Jump to content

Photo
- - - - -

Течност PG + Глицерол + аромат

• Please log in to reply
39 replies to this topic

#1 PhrozenCrew

PhrozenCrew

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 295 posts

Posted На 3.09.12 г. в 14:54

Здравейте,

Страхотен форум сте си спретнали! Много ми харесаха някои теми и научих много неща.
Пуша електронна цигара вече 3-ти ден. Не вярвах, че мога да издържа 3 дни без цигари. По принцип не пуша много, може би по 10-12 цигари средно на ден. Жена ми ме нави да пробвам и тъй като не знаех с какво е добре да започна се доверих на един продавач в складовете на Брезовска в Пловдив. Препоръча ми картомайзер Ego-T2 с батерия 900mAh и някаква течност, ако не се лъжа Desert ship 10ml.
Сега по темата. Докато четох във вашия форум разбрах, че течностите могат да се разреждат, комбинират, разбрах за VG, PG, VPG, PEG400 и за глицерола от аптеките. Въпроса ми е следния:
Мога ли да разбъркам следното сокче:
1. 5ml PG Eco-base 12mg
2. 5ml Глицерол 85% - от аптеката
3. Аромат Maxx-Blend - 4 капки
4. Аромат Shade 3капки

Въпроси:
1. Дали така ще се получи течност 6мг никотин
2. Дали ще става за изпаряване с моя T2
3. Някой пробвал ли е да смесва PG с глицерол, да каже какво се получава. Мога ли да взема PG с по-висока концентрация и да го смесвам в отношение 1:2 с глицерол, за да получа по-мек удар?

Не знам дали ми е правилна логиката, така че ще ме извините за новобранските въпроси!
Естествено целта ми е да мина по-тънко, докато се ориентирам каквъв точно вкус търся. Не ми се дават стотици левове за готови аромати от по 10 мл, докато се спра на това, което ми харесва. Определено за 3 дни станах фен на е-цигарата ми :smiley_emoticons_joint: , но храча като откачен и искам да експериментирам.
Desert ship-a, който ми продадоха, мисля, че е 18mg, но ми идва малко твърд, а и вкуса някак не ме кефи особено.
Видях, че в магазина към сайта има богат каталог с аромати на много добри цени, но налични са само 2. Ще се появят ли скоро аромати?

Предварително ви благодаря за всяка идея и коментар!

#2 PepiSuni

PepiSuni

Супер потребител

• Супер потребители
  • PipPipPipPip
  • 880 posts

Posted На 3.09.12 г. в 15:13

По–лесно и по–удобно е да ползваш готови бази ! Е вярно по–скъпо,ама за мен това е правилният избор !

:drinks:

Edited by PepiSuni, На 3.09.12 г. в 15:14.

chelsea f.c.

#3 Topper

Topper

Изпарител-тарикат :)

• Супер потребители
  • PipPipPipPipPip
  • 1,041 posts

Posted На 3.09.12 г. в 15:32

По принцип разсъждаваш правилно за концентрацията.
Само не знам какъв е този "глицерол" ние изпаравяме с разстителен глицерин. Това от аптеката не върши много работа, прекалено е разреден и става .... нищо.
Освен това комбинации с аромати 3 от Това и 3 от Онова са изцяло за твоя сметка и консумация :)
Няма ограничение каква течност ще си пушиш с карта, експериментирай си.
eGO USB 1000mAh/650mAh,eGo atom LR,eGo-T atom,DCT-mod,DCT Tank v1/v2,CE2-mod,Smok Dual coil,OA self made,Genesis self made,CE2 Gigantomizer, KR eGo CC, KR 510 CE2,CE4+,Clear Giant,Smok Skrew,Smok Vivi Tank,R-tank,LavaTube(Sanyo 1800mAh, Samsung 2200mAh),Dream Atomizer,
BaDaNarka VV, BGGen II mod,T2,Vision Vivi Nova V2,Vision STV Nova, Кайфун 3.1 ES,VMax IMR Efest, SilkS VV, APV Vamo :D
http://goo.gl/NYLbA

#4 batko32

batko32

хауптбанобергрупенфюрер

• Участници
  • PipPipPip
  • 370 posts

Posted На 3.09.12 г. в 15:54

Здравей и добре дошъл на борда :)

.............. Жена ми ме нави да пробвам и тъй като не знаех с какво е добре да започна се доверих на един продавач в складовете на Брезовска в Пловдив. Препоръча ми картомайзер Ego-T2 с батерия 900mAh и някаква течност, ако не се лъжа Desert ship 10ml.

Като чета какво ти е препоръчал се сещам и кой е магазина. Не си сгрешил и не те е подвел продавача :) Мога да кажа , че това все пак са минималните изисквания за да почнеш да изпаряваш :sSig_goodjob2:

Сега по темата. Докато четох във вашия форум разбрах, че течностите могат да се разреждат, комбинират, разбрах за VG, PG, VPG, PEG400 и за глицерола от аптеките. Въпроса ми е следния:
Мога ли да разбъркам следното сокче:
1. 5ml PG Eco-base 12mg
2. 5ml Глицерол 85% - от аптеката
3. Аромат Maxx-Blend - 4 капки
4. Аромат Shade 3капки

Тук вече се нуждаеш от повече отговори и ще се опитам да помогна.
1-во ДА можеш да разбъркаш изброените от теб съставки и лично аз смесвам с Глицерин. По-добрия вариянт е да си вземеш Глицерин или ВГ-0мг от там откъдето си закупил стартовия комплект. Сигурен съм , че имат всичко каквото ти трябва

Въпроси:
1. Дали така ще се получи течност 6мг никотин
2. Дали ще става за изпаряване с моя T2
3. Някой пробвал ли е да смесва PG с глицерол, да каже какво се получава. Мога ли да взема PG с по-висока концентрация и да го смесвам в отношение 1:2 с глицерол, за да получа по-мек удар?

1. ДА ше се получи
2. ДА ще става
3. Да можеш да го смесваш ако е с никотиново съдържание "0" го правиш 50:50 и получаваш стойност половината от концентрацията в Пропилен Гликол-а

Всички ние искаме да минем по-тънко повярвай:) Но както не веднъж съм казвал .....фабрично направеното трудно можеш да го постигнеш или ако го постигнеш то няма да е евтино.
Личен съвет купи си ВПГ база с концентрацията която ти е най-добре или по-висока и я разреди с ВГ база-0мг. Или си вземи ПГ база ХХмг и си я смеси с ВГ база 0мг. После си накапи аромати в малки разфасовки и пробвай кое ще ти хареса . Всеки от нас е минал по този път.... "е...някои са минали и по пряката пътека". Пробвай само един аромат как е на вкус. После щом си решил смеси 2 или повече.
Това е личното ми мнение но ти не си длъжен да се съобразаваш с него. Просто това е моето виждане на нещата :)
Желая безаварийно изпаряване :)

Edited by batko32, На 3.09.12 г. в 15:59.

....Тури му Мента и ще се оправи.... гаранция :)
www.audio-spirit.eu........................www.opelclub-bg.com

#5 pioneer 306c

pioneer 306c

Ветеран

• Участници
  • PipPipPip
  • 406 posts

Posted На 3.09.12 г. в 16:10

ГЛИЦЕРИНА ОТ АПТЕКИТЕ НЕ СТАВА

ЗА ЦЕЛТА

за хиляден път го казвам

Edited by pioneer 306c, На 3.09.12 г. в 16:10.

#6 PhrozenCrew

PhrozenCrew

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 295 posts

Posted На 3.09.12 г. в 18:50

Благодаря на всички за мненията! Особено благодаря на batko32 за подробното пбяснение.
Последния коментар на pioneer 306c го видях току що, а тъкмо се върнах от аптеката и направих каквото направих :unsure: .
Купих си ей тия неща:
Attached File  IMGP9682_small.jpg   222.29KB   129 downloads
Капкомер и глицерол от аптеката зад блока ми си смесих директно в танка 1:2 глицерол с Desert ship 18мг. В момента изпарявам от това чудо и ми се струва много по-приятно и меко. А и дима е повече.
Дано не си прецакам изпарителя или дано не ми стане нещо от тоя глицерол. Може би един недостатък във вкуса е, че доста се засили сладкото.
Повече такива експерименти няма да си правя, но ще си запазя глицерола за всеки случай.

#7 PepiSuni

PepiSuni

Супер потребител

• Супер потребители
  • PipPipPipPip
  • 880 posts

Posted На 3.09.12 г. в 18:56

Запази го,с него можеш да намажеш гумените уплътнения на колата,преди зимният сезон ! :drinks:

chelsea f.c.

#8 batko32

batko32

хауптбанобергрупенфюрер

• Участници
  • PipPipPip
  • 370 posts

Posted На 3.09.12 г. в 20:40

Запази го,с него можеш да намажеш гумените уплътнения на колата,преди зимният сезон ! :drinks:

Вазелина и той върши такава работа :) Хахахахахха. Ей не се сърдете ама нещо ме е ударила лигата, че от сабахлян съм на плажа а чорбата е само 30мл....за 5 дена....нямам шанс да устискам като знам , че опуквам по 7-8мл на ден "да си бях взел 100-грамка". В тоя ред на мисли и доста извън темата в Бургас има ли свестен магазин ?

Едит
PhrozenCrew гледам , че си от Пловдив. Нямам нищо против да споделя моите двумесечни познания с материяла. Може да пием по кафе/кола/бира и да се види кое как е :)

Едит 2
Ще ти отсипя от моя запас Глицерин да пробваш.

Edited by batko32, На 3.09.12 г. в 20:46.

#9 gogo63

gogo63

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 275 posts

Posted На 3.09.12 г. в 20:55

И аз ще подкрепя Пайнър-а. Преди повече от две години си мислех, че аптекарския глицерин ще стане..купих, разредих, пробвах и ... изхвърлих. Много сладни, тотално промени аромата..загуби удар. Е, облаци има, ама то няма как да няма. Не вярвам облаците да са единствената цел на упражнението.
Така или иначе от повече от година купуваме разредители от Валериус. Чорбите ни не са фабрични, както казва Батко-то, ама не са и за изхвърляне. Така или иначе всеки си гони "target price".
Дето вика колегата Puf-Paf -не ми е за парите, ама стават разходи. От как съм минал на е-пушене се стремя всякак да не ставам "addicted". Ама много се пазя :smiley_emoticons_joint:

Edited by gogo63, На 3.09.12 г. в 20:56.

#10 batko32

batko32

хауптбанобергрупенфюрер

• Участници
  • PipPipPip
  • 370 posts

Posted На 3.09.12 г. в 21:04

#gogo63 а зи за миг несъм се усъмнил в познанията на Пайнер306 .Той е и причината да захапя батерията и много съм научил от него.Затова и предложих на PhrozenCrew да му отсипя от Глицерина на Валерус.Аз така или иначе немога да изпаря половин кило от него в близкия месец :smiley_emoticons_joint:

#11 puf-paf

puf-paf

Байзъъ

• Участници
  • PipPipPip
  • 337 posts

Posted На 3.09.12 г. в 21:32

...
Дано не си прецакам изпарителя или дано не ми стане нещо от тоя глицерол.
...

:offtopic:
Изпарителя - майната му, ама да не ти стане... :help:

...
Едит
PhrozenCrew гледам , че си от Пловдив. Нямам нищо против да споделя моите двумесечни познания с материяла. Може да пием по кафе/кола/бира и да се види кое как е :)
...

:offtopic:
Кафе и кола не са синоними на бира (освен бирата да я третираш като безалкохолно ;))
... в допълнение и двете са с по 4 (четири) правописни грешки :drinks:

("Бате" batko32, щом Латакия ти харесва, предполагам и MELLOW SUNSET би ти легнало на сърце)

#12 batko32

batko32

хауптбанобергрупенфюрер

• Участници
  • PipPipPip
  • 370 posts

Posted На 3.09.12 г. в 22:32

.................................
("Бате" batko32, щом Латакия ти харесва, предполагам и MELLOW SUNSET би ти легнало на сърце)

С тая електроника дето я смуча минах на чиста водица и кафе. Бира предпочитам да почерпя ,че несъм неин фен "виж другото дето градусите му са в повечко става :angel: "

Ама и ти си един подстрекател......ай сега да мисля каде да опитам MELLOW SUNSET. Поне подскажи как го намираш като аромат?
А на колегата PhrozenCrew мога да предложа да забъркам 0мг ВПГ 50/50 или 70/30 от Валерус за да пробва аромати имам и от двата.Само шишенца вече нямам свободни :)

#13 pioneer 306c

pioneer 306c

Ветеран

• Участници
  • PipPipPip
  • 406 posts

Posted На 3.09.12 г. в 22:48

Благодаря на всички за мненията! Особено благодаря на batko32 за подробното пбяснение.
Последния коментар на pioneer 306c го видях току що, а тъкмо се върнах от аптеката и направих каквото направих :unsure: .
Купих си ей тия неща:
Attached File  IMGP9682_small.jpg   222.29KB   129 downloads
Капкомер и глицерол от аптеката зад блока ми си смесих директно в танка 1:2 глицерол с Desert ship 18мг. В момента изпарявам от това чудо и ми се струва много по-приятно и меко. А и дима е повече.
Дано не си прецакам изпарителя или дано не ми стане нещо от тоя глицерол. Може би един недостатък във вкуса е, че доста се засили сладкото.
Повече такива експерименти няма да си правя, но ще си запазя глицерола за всеки случай.

Там от дето тръгна ... просто се върни и попитай няма да останеш незадоволен :smiley_emoticons_joint:

#14 PhrozenCrew

PhrozenCrew

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 295 posts

Posted На 4.09.12 г. в 14:29

А на колегата PhrozenCrew мога да предложа да забъркам 0мг ВПГ 50/50 или 70/30 от Валерус за да пробва аромати имам и от двата.Само шишенца вече нямам свободни :)

Супер! Давай да пием по една лимонада. Ако можеш да ми напълниш в някакво найлонче или знам ли аз какво по 5-10 мл и от двете течности, за да ги пробвам с разни аромати. Искам да пробвам отделно само PG и само VG, защото нещо ми дращи гърлото и ми се ще да разбера от кое е. Аз, ако се видим, ще гледам да съм купил шишенца от някоя аптека, защото няма как да ида в работно време до пичовете в складовете. Предполам, че това "Валерус" е химическа лаборатория.
Ще се радвам да споделиш мнение и дадеш някой друг акъл за електронните пущини, че около мен никой не пуши такива цигари. Почти всичко, което знам го прочетох тия дни в тоя форум. Всички, които пушат около мен са на аналогови и ме гледат като тръба 10 цола, като си изкарам кюнеца. Ам аз си пафкам със кеф :whistle2: . Само малко почна да ме дразни тоя аромат.
Ако си навит, можем да се видим в някой от 4 почивни дни, дето идват или утре 05.09 след 18:30 часа. Няма значение къде, само да е в Пловдив.

ПС: четвърти ден не съм палил обикновена цигара! Браво на мен!

#15 batko32

batko32

хауптбанобергрупенфюрер

• Участници
  • PipPipPip
  • 370 posts

Posted На 4.09.12 г. в 17:37

........................................
Ако си навит, можем да се видим в някой от 4 почивни дни, дето идват или утре 05.09 след 18:30 часа. Няма значение къде, само да е в Пловдив.

ПС: четвърти ден не съм палил обикновена цигара! Браво на мен!
[/quote]
Колега навит съм ама съм морски до неделя :). Като се прибера с удоволствие ще ти налея :smiley_emoticons_joint: по 50мл от чорбите да си овкусяваш

#16 pioneer 306c

pioneer 306c

Ветеран

• Участници
  • PipPipPip
  • 406 posts

Posted На 4.09.12 г. в 20:24

И аз ще подкрепя Пайнър-а. Преди повече от две години си мислех, че аптекарския глицерин ще стане..купих, разредих, пробвах и ... изхвърлих. Много сладни, тотално промени аромата..загуби удар. Е, облаци има, ама то няма как да няма. Не вярвам облаците да са единствената цел на упражнението.
Така или иначе от повече от година купуваме разредители от Валериус. Чорбите ни не са фабрични, както казва Батко-то, ама не са и за изхвърляне. Така или иначе всеки си гони "target price".
Дето вика колегата Puf-Paf -не ми е за парите, ама стават разходи. От как съм минал на е-пушене се стремя всякак да не ставам "addicted". Ама много се пазя :smiley_emoticons_joint:

Само да вметна за чорбите дето си бъркам с ПГ-то и ВГ-то от Валерус и чистия никотин
С моите забъркани чорби един изпарител изкарва повече от колкото с готова течност на ФА или с бази на Инавера.
Според мен заради процента вода която се слага в готовите течности или готовите бази трупа по бързо нагар. Аз не добавям вода.
С моя бъркоч прекарвам около 40-50мл през един изпарител преди да даде признаци на задръстване а с готови течности или с готовите бази прекарвам най много 25 мл
А за декангските течности положението е още по зле. При тях макс. 15мл

#17 PhrozenCrew

PhrozenCrew

Редовен посетител

• Участници
  • PipPipPip
  • 295 posts

Posted На 4.09.12 г. в 22:05

Колега навит съм ама съм морски до неделя :). Като се прибера с удоволствие ще ти налея :smiley_emoticons_joint: по 50мл от чорбите да си овкусяваш

Е, не издържах на искушението :tongue4: . Като видях, че си морски, а ме замъчи една такава жажда за експерименти и направо засилих една поръчка от познатото място.
Ето това поръчах, като за едно новобранско начало (за съжаление нямаше Shade аромат ...фуцк!):

Прочетох на няколко места, че Heaven Juice USP течностите не предизвикват дразненето и изсъхването в гърлото, за което говорих и са препоръчителни за такива прохождащи лаици, като мен. Дано да е така!

Между другото онова, дето го забърках вчера с фармацевтичния глицерол го бях изтеглил с една спринцовка и преди малко си го налях пак в картомайзера. Вкуса е доста променен, сладникавостта почти не се усеща. Явно трябва някакво време за "зреене" при такива смесвания.

Тая вечер ще се опитам да се отровя с медицински глицерол :Koshechka_08: ! Тамън ще ми остане течност, докато ми дойде поръчката.

batko32, чакам да се върнеш от морето, дадеш малко акъл за манджите и т.н. Офертата за лимонадобирокафе остава. С удоволствие ще почерпя!

#18 PepiSuni

PepiSuni

Супер потребител

• Супер потребители
  • PipPipPipPip
  • 880 posts

Posted На 4.09.12 г. в 22:11

Ще трябват още шишенца,иначе си решил проблема на Първо четене ! :drinks:

Батко ще те отвори !

chelsea f.c.

#19 tangra

tangra

Участник

• Участници
  • Pip
  • 16 posts

Posted На 4.09.12 г. в 22:14

От къде намери чистия никотин и на каква цена?

#20 PepiSuni

PepiSuni

Супер потребител

• Супер потребители
  • PipPipPipPip
  • 880 posts

Posted На 4.09.12 г. в 22:23

Принципно се продава в чужбина,но по лесно е ако едната ти база съдържа такъв ! Независимо PG или VG база ! :drinks:

chelsea f.c.