Забрана за пушене на обществени места от 1 юни
Posted На 31.05.12 г. в 09:02
Знам, че ще кажете - за вайпъри не важи...
Но, под "пушене" дали закона разбира точно и само "тютюнопушене" ?!?!
Вече няколко пъти ми се случва, когато си пуша мойта его-с на места за непушачи, да ме гледат на криво и дори да ми правят забележка - тук не се пуши ! Естествено аз отговарям - това е ел. цигара ! Получавам отговор - Да, виждам, но тук не се пуши. !?!?! При тези 2 ситуации, които имах, имах 2 варианта - или да се разправям, да докажа, че съм прав или да си тръгна запазвайки нормалното състояние на нервите си.
Вие как бихте реагирали в тази ситуация и какво мислите по въпроса ?
Posted На 31.05.12 г. в 09:11
http://www.pv-bg.com...hp?showtopic=72
Ето ти горе-долу същата тема.Между другото,повече ме дразни "отказваш ли ги",вместо "тук не се пуши".Незнам защо.Кара ме да се чувствам като някой наркоман.Отговора е "не,не ги отказвам,просто ги смених".
Edited by zeroed, На 31.05.12 г. в 09:54.
Posted На 31.05.12 г. в 16:30
Вчера седях в непушачи и над мен имаше голяма лампа и чак ми стана неудобно от кълбата пара и недоумяващите погледи, въпреки, че на влизане попитах една от сервитьорките "за ел пушачи може, нали?" и тя "ама разбира се
Ще паднат големи пазарлъци...усещам го
Трябва ветераните вайпъри да съставят един списък със затапващи изречения, да си ги ползваме и менкаме
Posted На 31.05.12 г. в 17:13
Преди много време в Била един от тез, дет се мотаят безцелно-вероятно някакво секюрити, ми викаТрябва ветераните вайпъри да съставят един списък със затапващи изречения, да си ги ползваме и менкаме
![]()
-Тук не се пуши, господине!
Аз му отвърнах
-Вие разлика между пара и пушек правите ли?
Онзи изпадна в мисловно напрежение-много явно му личеше как се напъва да ми разбере мисълЪТ, аз си продължих по пътя с е-цигарата в устата/още бях с тънка 901/. Повече не ми досади...
Posted На 31.05.12 г. в 21:35
Те сега много бързо ще се отракат обаче. Аз откакто вайпвам вече 2 седмици и нещо, поне 4-5 човека около мен се "запалиха" и ще минават на електрички та ще стане нещо много масово. Зала за вайпъри и зала за всички останали
pepisuni, това само може безкрайно да ме радва
Edited by Tsvetik, На 31.05.12 г. в 21:52.
Posted На 31.05.12 г. в 22:14
дано не стане като в самолетите - и вайпване да не може
Не знаех, че официално е забранено в самолетите. Пак двоен стандарт... Е, за тва Българите, и не само те, не спазват правилата... и не трябва... парадокси много.. например торент системата
Posted На 31.05.12 г. в 23:07
дано не стане като в самолетите - и вайпване да не може
Не знаех, че официално е забранено в самолетите. Пак двоен стандарт... Е, за тва Българите, и не само те, не спазват правилата... и не трябва... парадокси много.. например торент систематаникога няма да се оправат с това
нещо като параграф 22
)
Защо да е забранено? Миналата година дори в самолет на EasyJet се продаваха електронни цигари (от най-евтините, с по едно-две пълнителчета). Това трябва да се провери
Posted На 31.05.12 г. в 23:49
"Това е ел. цигара!" - грешен отговор. Вайпъра не пуши! И-цигарата е "инхалатор", несъдържащ съединения строго специфични за тютюна, няма горене, няма тютюнев дим с всичките му благини... Има само кеф за вайпъраЗдравейте
Знам, че ще кажете - за вайпъри не важи...
Но, под "пушене" дали закона разбира точно и само "тютюнопушене" ?!?!
Вече няколко пъти ми се случва, когато си пуша мойта его-с на места за непушачи, да ме гледат на криво и дори да ми правят забележка - тук не се пуши ! Естествено аз отговарям - това е ел. цигара ! Получавам отговор - Да, виждам, но тук не се пуши. !?!?! При тези 2 ситуации, които имах, имах 2 варианта - или да се разправям, да докажа, че съм прав или да си тръгна запазвайки нормалното състояние на нервите си./
Вие как бихте реагирали в тази ситуация и какво мислите по въпроса ?
И то си е така
Posted На 1.06.12 г. в 07:47
Сещам се за магазин ИКЕА, където пафкайки си спокойно един костюмиран (явно охрана)се втурна на бегом към мен и на два метра от мен явно виждайки за какво става въпрос спря обърна се съвсем небрежно и се върна обратно, без дори да каже нещо.
Posted На 1.06.12 г. в 07:52
Edited by Sisq0, На 1.06.12 г. в 07:52.
Posted На 1.06.12 г. в 09:40
Posted На 1.06.12 г. в 10:34
Зависи и от авиокомпанията, те са им безкрайно различни "процедурите". Годишно ми се налага доста да пътувам с различни авиолинии и на какви ли не глупости не се наглеждам - различни за всяка авиокомпания, така че не бих се учудила при едни да е ок, а други (например Lufthansa) тотално да не е. Но това за неможенето го чух със сигурност - може би наистина си е индивидуална политика.
На мен ми е много гузно и развявам пръчката да се види, че не е цигара, мноооого ме е срам още. Мерси за съветите по-горе, ще си ги ползвам със сигурност
Posted На 1.06.12 г. в 10:59
И кво? Да се крия ли?! Доста отдавна съм преминал годините за това.Маса жени ми "набиват" отровните си парфюми, всеки говори по телефона и ми "набива" високия си глас дори в театъра, други ми "набиват потта си, дрогираността си.............използваме по много и различни причини, само не й за да го набиваме в очите на околните. ........ Глупаво, да речем.
Ама не, точно аз ще се крия..за да не съм глупав, нъл тъй?
Народът е казал-"на зла круша-зъл прът"
Всеки ще получи от мен точно толкова уважение, колкото ми е дал!
Така или иначе електронните цигари са обсъждани широко по всякакви медии. Аз не съм виновен за неграмотността и неинформираността на тези, които са призвани да съблюдават забраната за тютюнопушене. Незнанието не извинява никого, а нахалната неграмотност винаги ме е карала да се пипам по кобура!
Posted На 1.06.12 г. в 12:43
Posted На 1.06.12 г. в 13:12
Така или иначе явно оставам неразбран
Разбирам те и споделям мнението ти, че не е нужно да го правим демонстративно и да правим облаци пара на места, където не е разрешено пушенето, с което да ставаме център на вниманието.
Лично аз, ако го правя, се стремя да не привличам излишно вниманието на околните.
Posted На 1.06.12 г. в 13:31
Не мисля, че е глупаво, аз също седях при непушачите в заведенията понякога, за да не мириша после на дим, и въобще не се смущавам да си смуча електронната цигара. В кината - същото, със сигурност не им мирише колкото миризмата на мазнина от сдъвкани пуканки и разни мексикански шитни с кетчуп. Въобще - ще пуша електронната си цигара където искам, докато не забранят инхалаторите на астматиците. Което не значи, че нарочно ще правя кълбета, за да се набивам на очи, но пък и не значи, че ще се "скатавам" да дръпна от електронната цигара.Все си мислех, че потребителите на електронни цигари ги използваме по много и различни причини, само не й за да го набиваме в очите на околните. Обаче някои от хората пишещи тук явно практикуват схемата "пуша електронка, хвани ме за...", което е доста... хм, коя точно дума да използвам. Глупаво, да речем.
RC модели, части и тунинг | Магазин за електронни цигари | Магазин и клуб за настолни игри | Дрехи за бебета
Posted На 1.06.12 г. в 14:26
Edited by zeroed, На 1.06.12 г. в 14:32.