Jump to content

Photo
- - - - -

Пак за никотина

• Please log in to reply
20 replies to this topic

#1 duronman

duronman

Участник

• Участници
  • PipPip
  • 27 posts

Posted На 28.09.12 г. в 21:46

Попаднах случайно на следната извадка за никотина в WIKIPEIDA и си дадох сметка, че според нея поемам всеки ден доза близка до леталната, чрез моето EGO ?!? Греша ли някъде или реално има повод за притеснение относно свиване на кръвоносни съдове след време и т.н. Не искам темата да звучи тежко, просто си прехвърлям разсъжденията онлайн.

Средната летална доза (LD50) за никотина е 50 mg/kg за плъхове и 3 mg/kg за мишки. 40–60 mg (0.5-1.0 mg/kg) може да бъде летална доза при възрастен човек [17][18]. Поради това се счита, че никотинът има висока токсичност в сравнение с други алкалоиди, като например кокаин, при който средната летална доза е 95,1 mg/kg при мишки. Малко е вероятно човек да предозира никотин единствено чрез пушене, въпреки, че предозиране е възможно ако се използват никотинови лепенки и дъвки в комбинация с цигара [19]. Досега на висока концентрация никотин с кожата на човек, може да предизвика натравяне и дори смърт, тъй като никотина преминава относително лесно в кръвообращението при кожен контакт [20].

Исторически, никотинът не се разглежда като канцероген и „Международната агенция за изследване на рака“ не разглежда никотина като самостоятелно канцерогенно вещество и не го групира към нито една официална група канцерогени. Докато липсват епидемиологични изследвания в подкрепа на факта, че никотина самостоятелно може да предизвика рак при хората, съществуват наблюдения за карциногенния потенциал на никотина в клетъчни култури и животински модели [21] [22]. Никотинът може да предизвика директно рак, посредством редица различни механизми водещи до активирането на МАР-кинази [23]. Индиректно, никотинът увеличава сигнализацията през никотин-ацетилхолиновите рецептори (и сигнализацията през адренергичните рецептори в случаите на рак на дебелото черво [24]), като по този начин възпрепятства апоптозата и стимулира туморния растеж. Никотинът потенцира развитието на рак, чрез стимулация на ангиогенезата и неоваскуларизацията [25][26].

Въпреки, че тератогенните свойства на никотина не са окончателно установени, жени които използват никотинови дъвки или лепенки в ранните етапи на бременността имат повишен риск за раждане на бебета с родови дефекти според изследване на 77 000 бременни жени извършено в Дания. Изследването показва, че жените, използващи никотинови заместители през първите 12 седмици от бременността имат около 60% повишен риск да родят бебе с родови дефекти в сравнение с жени, които са непушачки.

#2 missy

missy

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 165 posts

Posted На 28.09.12 г. в 21:54

Според теб как успяваш да приемеш подобно количество?

#3 Topper

Topper

Изпарител-тарикат :)

• Супер потребители
  • PipPipPipPipPip
  • 1,041 posts

Posted На 28.09.12 г. в 22:02

Първо, става дума за тютюнопушене. Т.е. освен никотина и близо 4000 вредни вещества.
Второ, мисля че го обсъждахме доста пъти, че и никотина, и глицерина, и гликола са опасни.... когато ИЗПИЕШ няколко литра, в зависимост от веществото.
eGO USB 1000mAh/650mAh,eGo atom LR,eGo-T atom,DCT-mod,DCT Tank v1/v2,CE2-mod,Smok Dual coil,OA self made,Genesis self made,CE2 Gigantomizer, KR eGo CC, KR 510 CE2,CE4+,Clear Giant,Smok Skrew,Smok Vivi Tank,R-tank,LavaTube(Sanyo 1800mAh, Samsung 2200mAh),Dream Atomizer,
BaDaNarka VV, BGGen II mod,T2,Vision Vivi Nova V2,Vision STV Nova, Кайфун 3.1 ES,VMax IMR Efest, SilkS VV, APV Vamo :D
http://goo.gl/NYLbA

#4 last_hope

last_hope

Супер потребител

• Супер потребители
  • PipPipPipPip
  • 511 posts

Posted На 28.09.12 г. в 22:05

Обикновено при тези тестове се правят ударни вливания. Т.е. е възможно, ако бъде погълнато съответното вещество, в съответната доза, отнесена на килограм телесна маса, на веднъж. А при употреба на никотин под каквато и да е форма това става за доста дълъг период от време.Почти е невъзможно да бъде поето такова количество при нормална употреба, в рамките на един час примерно.
Опасни са последствията при ударно натоварване на организма, с количество надвишаващо възможността на метаболизма да го изхвърли.
Save the future from degenerates,chlorinating the Gene pool!!! www.darwinawards.com

#5 last_hope

last_hope

Супер потребител

• Супер потребители
  • PipPipPipPip
  • 511 posts

Posted На 28.09.12 г. в 22:05

Нещо ми се повтори поста. Сори!

Edited by last_hope, На 28.09.12 г. в 22:06.

Save the future from degenerates,chlorinating the Gene pool!!! www.darwinawards.com

#6 duronman

duronman

Участник

• Участници
  • PipPip
  • 27 posts

Posted На 28.09.12 г. в 23:38

Не приемайте, че съм се наплашил и олеле... Просто се чудех колко % от инхалираните пари никотин се усвояват + за колко време се изхвърля от организма.

За колегата, който казва, че става дума за тютюн греши. Това е просто за никотина, като такъв.

#7 batko32

batko32

хауптбанобергрупенфюрер

• Участници
  • PipPipPip
  • 370 posts

Posted На 29.09.12 г. в 00:06

Попаднах случайно на следната извадка за никотина в WIKIPEIDA .................................

Хайде сега да прочетем на същото място за МАРГАРИНА

Изследователи от Харвардския университет докладват в изследване от 1994 г., че хора, които употребяват хидрогенирани мазнини като маргарин са изложени на два пъти по-голям риск от сърдечен удар от тези, които употребяват малко хидрогенирани мазнини или въобще не употребяват такива.
Няколко големи изследвания, включително и ((en)) Nurses’ Health Study, проведено от Харвардското училище по обществено здраве, показват силна връзка между по-ранната смърт и консумацията на големи количества трансмазнини.

и пак там за Захарта

Захарта намалява отделянето на стомашен сок от стомашните жлези и забавя перисталтиката. Това води до гниене, а гниенето е предразполагащ фактор за доста заболявания на стомашночревния тракт включително доброкачествени и злокачествени тумори.

Значи ли това , че ако пием кафе или чай със захар то ние си причиняваме тумори ??? И значи ли , че ако си мажем филията с Маргарин ще си предизвикаме сърдечен удар ?
Хайде стига сте чели само избрани текстове. Всички знаем , че ракията е вредна ама я пием "защо ли? " .

Edited by batko32, На 29.09.12 г. в 00:10.

....Тури му Мента и ще се оправи.... гаранция :)
www.audio-spirit.eu........................www.opelclub-bg.com

#8 vakill

vakill

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 238 posts

Posted На 29.09.12 г. в 08:08

Чети внимателно.Смъртоносната доза е 50мг ПОГЪЛНАТО (изпито) количество НА КИЛОГРАМ тегло на ДЕН ! Демек,ако тежиш 100кг трябва да изпиеш 5 кг!

Щастлив user на VAMO+Nimbus

#9 Jenevus

Jenevus

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 331 posts

Posted На 29.09.12 г. в 08:27

Чети внимателно.Смъртоносната доза е 50мг ПОГЪЛНАТО (изпито) количество НА КИЛОГРАМ тегло на ДЕН ! Демек,ако тежиш 100кг трябва да изпиеш 5 кг!

5g :drinks:
Ледът се пука, господа съдебни заседатели!

#10 gogo63

gogo63

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 275 posts

Posted На 29.09.12 г. в 08:56

Стандартно изпаряваме чорба с концентрация 18 мг/мл. Аз тежа 80 кг/оптимистично/. Леталната доза за мен е 80х50=4000мг. 4000/18=222,22 мл. чорба ДНЕВНО е моята летална доза. И това, АКО се усвоява всичкият никотин при инхалирането, което в никакъв случай не е така. Има доста писано по темата за усвояването

#11 batko32

batko32

хауптбанобергрупенфюрер

• Участници
  • PipPipPip
  • 370 posts

Posted На 29.09.12 г. в 09:21

И понеже Топър го е казал ама никой не го чете..... аз ще добавя и видео

#12 duronman

duronman

Участник

• Участници
  • PipPip
  • 27 posts

Posted На 29.09.12 г. в 10:04

Не точно: 40–60 mg (0.5-1.0 mg/kg)

Все пак постнатото видео дава яснота на въпроса ми. При използване на електронни цигари се усвоява от 3 до 10 пъти по-малко никотин от колкото при тютюна.

Edited by duronman, На 29.09.12 г. в 11:04.

#13 Jenevus

Jenevus

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 331 posts

Posted На 29.09.12 г. в 13:07

Все пак постнатото видео дава яснота на въпроса ми. При използване на електронни цигари се усвоява от 3 до 10 пъти по-малко никотин от колкото при тютюна.

Поста ми е тясно насочен към сметката 50mg х 100кг. 5g чист никотин е смъртоносен и за кон.

#14 duronman

duronman

Участник

• Участници
  • PipPip
  • 27 posts

Posted На 29.09.12 г. в 14:16

Поста ми е тясно насочен към сметката 50mg х 100кг. 5g чист никотин е смъртоносен и за кон.

Ами в статията се говори за 0.5 - 1 МИЛИГРАМ НА КИЛОГРАМ... обърнете внимание на МЕРНИТЕ ЕДИНИЦИ, което при средно човешко тегло прави ОБЩО около 40-60 милиграма УДАРЕН ПРИЕМ...

#15 batko32

batko32

хауптбанобергрупенфюрер

• Участници
  • PipPipPip
  • 370 posts

Posted На 29.09.12 г. в 22:22

.......................................
............................................

Ами в статията се говори за 0.5 - 1 МИЛИГРАМ НА КИЛОГРАМ... обърнете внимание на МЕРНИТЕ ЕДИНИЦИ, което при средно човешко тегло прави ОБЩО около 40-60 милиграма УДАРЕН ПРИЕМ...

Хайде сега кажи колко пъти си виждал 1мг никотин ЧИСТ "концентрация 99.99 и ще го приемем за 100% не , че аз съм виждал но пък смятам горе-долу" ???? Да не говорим за 10. Ще ти направя бакалска сметка макар и да не е 100% точна . Ше имаш 99% разбираемост.
На 100 мл база като се добави 1 "ЕДИН " милилитър ЧИСТ никотин ще получиш 100мл с 10мг/мл течност. Хайде сега сам си сметни колко база трябва да изпиеш та да достигнеш летална доза. :smoking-8570:
Ако все пак е трудно ще се опитам и тук да помогна

СМЕСВАНЕ И РАЗРЕЖДАНЕ НА РАЗТВОРИ
В практиката често се налага да се приготвят разтвори чрез разреждане на по-концентрирани разтвори с чист разтворител или чрез смесване на разтвори с различна концентрация, Възниква въпросът от кой разтвор по колко обемни части да се вземе, за да се получи разтвор с желаната концентрация. Този проблем се решава по два начина:

1.КРЪСТНО ПРАВИЛО ЗА СМЕСВАНЕ
1.1.Начертава се кръст;
1.2.Горе в двата края се записват изходните концентрации на двата разтвора W1 и W2. Ако се разрежда с чист разтворител (Н2О), за W2 се пише 0;
1.3.В пресечната точка на диагоналите се записва желаната концентрация W;
1.4. Числата се изваждат на кръст и в долния край се записват получените стойности. Те показват съотношението в което трябва да се смесят двата разтвора.

Edited by batko32, На 29.09.12 г. в 22:35.

#16 lex

lex

Участник

• Участници
  • PipPip
  • 38 posts

Posted На 30.09.12 г. в 09:50

50 mg/kg за плъхове и 3 mg/kg за мишки

Защо толкова голяма разлика? Споменатите животни са доста близки.

#17 mioki

mioki

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 386 posts

Posted На 30.09.12 г. в 09:56

Най-малкото, плъхчетата са доста по-едрички :)
Който иска - намира начин, който не иска - намира оправдание.

#18 gogo63

gogo63

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 275 posts

Posted На 30.09.12 г. в 20:33

Най-малкото, плъхчетата са доста по-едрички :)

Едри-дребни..за тва е казано "на килограм живо тегло"..тук едрината не би трябвало да има значени щото насищането е едно и също

#19 mioki

mioki

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 386 posts

Posted На 30.09.12 г. в 20:37

Да, прав си, приемам забележката.

Явно има причина да е различна концентрацията тогава... до колкото знам плъховете могат да ядат почти всичко, включително сапун.
Спирам да се излагам, защото биологията не ми е силна :)
Който иска - намира начин, който не иска - намира оправдание.

#20 Jenevus

Jenevus

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 331 posts

Posted На 30.09.12 г. в 21:11

Явно има причина да е различна концентрацията тогава... до колкото знам плъховете могат да ядат почти всичко, включително сапун.

Различен метаболизъм. Плъховете гризат всичко, проявяват завидна устойчивост на различни токсини, но предпочитат обичайните за бозайниците комбинации от въглехидрати :).
п.с. Гледах ти подписа две години в армията (табло на плаца) и се чудя носталгия ли ме хваща или ме втриса :laugh: