08:
Проблема го реших или поне за момента вече тоя вкус изчезна... Поорязах около милиметър от силиконовата шапка и всичко е наред... засега.. :smiley_emoticons_joint: Да се надяваме, че повече няма да ми прави номера... На път бях да го изхвърля.. :bottom:
А някой може ли да помогне с тая тъпа централна тръбичка (която при мен е изркивена почти 2мм не съвпада към дрип-а... Има ли оправия или да ходя да си купя нов картомайзер че ме дразни адски много така като я видя? :bottom:

Edited by Missing, На 29.11.12 г. в 01:02.

#7 Zeroadhesion

Zeroadhesion

Нов участник

• Участници
  • Pip
  • 2 posts

Posted На 29.11.12 г. в 02:02

Имам АБСОЛЮТНО същите ядове като теб. След 2-3 дръпки получавам изгорял вкус...какви ли не шмекерлъци правих, но...то и в един момент става дразнещо да се съобразяваш с дефектите на този картомайзер. Тръбичката и на мен ми е крива.
Единственото, което ми харесва в Redux-a е, че предава по-адекватен вкус от T2. Т2 са безвкусни и грозни, но за сметка на това мога да си дърпам колкото искам и няма да получа изгорял вкус. Поръчах си Vision V3 и утре ще отида да го взема. Силно се надявам да предава адекватен вкус, като Redux и да не предава изгорял вкус, след 2 дръпки, както Т2 (той в това отношение е железен). Нещо и аз нямам късмет с тези картомайзери - троша си главата и продължавам да пробвам, нямам голям избор.

Edited by Zeroadhesion, На 29.11.12 г. в 02:12.

#8 RoSS

RoSS

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 167 posts

Posted На 29.11.12 г. в 07:56

Дали не се е отлепил редукс-а, там където е залепен металния пръстен с прозрачната пластмаса. Моя проблем с изкривяването бесше там. Сега ще го лепя и дано се оправи :smiley_emoticons_joint:

#9 Missing

Missing

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 161 posts

Posted На 29.11.12 г. в 09:12

Гледам го в момента и никъде не е отлепен... Фабрично си е така явно защото от както го купих (27.11.2012 :Koshechka_08: ) ми прави впечатление, че тази тръбичка не е както трябва...Естествено това в магазина не го видях :smoking-8570: Та сега му се чудя дали има изправяне по някакъв начин или просто да си купя друг...
Zeroadhesion - Колега пробвай да му отрежеш 1мм от силиконовата шапка ... Става пушка... Пара и вкус да те убият сухи дръпки чак като остане малко течност и то пак 1 на 30 примерно... От както го направих това съм много доволен... Течове няма. Е има ама само ако го държа надолу с главата и дърпам така обаче имам съмнения, че това се получава защото шапката на главата не съвпада с мундщука...

#10 last_hope

last_hope

Супер потребител

• Супер потребители
  • PipPipPipPip
  • 511 posts

Posted На 29.11.12 г. в 09:41

Същият ефект се получава ако просто се поразвие резервоара от основата и главата се натегне до скриване на силиконовото рингче. Също ненатягането до скъсване на мундщука помага ;).По тоя начин се оптимизира притискането на шапката а от там и на фитила. Това за избутването на въздуховода е колкото да се гарантира доброто навиване на главата. При рязането съществува реална опасност да се подкъси по-вече от необходимото и да почне да гъргори и да се изпуска , подобно "вижънчетата".
Кривинката си е проблем и е просто изтървана бройка.Няма оправяне на това - матрицата която набива стеблото към основата е изметнала.Ако вземеш да го натягаш на някъде най-много да се измъкне стеблото и да стане за хвърляне ;).
Но щом си го нагласил ще му се радваш доста дълго време.

#11 Missing

Missing

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 161 posts

Posted На 29.11.12 г. в 10:30

Щом е фабричен дефект ще си купя нов ама този път ще огледам да няма криво... Не че пречи ама като си знам че е крив ме дразни ... :smiley_emoticons_joint: Този като си купя другия ще го ползвам за резерва ако нещо се случи. :) Благодаря на всички за помоща особено на теб @last_hope!

#12 Zeroadhesion

Zeroadhesion

Нов участник

• Участници
  • Pip
  • 2 posts

Posted На 30.11.12 г. в 00:18

Zeroadhesion - Колега пробвай да му отрежеш 1мм от силиконовата шапка ... Става пушка... Пара и вкус да те убият сухи дръпки чак като остане малко течност и то пак 1 на 30 примерно... От както го направих това съм много доволен... Течове няма. Е има ама само ако го държа надолу с главата и дърпам така обаче имам съмнения, че това се получава защото шапката на главата не съвпада с мундщука...

Една идея по-добре е, но пак ми се получава така. Vision V3 е още по-добре, но от време на време и той ми го прави този номер. Вече имам чувството, че течността ми е прекалено гъста и фитилчетата при намотките не успяват да се напоят навреме за следващата дръпка. Дори и усещам чувствително как (понеже използвам спринцовка), течността се пълни много по-трудно, като дърпам спринцовката...явно е от течността. Въпросната течност е от последно заредените бройки Shade на pv-bg

Edited by Zeroadhesion, На 30.11.12 г. в 00:25.

#13 Missing

Missing

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 161 posts

Posted На 30.11.12 г. в 14:46

Вече почвам да полудявам... Два дена без проблеми и днес пак... Дърпам първия път вкус перфектен... Дърпам втория път вкуса почва да намалява... Дърпам трети път .. КОПИТА.. Махам главата-слагам нова... Пак същата история... Връщам старата глава, бърня, мия, пак бърн, пак миене, суша, слагам, пълня с течност, чакам 2 минути, дърпам - перфектен вкус. Втора дръпка пак копита... Е не издържам повече с тоя редукс... Възможно ли е да съм попаднал на кофти бройка + кофти 5 глави ... Може ли да съм чак такъв карък... :cursing:
От бгвейп е купуван редукса... :cursing:
След малко като имам свободно време тръгвам към пв да си купя от там един да видим дали ще има разлика ...
ЩЕ ПОЛУДЕЯ...

#14 mugiwara

mugiwara

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 127 posts

Posted На 30.11.12 г. в 14:55

Сори за тъпия въпрос,но само главата ли чистиш?Да не е проблема в мундщука или самото тяло на карта(наслоена застаряла течност)?
ХОРАТА ПРАВЯТ ЖИВОТА ТОЛКОВА ИНТЕРЕСЕН. ПРЕДСТАВЯШ ЛИ СИ, ЧЕ ВЪВ ВСЕЛЕНА ПЪЛНА С ТОЛКОВА ЧУДЕСА, ТЕ УСПЯЛИ ДА ИЗМИСЛЯТ СКУКАТА? УДИВИТЕЛНО!

#15 Missing

Missing

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 161 posts

Posted На 30.11.12 г. в 15:01

Чистя главата, тялото, тръбичката и мундщука... С топла водичка както и до сега съм чистил картомайзерите си и съм нямал такива проблеми ... Явно или съм карък или вижън картовете вадят по - добър и чист вкус...
Другото което е гледам и се чудя ама на 30 дръпки пълня течност... А не тече... От никъде и капка не изтича :smoking-8570:

#16 NiOOH

NiOOH

Silver потребител

• Супер потребители
  • PipPipPip
  • 477 posts

Posted На 30.11.12 г. в 16:10

Разликата в главите между SmokeTech и Vision e,че главата на Vision е с два по-тънки конеца или един по-тънък и един по-дебел. Това е по-добре от гледна тояка на омокряне на нагревателя и спомага за избягване на сухи дърпания.
И още нещо, ако батерията ти го позволява, премини в режим на по-ниско, постоянно напрежение. При заредена батерия няма да има толкова пара, но пък няма да съхне толкова бързо. Накрая, можеш да поработиш и върху техниката на употреба. Звучи малко смешно, но си е факт. Ако дърпаш често силно и продължително, няма картомайзер, който да ти удържи.

#17 Missing

Missing

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 161 posts

Posted На 30.11.12 г. в 16:38

Колега ползвам е-цигара от 9 месеца близо... Това е първия карт който ми прави такива номера... По-нагоре в темата съм казал, че не дърпам последователно...!
Батерията я ползвам в нормален режим! (Свети си бяло копчето) => не е от нея...
Дали е заради фитилите или друго нямам идея... Сега си взех нов Редукс от пв-бг. Ще видя с него как е и ако пак е същата работа ги зарязвам и си минавам на вижън с сменяеми глави или т2/3 ...
Мислих си, че е от течността по 1 време... Сложих друга пак същата работа... (Шейд ФА, Редбулл инавера)

#18 NiOOH

NiOOH

Silver потребител

• Супер потребители
  • PipPipPip
  • 477 posts

Posted На 30.11.12 г. в 18:45

Колега ползвам е-цигара от 9 месеца близо... Това е първия карт който ми прави такива номера... По-нагоре в темата съм казал, че не дърпам последователно...!
Батерията я ползвам в нормален режим! (Свети си бяло копчето) => не е от нея...
Дали е заради фитилите или друго нямам идея... Сега си взех нов Редукс от пв-бг. Ще видя с него как е и ако пак е същата работа ги зарязвам и си минавам на вижън с сменяеми глави или т2/3 ...
Мислих си, че е от течността по 1 време... Сложих друга пак същата работа... (Шейд ФА, Редбулл инавера)

Не съм казал, че е ОТ батерията, посъветвах те как да я ползваш с цел да намалиш ефекта от и на пресъхване на нагревателя.
Опитах се и да ти обясня защо при Vision V3 този проблем е по-малко изразен, както и ти сам си забелязал.
Предполагам, че след като си отворил тема във форума си искал да научиш нещо, но май съм се объркал, sorry.
След като си взел нов значи проблемът е решен.
Успех!

#19 Missing

Missing

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 161 posts

Posted На 30.11.12 г. в 18:47

Защо си мисля, че си приел поста ми като заяждане ? Ако е така извинявай! Не се заяжам, а просто отговарям на твоя пост... :) Благодаря за идеите .. За сега с новия карт няма проблеми ама айде да не говоря за него, че ще се ус*рът работите... :Koshechka_08:

#20 badjodido

badjodido

Нов участник

• Участници
  • Pip
  • 7 posts

Posted На 4.12.12 г. в 15:32

И при мен само проблеми с този РЕДУКС,най-вече всяка 3 дръпка е с вкус на изгоряло,незнам кво да правя-шапки ли да режа,да набивам ли...,най вероятно не може да се омокря хубаво фитилчето и реотана.Да стрежа ли шапката както казвате с 1мм,дали ще спре в крайна сметка този вкус на изгоряло?