Jump to content

Photo
- - - - -

Ужасен вкус на изгоряло

• Please log in to reply
20 replies to this topic

#1 Martin88

Martin88

Нов участник

• Участници
  • Pip
  • 7 posts

Posted На 27.11.12 г. в 21:11

Здравейте, искам да ми помогнете малко, тъй като имам сериозен проблем с картомайзер Т2(закупен е от gigadrinks).От известно време се усеща един невероятно силен вкус на изгоряло.Смених изпарителната глава с нова вече даже втора. Изпарителните глави са закупени от (www.pv-bg.com),но въпреки това този вкус не се маха, а дори става по силен.От карта ли е проблема или от батерията, която е менте за коeто съм сигурен.Течността която ползвам е Flavour art - Shade
която е закупена също от pv.

P.S Пробвах с батерията с друг. картомайзер, и въпросния картомайзер(проблемния) с друга батерия но вкусът на изгоряло го има само във втория случай.

#2 backata

backata

Участник

• Участници
  • PipPip
  • 28 posts

Posted На 27.11.12 г. в 21:18

:rofl: Марти ти течност сипваш ли в картомайзера :)сори за шегата, но ми е странно много.
Има го другия вариант ако си връщал течността в едно шишенце и си умешал вкуса с изгоряло.
Провай с нова течност защото друго обяснение няма. Изпуши полвин картомайзер с новата течности и вкуса ще се оправи. Няма друго обяснение. :rofl:

#3 Martin88

Martin88

Нов участник

• Участници
  • Pip
  • 7 posts

Posted На 27.11.12 г. в 21:22

Не съм връщал течност - директно в мивка ,след което измивам карта с вода и го оставям да изсъхне,тогава слагам новата изпарителна глава и новата течност.Резултат невороятно неприятен дъх на изгоряло.И аз не мога да си го обясня.

#4 Jenevus

Jenevus

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 331 posts

Posted На 27.11.12 г. в 21:30

Изпаряването не е пушене, а дори и най-хубавият карт не е цигара.

п.с. Всъщност и с най-хубавата цигара може да се набиеш на чеп :D .

Edited by Jenevus, На 27.11.12 г. в 21:33.

Ледът се пука, господа съдебни заседатели!

#5 Martin88

Martin88

Нов участник

• Участници
  • Pip
  • 7 posts

Posted На 27.11.12 г. в 21:32

Изпаряването не е пушене, а дори и най-хубавият карт не е цигара.

какво имаш впредвид?

#6 Jenevus

Jenevus

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 331 posts

Posted На 27.11.12 г. в 21:53

какво имаш в_предвид?

Ми, както се учи пушенето, по подобен начин се учи изпаряването. Малко по-... комплексно е, но после е по-приятно :).
Ледът се пука, господа съдебни заседатели!

#7 batko32

batko32

хауптбанобергрупенфюрер

• Участници
  • PipPipPip
  • 370 posts

Posted На 27.11.12 г. в 23:21

Martin88 здравей. Искам да попитам колко оМ-а е главата/ите които ползваш ? Съжалявам , че се опитвам да помогна като задавам въпроси а не с директен отговор.
Т2-ката постепенно ли започна да дава кофти аромат или от веднъж ?
....Тури му Мента и ще се оправи.... гаранция :)
www.audio-spirit.eu........................www.opelclub-bg.com

#8 Martin88

Martin88

Нов участник

• Участници
  • Pip
  • 7 posts

Posted На 28.11.12 г. в 07:59

Martin88 здравей. Искам да попитам колко оМ-а е главата/ите които ползваш ? Съжалявам , че се опитвам да помогна като задавам въпроси а не с директен отговор.
Т2-ката постепенно ли започна да дава кофти аромат или от веднъж ?

изпарителните глави са 1.8 ома(повече дим да има) относно това как се появи този вкус незнам точно, просто след смяната на първата изпарителна глава която дойде с карта, работи 10 дена нормално и започна да се появява този аромат.

#9 Насо

Насо

Нов участник

• Участници
  • Pip
  • 6 posts

Posted На 28.11.12 г. в 09:09

Възможно е силиконовата шапчица да притиска фитила повече, отколкото трябва. По този начин не се обмокря достатъчно и се получава вкуса на изгоряло. Опитай да дръпнеш силикона съвсем лекичко нагоре над фитила - може и да помогне ;)

#10 Martin88

Martin88

Нов участник

• Участници
  • Pip
  • 7 posts

Posted На 28.11.12 г. в 09:48

Благодаря, ще пробвам.Ако има резултат Ще пиша.

#11 geniusloci

geniusloci

PV-BG гуру

• Администратори
  • 1,081 posts

Posted На 28.11.12 г. в 10:00

Най-логичния въпрос, и понеже не ми е ясно кой е "вторият случай" (от последния абзац на първото мнение) - с каква батерия и на какво напрежение го ползваш? 1.8 ома картовете на 4.2V са отвратителни! Въобще, повечето от тези картове са си за 3.3V режими (стандартното положение, в което бутончето НЕ свети жълто).

#12 Martin88

Martin88

Нов участник

• Участници
  • Pip
  • 7 posts

Posted На 28.11.12 г. в 10:44

Най-логичния въпрос, и понеже не ми е ясно кой е "вторият случай" (от последния абзац на първото мнение) - с каква батерия и на какво напрежение го ползваш? 1.8 ома картовете на 4.2V са отвратителни! Въобще, повечето от тези картове са си за 3.3V режими (стандартното положение, в което бутончето НЕ свети жълто).

Немога да кажа какво е напрежението на батерията, никога не съм се замислял за това, пък и няма как да го замеря.Батерията е китайско мента на нея пише "Ego-W".
Сега ще обясня какво съм направил:Имам два карта Т2 (единият работи добре, другият има вкус на изгоряло).Имам и две батерий.Разменям батерийте(и двете са китайски модел EGO-W).Тази, която е с добре работещ карт я слагам на този карт който отделя вкуса на изгоряло, а тази на другия карт който има вкус на изгоряло я слагам на здравия карт.
Работещия нормлано карт си работи нормално, а този който има вкус на изгоряло продължава да отделя вкус на изгоряло.
Надявам се, че ме разбрахте, незнам как да го обясня по друг начин, поне не се сещам в момента.

#13 geniusloci

geniusloci

PV-BG гуру

• Администратори
  • 1,081 posts

Posted На 28.11.12 г. в 11:49

А, така вече е разбрах. Честно казано - не ми хрумва нищо - ако си сменял главите и продължава да има вкус на изгоряло... че то няма нищо друго в карта, което да "носи" аромат - пластмаса и метал е, главата отговаря за парата. Друг вариант е да пробваш да размениш главите на двата карта - ако и тогава продължава да го прави - нещо супер странно и чудно се е случило с картомайзера ти.

По някаква причина мундщука да се навива повече? Не, че ми хрумва как, но...

#14 batko32

batko32

хауптбанобергрупенфюрер

• Участници
  • PipPipPip
  • 370 posts

Posted На 28.11.12 г. в 11:52

...............................
По някаква причина мундщука да се навива повече? Не, че ми хрумва как, но...

Виж за това не се бях сетил. Ако няма силиконово "О" пръстенче на капачката може да се завие една идея повече и да притиска силикона.
Колега развий една идея капачката и пак пробвай. Няма да протече ако това те притеснява :)
....Тури му Мента и ще се оправи.... гаранция :)
www.audio-spirit.eu........................www.opelclub-bg.com

#15 Martin88

Martin88

Нов участник

• Участници
  • Pip
  • 7 posts

Posted На 28.11.12 г. в 12:38

Мундщука не е навит много защото по принцип не го навивам, заради първата партида при която се пукаха.Иначе пръстена силиконовият го има на мундщука.И ся отвих малко все пак да видим какво ще стане.

Друг вариант е да пробваш да размениш главите на двата карта - ако и тогава продължава да го прави - нещо супер странно и чудно се е случило с картомайзера ти.

Пробвано е, не се оправя :(.

#16 asiyaolo

asiyaolo

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 142 posts

Posted На 28.11.12 г. в 14:16

Първият карт, който използвах, беше с Деканг ментол. Мундщука така се вмириса, че и след 40ml не можа да се оправи. Смени мундщука, да видиш как е. Явно пластмасата поема доста миризма.

#17 geniusloci

geniusloci

PV-BG гуру

• Администратори
  • 1,081 posts

Posted На 28.11.12 г. в 14:27

То затова не продаваме Деканг Ментол, само Нюпорта, тоя ментол беше като... за химическа война. Но не съм попадал на друго, което така да мирише и след доста ползване.

#18 pioneer 306c

pioneer 306c

Ветеран

• Участници
  • PipPipPip
  • 406 posts

Posted На 28.11.12 г. в 19:18

1,8ом карт е отвратителен на 4,2в щото карта е толкоз стока.

#19 charli_italy

charli_italy

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 86 posts

Posted На 29.11.12 г. в 00:01

И аз съм с картомайзер Т2, закупен от pv-bg. Взех си като за начало на Деканг Usa Mix. 11мг. Изпарявах около 4 дни и изведнъж започна да има вкус на изгоряло. Прибрах се в къщи, измих го с топла вода,сложих го под климатика, изчаках да изсъхне и от тогава не съм имал проблем. Също така от вчера съм с друга течност и го измих отново, даже му направих и драй бърн или там как се казва, няма проблем за сега. :smiley_emoticons_joint: Общо взето.. не съм докосвал аналогови от седмица :smoking-8570: Доволен съм !

Edited by charli_italy, На 29.11.12 г. в 00:08.

Vamo SS + Cobra genesis + Vivi Nova
http://sincemylastci...R_2.50_dark.png

#20 puf-paf

puf-paf

Байзъъ

• Участници
  • PipPipPip
  • 337 posts

Posted На 29.11.12 г. в 00:21

Общо взето.. не съм докосвал аналогови от седмица Доволен съм !

Първите дни са като години... :)